zoetstoffen


Plaats reactie
Gebruikersavatar
R de Vries
Berichten: 156
Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
Locatie: Woerden
Contacteer:

18-02-2007 00:40

Kan iemand mij eens uitleggen waarom het merendeel van de karpervissers bij een zoete boillie gebruik maakt van kunstmatige zoetstoffen?

Ik begrijp dit niet helemaal omdat de kunstmatige zoetstoffen die je koopt vaak bitter zijn, en je hoeft maar een ml ernaast te zitten en het effect is helemaal weg.

Waarom wordt er niet veel meer gebruik gemaakt van Dextrose (kan je aan de droge mix toevoegen) of wordt er geen oplossing gemaakt van suikerwater.....

Volgens mij is een oplossing van suikerwater of rietsuiker veel goedkoper dan iets uit een potje gekocht bij de hengelsportzaak.... ok je hebt 20 keer meer suiker nodig dan kunstmatige zoetstoffen maar dan nog is suiker of dextrose goedkoper...

Is er een ander voordeeel voor kuinstmatig wat ik niet weet?
Gebruikersavatar
lust frank
Berichten: 816
Lid geworden op: 24-09-2004 22:50
Locatie: Koolskamp - België
Contacteer:

18-02-2007 01:12

Bij de toevoeging van dextrose toch altijd opletten op je maakt pellets, rietsuiker vind ik dan wel één van de betere oplossingen.

Met vriendelijke groeten,
Frank
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
roy goris

18-02-2007 06:23

:D lmse van ucp :P erg goede resultaten mee geboekt al...
en als je je gewoon aan de dosering houd is er nix aan hand :wink:
de dosering staat er niet voor nix op en heb nog niet gehad dat de mix bitter werd :wink:

groeten :roll: :roll:
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

18-02-2007 09:01

kook je een boilie met rietsuiker te lang word ook de rietsuiker bitter.
Gebruikersavatar
R de Vries
Berichten: 156
Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
Locatie: Woerden
Contacteer:

18-02-2007 09:51

lust frank schreef:Bij de toevoeging van dextrose toch altijd opletten op je maakt pellets, rietsuiker vind ik dan wel één van de betere oplossingen.

Met vriendelijke groeten,
Frank


oeps ik heb gisteren ruim 12 kilo gemaakt met toevoeging van Dextrose...
80 gram per kilo mix... (voor het eerst gebruikt) ik heb wel wat meer ei-alumbine toegevoegd dan normaal.

Zal er straks eerst 1 in een glas water leggen.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

18-02-2007 18:10

dextrose (druivensuiker) is geen probleem bij 50gr pkg droge mix
maar veel meer kan er voor zorgen dat je boilie gaat plakken door de opgeloste suikers
goed is het iig wel

mvg jn
Gebruikersavatar
R de Vries
Berichten: 156
Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
Locatie: Woerden
Contacteer:

20-02-2007 19:46

Mogelijk heb ik me niet goed uitgedrukt.

Ik bedoel eigenlijk meer het volgende:

een potje van de winkelier met een chemische zoetstof is veel duurder dan een oplossing van Suikerwater of dextrose in je mix.

En toch gebruikt m.i. het merendeel van de vissers de chemische zoetstoffen... waarom is dat precies?

En een ander nadeel van zoetstof is dat het niet natuurlijk is, en dat terwijl we het vaak hebben over natuurlijke ingr. en verse ingr.

Is er iets wat ik niet weet of snap waarom er kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt?

Mogelijk heb ik me nu wat duidelijker uitgedrukt.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

21-02-2007 11:23

R de Vries,

Hoe kom je erbij, dat de een potje sweetner uit de hengelsportzaken
CHEMISCH is? Heb je hier harde bewijzen voor? :wink:

Er zijn inderdaad slechte en goede sweetners op de markt. De slechte
sweetners onderscheiden zich inderdaad, dat ze bij iets over dosering de
smaak wat bitter cq goor maken. Een goede sweetner geeft bij iets over-
dosering ook nog een goede smaak.

Goede sweetners worden b.v. door UCP en Solar geleverd. Deze kun je
gerust iets overdosen. Vooral de LMSE (vloeibaar) van UCP is een goede
sweetner, net als de (poeder) candy sweetner van Solar.

Tuurlijk, zijn er ook andere optie om je mix zoet te maken. Het hangt ge-
woon af van bepaalde factoren. Een combi van b.v. vloeibare melasse +
LMSE is vaak erg succesvol.

Eigenlijk vind ik je reactie dus tekortzichtig! :wink:

groetjes Benny
Gebruikersavatar
geertenn schollaart
Berichten: 14
Lid geworden op: 16-02-2007 17:02

21-02-2007 11:30

Zoals Ruben al zei: Een boilie met rietsuiker te lang koken en het wordt bitter maar dat gebeurt echt helemaal niet snel!
Kijk op de Hengelsport shop.

(even reclame maken voor mijn vriend)
Gebruikersavatar
R de Vries
Berichten: 156
Lid geworden op: 26-12-2006 12:02
Locatie: Woerden
Contacteer:

21-02-2007 11:49

Hallo Bennie,
Ik probeer wat te leren... en mogelijk heb je gelijk dat het niet chemisch is. Ik ga er eigenlijk vanuit dat het chemisch is vanwege het feit dat het zo geconcentreerd is.... (ik denk dat het aspartaam/accesulfaam gelijkende producten zijn.


Heb ik dat fout?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

21-02-2007 21:36

geertenn schollaart schreef:Zoals Ruben al zei: Een boilie met rietsuiker te lang koken en het wordt bitter maar dat gebeurt echt helemaal niet snel!


???
Da's helemaal nieuw... :o
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

21-02-2007 22:09

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM SUIKER KOKEN!!
lekker hoor

suiker koken en laten kleuren tot een mooie bruine kleur
uitgieten op een glasplaat lichtjes ingesmeerd met olie en af laten koelen
jammie!!

of voor het uitgieten afblussen met slagroom!!
heerlijk man

maar bitter?? :-?
wiebrand dragt

21-02-2007 22:18

mss als je het helemaal zwart laat worden,maar heb veel gewerkt met gesmolten ingekookte suikers maar bitter nooit
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

22-02-2007 17:10

Oke,heb ik een verkeerde ervaring gehad.

Ik trek bij deze mijn waardelose woorden weer in.

Hmmmm lekker gekookte suiker :lol:
wiebrand dragt

22-02-2007 19:00

nou niet waardeloos hoor.
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

22-02-2007 22:19

Wat dan wel?

onzinnig? :lol:
Plaats reactie