het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
Gebruikersavatar
wilbert nies
Berichten: 89
Lid geworden op: 17-03-2006 21:57
Locatie: nederweert
Contacteer:

03-10-2009 17:47

Gerjan,aminol is wateroplosbaar,dus je kunt het beter niet gebruiken tijdens het draaien want je kookt er veel uit.
Beter is het om je bollen na het draaien en drogen,te soaken in aminol(10ml/kgbollen)
Beetje laat deze tip :lol: maar misschien voor een volgende keer dat je gaat draaien,succes...
Gebruikersavatar
stefan oving
Berichten: 85
Lid geworden op: 20-09-2009 14:59
Locatie: buinen

04-10-2009 16:09

je kunt ze ook stomen :D
groeten stefan
Gebruikersavatar
wilbert nies
Berichten: 89
Lid geworden op: 17-03-2006 21:57
Locatie: nederweert
Contacteer:

04-10-2009 18:59

30ml/1,5kg bollen of 30ml/3kg bollen,tel uit je winst :wink:
Jurgen Bart

12-10-2009 15:04

Freezers van proline kosten ook niet veel, scheelt eigenlijk bijna niks met zelf draaien.
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

12-10-2009 16:57

jorus,

Deze topic gaat over bollen maken,dus niet over freezers van welk merk dan ook!


gr

viktor
Gebruikersavatar
Fran Rekers
Berichten: 70
Lid geworden op: 28-09-2009 16:06

13-10-2009 12:04

Staan ze op je website ?
Gebruikersavatar
gerjan berendijk
Berichten: 204
Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
Contacteer:

16-10-2009 13:09

neem mijn bolies staan niet op mijn site ,ik houd mijn bolie liever geheim


gr gerjan ttp://www.freewebs.com/wehlsekarpervissers/
Gebruikersavatar
Fran Rekers
Berichten: 70
Lid geworden op: 28-09-2009 16:06

16-10-2009 14:58

Dit topic gaat over recepten
wat voor nut heeft het om te posten ik blijf bij mij boilies ?
en vervolgens zeggen die zijn geheim.
waarom dan posten in dit topic.
niet aanvallend bedoelt. maar dat levert toch totaal geen meerwaarde voor dit topic.
(niet dat deze post dat wel doet :P )
Gebruikersavatar
stefan oving
Berichten: 85
Lid geworden op: 20-09-2009 14:59
Locatie: buinen

15-11-2009 13:08

ben bezig met nieuwe boillierecepten te maken voor vroege voorjaar zat te denken aan dit recept

100 vismeel
100 trouvitmeel
200 griesmeel
200 maismeel
100 tarwemeel
100 rijstebloem
100 tarwezemelen
25 knoflookpoeder
25 robin red
50 gemalen hennep

7 ml sweetner
scheutje zalmolie
groeten stefan
Gebruikersavatar
Robert vd Heide
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-09-2009 18:18

16-11-2009 19:10

Hallo,

Leuk al die recepten, maar ik wil nou niet zeggen dat ik er makkelijk 1 tussen kan vinden. Er zitten veel dure recepten bij en grote recepten.
Mijn vraag is...
Heeft een van jullie ook een paar goedkope bollie recepten en niet al te uitgebreiden, voor de beginnende bollie draaier? (mij dus)
Het handigste vind ik in grammen, makkelijk af te lezen.
dennis pieter
Berichten: 207
Lid geworden op: 15-02-2008 16:57

16-11-2009 21:00

deze? is ook van dit forum
er is genoeg te vinden hoor

Als je standaard met (bijv.)
300 maismeel
200 tarwemeel
100 soya volvet

zit je altijd goed. Ik heb er in elk geval nooit problemen mee gehad. Hier kan je dan verder op toevoegen wat je wil..

Zoals nu bijvoorbeeld..
300 lt vismeel
50 knoflookpoeder
50 robin red

Een simpele mix, die hard, rolt etc. Altijd kan je nog, als die niet hard genoeg is, wat ei-albumine toevoegen.
patrick van looij
Berichten: 26
Lid geworden op: 17-10-2009 16:55
Locatie: Noord-Holland

24-11-2009 17:46

Ik wilde het eens met deze mix als basis gaan proberen:

150 gr griesmeel
150 gr Soya ontvet
150 gr Cédé Eivoer
150 gr Maismeel
150 gr Rijstbloem
75 gr Gemalen havermout
40 gr Kelp

en dan nog andere toevoegingen zoals geur, kleur en smaakstoffen.
iemand mischien nog tips of aanpassingen?
ben nog niet zolang bezig dus hoor het graag van jullie..
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

05-12-2009 06:22

Ik zou er een lading melkpoeder aan toevoegen. Laten we zeggen zo'n 100 gram. Als het dan té plakkerig wordt, een klein scheutje olie (10 ml in de winter en 50 inde zomer) en een eitje minder.

Smaakstoffen kun je beter achterwege laten totdat je tevreden bent over je basis. Dan kun je ook beoordelen of het een meerwaarde is.

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

17-12-2009 20:23

Karpervissen is het leven joh :D

ook het maken van aas en alles eromheen (zelfs de heenweg naar de vis stek) hoort erbij ..

Soms gaat het idd ver maar veelal zie je dat deze mensen wel resultaat halen ......
laat mij die uurtjes maar lekker aan de waterkant zitten ...
ik sta liever met een kromme stok in me handen dan dat ik gelijk krijg op een forum :wink:

groetjes!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

21-12-2009 22:05

Zelf boilies maken is voor mij ook een lekkere bezigheid waar ik veel tijd aan besteed van alles uitproberen en lekker knutselen met melen olien kruiden sweetners flavours en andere toevoegingen hier dan een receptje waar ik erg goed op gevangen heb en lekker goedkoop is voor langere voercampagnes

300 gr maismeel
200 gr tarwemeel
200 gr griesmeel
100 gr lt vismeel
100 gr eipoeder
80 gr gemalen vogelvoer
50 gr Boilloin poeder
35 gr Knoflookpoeder
25 gr zout
20 gr Ei-albumine
20 ml Vis Olie

Eiwit:22,72
Vet:23,02
Koolhydraten:60,1
Voedingsvezel:2,23
NEB:72,25
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

21-12-2009 22:38

ziet er goed uit Richard !

Vind aleen wel dat je heel erg verfijnd omgaat met albumine enz.

ik zal ook nog even bijn top bol van 2 jaar geleden noteren
3 maismeel
2 griesmeel
2 soya volvet
3 zoetekoekmeel
2 gennep getoast
1 coreander
1 robinred

half ei half water .. halve dag goed laten drogen en de vriezer in!

Ik maakte dit aan met een flaver op alcohol basis.
afgelopenjaar en aankomendjaar 2 topjaren gehad op me nieuwe mix.. voorgjaar nog met flaver. ditjaar aleen nog betaine en salminol.

Gr T
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

22-12-2009 12:09

Dag tomba

Ik ga zo verfijnt met de albumine om omdat ik de eiwitten niet te hoog wil hebben onder de 30% toch zeker wel en de boilies iets harder wil maken + dat grote hoeveelheden met ei albumine met langere en grotere coercampagnes van een paar maanden en verschillende stekken toch wel heel erg duur is maar heb ook mixen voor een kleiner water waar mijn percentage stukken hoger ligt idd maar het zegt niks zo heb ik mega sessies gehad op een koolhydraat rijke mix met weinig eiwitten en zo vang je ze met een hele rijke eiwit mix in het voorjaar en najaar gooi ik de eiwitten idd richting de 25 tot 28 % waarbij het vetgehalte ook wat hoger komt
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

22-12-2009 21:55

okay maar dan moet je met jou toevoeging idd erg uitkijken.
wel knap van je dat je de voeding zo nou gaat bekijken dat je voor je eigen de procenten zo precies wilt hebben ! :o :wink:
Ik let er ook goed op maar op de wateren waar ik vis heb ik (Helaas )veel concurentie...

En dus ga ik niet meer mee in de trend.
de ene helft vist proline . de andere helft met zelfgemaakte bollen..
ik probeer een eigen vleugje mee te geven een een bol..een herkenningspunt wat niemand anders precies zo heeft ...
Dit word dan wel een wat duurdere bol o.a(Betaine,leverpoeder en salminol).
en de rest wat ik even voor me wil houden.
Deze manier van vissen heeft me nogmeer opgeleverd dan precies uit te pluizen hoe of wat.

tevens kan ik dezelfde bol gebruiken op bijna ieder water omdat hij (eigenlijk onverwacht) instand heel goed presteert.

Gr Tomba
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Richard Mol
Berichten: 436
Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
Locatie: Westfriese carp scene
Contacteer:

24-12-2009 13:46

Ik snap je man de concurentie neemt al meer toe dus moet je er toch proberen er boven uit te steken met je aas
otje latumahina
Berichten: 54
Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
Contacteer:

24-12-2009 22:31

wat dachten jullie van deze..

150g maismeel
150g griesmeel
80g soja-velvet
35g cede-eivoer
40g trouvit
25a30g tarwezemelen
5ml zonnebloemolie
1a2 eieren de rest met water
oja vergeet de bruine bastardsuiker niet 2a3 theelepels.


Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

26-12-2009 13:44

8) :-?
Richard Mol schreef:Ik snap je man de concurentie neemt al meer toe dus moet je er toch proberen er boven uit te steken met je aas

Het valt idd nietmeer mee helaas ....

er is 2 weken geleden op mke watertje erg goed gevangen .. die gek ving 3 vissen met piepers aan zn haak!

Denk dat ik binnekoer het oude vertrouwde blikje mais eens uit de kast ga halen ! :lol: 8) :o :-?
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
jeffrey jochems
Berichten: 280
Lid geworden op: 04-01-2006 09:32
Locatie: in me oval
Contacteer:

11-01-2010 16:40

wat denken jullie van deze mix?
zou er nog wat bloedmeel door heen moeten of zo laten?

tarwemeel 300
maismeel 200
polenta 100
soja-volvet 100
vismeel-lt 75
cede parkiet 75
trouvit 75
garnaalmeel 50
lookpoeder 25
suiker 25


tips en verbeteringenzijn altijd welkom
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

11-01-2010 17:31

ziet er wel goed uit ! ... maar denk persoonlijk dat je sommige dingen weg kan laten omdat ze geen meerwaarde hebben....


Je moet een beetje zwartwit naar je aas kijken denk ik... wat wil je ermee berijken en wat moet een boilie doen bij een vis.

*smaak
*voeding
*vitaminen
*mineralen
*een eigen herkenningspunt
*iets wat n vis prikkelt
*iets wat voor de goede stoelgang zorgt.
enz enz... 8)
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!