het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

20-02-2011 15:29

gerrit

dat gaat niet werken nee,zelf als je de verhoudingen veranderd zal ie niet hard worden.
dat word toch ei gebruiken of eipoedr en eialbumine of bloedplasma, geletine.

gr

viktor
Gerrit Peters
Berichten: 14
Lid geworden op: 09-01-2004 20:38
Locatie: Vaassen

21-02-2011 18:48

Victor,

Dank je.
Dan toch nog maar eens met (minder) eitjes aan de gang. Eens kijken hoeveel er nou echt nodig zijn op een kilo mix. Heb altijd deeg gemaakt door gewoon 10 eitjes te tikken en daar dan net zo lang mix aan toe te voegen tot er een fijn deegje ontstond. Soms wat water toevoegen als het allemaal iets te stevig werd.

Wil het nu eigenlijk eens andersom gaan proberen. Kijken hoeveel eitjes je minimaal moet gebruiken om van een kilo mix iets te maken dat een redelijke tijd intact blijft. Eigenlijk hoef ik niet zo nodig een boilie die tot in het oneindige hard blijft. Als ze het een uur of 20 volhouden is het eigenlijk al mooi zat. :)
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

21-02-2011 21:53

Gerrit,

ken je http://www.baitcalculator.com ?
Daar kan je lekker aanprutsen met recepten.
Vind je vast grappig.

Gr

viktor
joey delnoye
Berichten: 6
Lid geworden op: 11-03-2011 19:26

13-03-2011 22:43

zelf hou ik het liever simpel dan bedoel ik echt heel simpel

ongeveer 1 kilo:

800 gram frolic in de blender
4 a 5 eieren
2 hele knoflookjes

2 min koken uurtje drogen en klaar
wel de diepvries in!

als de karper dit ruikt springt die meteen op de kant
foto-tje en weer terug

nee hoor vangt echt lekker!!!
vis moet er wel even aan wennen
gewoon een paar keer voeren
niet te veel want tenslotte wil je vis vangen niet vol proppen!
K. van den Herik

14-03-2011 08:27

simpel wordt het pas om gewoon de frolicjes te vissen maar ja dat is de ollandse kijk.

ow en een levertraan met flink look erin en een beetje soaken en dan drogen
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

28-03-2011 19:09

maismeel geel 25%
(italiaanse) polentabloem 25%
sojabloem ontvet 25%
vismeel 65% 10%
bananenpuree 10%
druivensuiker 5%

flavour Fish + 9 eitjes

moet ik hier nog wat aan veranderen denken jullie of is deze mix vrij goed?

En ik wou graag nog een mix-je maken met birdfood er in maar is dit het zelfde als duivervoer of niet :oops: ?
Gebruikersavatar
Edward Klaver
Berichten: 137
Lid geworden op: 13-10-2009 17:18
Locatie: Noord Holland

28-03-2011 22:43

Duivenvoer is iets te grof voor je mix.
Zou iets fijner vogelevoer gebruiken!

Good luck
Never change a winning team!
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

29-03-2011 09:06

oke bedankt.
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

29-03-2011 15:17

@maarten: waarom ontvette soya?
Lijkt me,zeker met de puree, dat je iets van een echte 'harder' nodig hebt, bijv 5% eialbumine .
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

29-03-2011 15:42

ja dan doe ik dat wel,maar ik heb in de buurt niet zo`n uitgebreidt assortiment dus aan die eialbumine kan ik niet komen! misschien kan er wat anders extra bij in!
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

29-03-2011 17:59

Is niet zo moeilijk hoor, ga maar naar een echte bakker en vraag om eiwitpoeder.. anders kun je ook denken aan bloedpoeder en als de prijs mee telt iig. griesmeel voor % of 20..
Gebruikersavatar
Lennart Zoeter
Berichten: 199
Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
Locatie: Bergen op Zoom

01-04-2011 23:12

Viktor van Ophuizen schreef:Gerrit,

ken je http://www.baitcalculator.com ?
Daar kan je lekker aanprutsen met recepten.
Vind je vast grappig.

Gr

viktor


ik vind het wel handig.

mijn recept die ik in de baitcalculator heb gegooid:

-frolic 300gr
-maismeel 200gr
-sojavolvet 150gr
-griesmeel 150gr
-CeDe eivoer 150gr (ik wilde eerst 200 gram maar de baitcalculator begon te janken XD)
-knoflookpoeder 50gr
-zout 10gr
-zonnebloemolie 30ml
-knoflooksaus 50ml
- 9 eitjes

€4,01
1540 gram
€2,61/kg (redelijk toch ;) )
vocht 30%
harding 63
verwerking 85
instant 68
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up ;) )
Kay Bruijsten
Berichten: 11
Lid geworden op: 02-03-2010 17:46
Locatie: Gelderland

06-04-2011 17:02

Hallo,

Zou iemand mij misschien wat tips kunnen geven bij mijn mix?

Ik heb een mix samengesteld maar weet niet of er misschien van sommige ingredienten te veel in zit. Het is een mix met ingredienten die ik in de supermarkt kan halen, dit wil ik het liefst zo houden omdat ik niet overal naartoe kan gaan om verschillende ingredienten te halen.

Hier de mix:
basis:
200 gram maismeel
200 gram griesmeel
200 gram tarwebloem
de rest van de ingredienten:
275 gram mais
75 gram uien
25 gram chilipoeder
25 gram suiker

Ik ga binnenkort een testmixje maken maar zoals ik al eerder zei wil ik graag weten of er ergens bijv. een overdosis van in zit.

Ik hoop dat jullie het zo snappen.

Mvg, Kay
\\''The Time Will Tell...''//
Gebruikersavatar
dimitri de bondt
Berichten: 9
Lid geworden op: 14-03-2011 03:46

07-04-2011 05:05

150 gries
150 maismeel zoet
150 soya volvet toasted
200 trouvit
150 krill
100 cédé geel
25 lijnzaad gemalen
25 ei-albumine
10 lookpoeder
5 cayenne


catch a crime,
dimitri de bondt
Gebruikersavatar
jan de jager
Berichten: 1501
Lid geworden op: 19-09-2009 17:53

19-04-2011 11:08

Beste mensen ik ben op zoek naar een goede instant boilie recept voor een birdfood boilie met een zoete flavour die ik er door heen kan draaien.
Als er iemand is die een goed instant boilie recept voor mij heeft dan hoor ik dit graag van jullie, pb-en mag ook.

alvast bedankt;

mvg; jan
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

19-04-2011 13:01

Jan wat dacht je van bijv.:
20-25-% cedé-ei
15 % griesmeel
15 % maisbloem
20 % volk. tarwemeel
10 % melkpoeder
10 % volvette soya
10 % koekjesmeel.
(evt.)toevoegen : flav, pinda/mais-olie, sweetner.
instant en goedkoop. Als je evt. gaat voorvoeren nog beter!
Als ze wat harder moeten nog een % of 3 eialbumine.
groet.
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

19-04-2011 13:17

Als het echt helemaal instant is en je voert niet zo veel mag het ook best wat duurder ..
vervang 5% van de cedé voor robin red van haits.
vervang de melkpoeder voor lactalbumine.
potje milk+ of milkB.
ipv sweetner fruit-sweet-of spice cajouser (nutrabait).
evt. ess. oil.
dan kan je nog gaat denken aan extra toevoegingen zoals bijv. kelp/muggelarven/enz.
suc6. groet
jeffrey vd velde
Berichten: 2
Lid geworden op: 19-03-2010 18:45

27-04-2011 16:57

Ik wil ook voor het eerst boilies gaan maken en ik zat aan dit recept te denken:
25% griesmeel
20% maismeel
20% polenta
12% CeDe
10% koekjesmeel
10% tarwebloem
En ongeveer 8 eieren en wat zonnebloem olie.
Wat denken jullie hier van :D ?
Gebruikersavatar
jan de jager
Berichten: 1501
Lid geworden op: 19-09-2009 17:53

27-04-2011 20:03

Ik heb nu een paar kilo test boilies gedraaid met de recepten die gegeven zijn met eigen toevoegingen,
Ik heb geen robin red gebruikt omdat ik het verhaal gewoon echt zoet wil houden in mijn geval nu hoe zoeter hoe beter,
Heb er alleen extra attractors in gebruikt met een aarbei flavour.......

mvg; jan
Gebruikersavatar
jan de jager
Berichten: 1501
Lid geworden op: 19-09-2009 17:53

27-04-2011 20:04

bedankt eerst voor de paar recepten mensen toppie!!!
Raymond Slinken
Berichten: 42
Lid geworden op: 20-01-2008 20:26

02-05-2011 14:35

Goede middag iedereen, ik heb een vraagje over mijn knoflook boilies. Ik draai ze met versneden teentjes en dus niet met een flavour. Maar is het mogelijk om Fijn gemaalde tijgernoten toe te voegen. Of is deze combinatie totaal nutteloos?
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

02-05-2011 20:05

Gewoon proberen!! Kan voor verrasingen zorgen :wink: Pas wel op met het hoge olie gehalte.
hendri brouwer
Berichten: 22
Lid geworden op: 21-04-2011 19:40

08-05-2011 16:18

He mede vissers. wat zeggen jullie is dit wat? Of is het niks.
150 gr trouvit
150 gr vismeel
200 gr maismeel
200 gr sojameel
300 gr griesmeel.
Maarten Achterhuis
Berichten: 162
Lid geworden op: 16-10-2010 10:52

08-05-2011 18:38

Zouu je basismix houden op 25% van elk dus van soja,maismeel en griesmeel 25% en at je ook kunt doen. Kies wel voor vette sojabloem hard beter uit. Persoonlijk Zouik eerder de trouvit weg halen en dan 10% bananenpuree gebruiken ipv de trouvit en dan de vismeel houden op 15% . Gebruik dan wel een banaanflavour dit kan de komende maanden voor verrassingen zorgen.

Dit is mijn optie om te doen maar moet je zelf weten
hendri brouwer
Berichten: 22
Lid geworden op: 21-04-2011 19:40

08-05-2011 18:50

Oké thanks, zal je recept proberen.