het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
rick kloekke
Berichten: 271
Lid geworden op: 06-05-2010 10:57

12-10-2011 08:16

Hallo,

Wie heeft er een recept voor een goede bol die makkelijk te maken en te draaien is? En dat je de benodigdheden gewoon in de winkel en in een hengelsportzaakje (polenta en dat soort dingen) kan halen

gr, rick
Gebruikersavatar
Kenneth Verbeeck
Berichten: 113
Lid geworden op: 20-04-2011 16:39

16-10-2011 12:01

Hallo,

Mijn boilies vind ik wat te grof van structuur, ik had gedacht om de grove ingredienten wat te malen,
mag ik ook maismeel malen zodat het fijner word?
En mag ik de boilies ook langer dan 24 uur laten drogen zodat ze harder worden?


Mvg,

Kenneth
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

16-10-2011 20:55

rick kloekke schreef:Hallo,

Wie heeft er een recept voor een goede bol die makkelijk te maken en te draaien is? En dat je de benodigdheden gewoon in de winkel en in een hengelsportzaakje (polenta en dat soort dingen) kan halen

gr, rick

Een hand sneeuw goed fijnknijpen tussen de handen mooie ronde bol ?
rick kloekke
Berichten: 271
Lid geworden op: 06-05-2010 10:57

16-10-2011 21:55

haha lol:-)

maar ik heb een goed recept samengesteld! En doet het super!:-)
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

18-10-2011 17:38

Ok rick nu nog vangen dan ben je helemaal klaar!
maarten kok
Berichten: 434
Lid geworden op: 10-11-2005 09:14
Locatie: enkhuizen

19-10-2011 00:18

klein vraagje voor de vismeel mannen.

hoeveel procent lo30 kan ik in me mix verwerken .??zodat het nog redelijk te rollen valt.ik weet dat het duur is maar dat scheeld mij niks .ik wil het gaan gebruiken voor instant haakaasjes.

mvg kok
van de tip tot de top !!!!!! hou ze open slapen kan altijd nog .
Gebruikersavatar
Kenneth Verbeeck
Berichten: 113
Lid geworden op: 20-04-2011 16:39

25-10-2011 11:36

Wat denken jullie van dit recept qua verhoudingen, en zou dit een goeie instant werking hebben?

200 gram vismeel
200 gram griesmeel
200 gram sojameel
200 gram maïsmeel
50 gram birdfood
50 gram lookpoeder
50 gram gemalen hennep
50 gram robin red


Mvg,

Kenneth
gerjan berendijk1
Berichten: 52
Lid geworden op: 08-03-2011 19:48
Contacteer:

21-11-2011 11:28

wie weet er nog een goede robinred/garlic mix ?
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

21-11-2011 11:49

Gerjan, je hebt 42 pagina's om door te spitten. Zal je genoeg robinred/garlic recepten tegenkomen..
Gebruikersavatar
Kenneth Verbeeck
Berichten: 113
Lid geworden op: 20-04-2011 16:39

22-11-2011 20:32

Kenneth Verbeeck schreef:Wat denken jullie van dit recept qua verhoudingen, en zou dit een goeie instant werking hebben?

200 gram vismeel
200 gram griesmeel
200 gram sojameel
200 gram maïsmeel
50 gram birdfood
50 gram lookpoeder
50 gram gemalen hennep
50 gram robin red


Mvg,

Kenneth





Echt niemand hier een mening over? Zou me veel helpen.


Mvg,

Kenneth
Gebruikersavatar
Jarno Kastermans
Berichten: 350
Lid geworden op: 11-05-2006 20:01
Locatie: Schoonebeek Dr

04-12-2011 16:44

Hier wat mixxen, daar kom je het hele jaar wel mee door :D

Eigen Mix (zomer) 1:
Havermeel 400gr
Ei-kip 300gr
Boekweitmeel 300gr
Kikkererwtenmeel 200gr
Cassavemeel 200gr
Vismeel-wit 150gr
Cédé-eivoer 100gr
Vitamealo 50gr
Ei-poeder 25gr
Voedingsgist 20gr
Trassi 1blokje

Eigen Mix (voorjaar & najaar) 2:
Griesmeel 300 gr
Maismeel 200gr
Polentabloem 150gr
Sojabloem ontvet 150gr
Pindameel 100gr
Wafelmeel 100gr
Gemalen tijgernoten 100gr
Gemalen hennep 50gr
Eetlepel stroop 2x
Eetlepel zonnebloemolie 1x
9 eieren

Eigen Mix (allround kanalen) 3:
700gr Trouvitmeel
150gr Maisbloem
150gr Griesmeel
8 eieren
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

04-12-2011 19:20

Kenneth Verbeeck schreef:Wat denken jullie van dit recept qua verhoudingen, en zou dit een goeie instant werking hebben?

200 gram vismeel
200 gram griesmeel
200 gram sojameel
200 gram maïsmeel
50 gram birdfood
50 gram lookpoeder
50 gram gemalen hennep
50 gram robin red


Mvg,

Kenneth




Echt niemand hier een mening over? Zou me veel helpen.


Mvg,

Kenneth


Gaat wel vis vangen, gewoon proberen en eventueel aanpassen zodra je wat anders wil proberen.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Marc Groeneveld
Berichten: 125
Lid geworden op: 05-08-2011 23:41

07-12-2011 17:55

wat vinden jullie van dit recept?

20% griesmeel
20% soyabloem volvet
20% maismeel
20% vismeel
10% gemalen hennep
10% knoflookpoeder

zit er ook nog aan te denken om een zoete boilie te maken met vanille koekjesmeel iemand nog een leuk recept daarvoor?
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

08-12-2011 16:22

Lijkt me voor de komende periode te vet :wink:
Marc Groeneveld
Berichten: 125
Lid geworden op: 05-08-2011 23:41

08-12-2011 16:54

Is voor de komende periode ook te vet maar vroeg me af of dit goed draaibaar is en of het goed zal uitharden.
Gebruikersavatar
jaakop visser
Berichten: 120
Lid geworden op: 30-12-2009 19:54
Locatie: Assen

10-12-2011 16:45

Hallo,

Heb afgelopen jaar met een simpele vismeel/hennep boilie gevist, deze wil ik nu wat veranderen i.v.m. de kopmende winter.
Mijn mix was als volgt:

250 gram vette soja bloem
150 gram polentabloem
150 gram griesmeel
250 gram vismeel
150 gr gem hennep
50 gr melkoeder mager
20 gr zout
10 a 11 eieren s/m
Trassi
Ketjap/maggi

Veel voeren doe ik eigenlijk niet, daarom wil ik deze vismeelboilie ook in de winter een kans geven.
Als jullie dit een slecht idee vinden en mij een andere mix of verhouding aanraden, hoor ik dat graag.
Overige ingrediënten die ik thuis heb liggen zijn:
Maismeel & vogelzaad

Ben benieuwd naar jullie mening.

Groeten Jaakop
Gebruikersavatar
Kenneth Verbeeck
Berichten: 113
Lid geworden op: 20-04-2011 16:39

14-12-2011 20:47

Wat is een goede basismix voor een winterboilie?
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

15-12-2011 14:27

Zo min mogelijk vet..
Gebruikersavatar
Kenneth Verbeeck
Berichten: 113
Lid geworden op: 20-04-2011 16:39

18-12-2011 19:29

mark berk schreef:Zo min mogelijk vet..


Maar welke melen gebruik je dan?
Marc Groeneveld
Berichten: 125
Lid geworden op: 05-08-2011 23:41

20-12-2011 21:18

Kijk even op Baitcalculator.com...
Staan genoeg verschillende soorten melen op met de eigenschappen en voedingswaren.
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

21-12-2011 13:20

Daar kan je idd. een hoop op vinden. Exacte berekeningen boeien mij niet zo (meer).
Vergeet ook niet naar je toevoegingen te kijken.
Vind persoonlijk het toevoegen van eieren al vet genoeg in de winter. (De alternatieven voor eieren bevallen mij niet zo.. beetje eialbumine uitgezonderd.)
Nog 1 tip, mocht je over een bep. vloeistof twijfelen zet t een nachtje in een koelkast (op graad of 4). Word t dikker/ stolt het kun je het er beter uit laten.
groet
Bert Heyte
Berichten: 43
Lid geworden op: 22-01-2010 12:49

23-12-2011 13:37

Zou een combinatie van trouvit en vismeel (bijv. makreelmeel) werken?
Of geeft dit geen meerwaarde aan je boilie?

Ik dacht aan volgend recept:
200 gr. griesmeel
200 gr. volvette sojabloem
200gr. grove polenta
175 gr. makreelmeel
175 gr. trouvit 000
50 gr. paprikapoeder of kaneelpoeder
20 gr. zout

Iemand een mening hierover?

Grtz
Gebruikersavatar
Kenneth Verbeeck
Berichten: 113
Lid geworden op: 20-04-2011 16:39

26-12-2011 21:20

Het word er niet makkelijker op :o

Dit is m'n basismix:
200 gram vismeel
200 gram griesmeel
200 gram sojameel
200 gram maïsmeel

Als ik het goed begrijp moet ik dus het vismeel eruit halen, wat zou er kunnen in de plaats komen zodat ik dit recept in de koudere periodes kan gebruiken?


Mvg,

Kenneth
Marc Groeneveld
Berichten: 125
Lid geworden op: 05-08-2011 23:41

01-01-2012 15:18

Vismeel kan je inderdaad beter niet gebruiken.
Je zou eens kunnen denken aan tarwegluten en deze gebruiken in je mix, tarwegluten zijn rijk aan eiwitten en dus mooi te gebruiken in de winter. De juiste hoeveelheid moet je zelf maar even berekenen door gewoon wat te proberen.

Marc