het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
mike smeets
Berichten: 4
Lid geworden op: 19-08-2007 21:13
Locatie: Stein

03-07-2008 23:13

Het is al gelukt
Laatst gewijzigd door mike smeets op 08-07-2008 23:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Sven Heinink
Berichten: 3
Lid geworden op: 08-07-2008 13:35

08-07-2008 14:05

Ik heb t hier nou wel ongeveer doorgelezen maar wat vinden jullie van een mix met de combo knoflook-notenmeel? Komt dus neer op:

25% griesmeel
25% maismeel
25% soyameel
20% notenmeel
5% knoflook poeder

Verder nog wat kleine dingen er door heen als een paar geperste teentjes knoflook, olie en een blokje visbouilon.
janwillem hilverts

12-07-2008 11:15

Of deze combi daadwerkelijk kan, geen idee... Hij is wel leuk bedacht :)

Echter zou ik de griesmeel vervangen voor tarwebloem.
Notenmeel is behoorlijk vet, waasrdoor het rollen best wel lastig kan gaan als je hier geen
opvanger voor hebt. De maismeel zou ik dan persoonlijk verhogen naar 30% en de tarwebloem\
verlagen naar 20%

MOcht het echt niks zijn met notenmeel, dan kan je altijd nog kiezen voor vismeel..
Beetje standaard tegenwoordig, maar een combi die wel altijd vis oplevert
Matthias De Mey
Berichten: 9
Lid geworden op: 04-08-2008 11:50
Locatie: Heusden (destelbergen)

04-08-2008 14:47

is dit een goede mix:
ik zoek nl een eenvoudige mix met robin red

500 gram boiliemix
250 gram vismeel
150 gram griesmeel
100 gram robin red
janwillem hilverts

04-08-2008 17:39

Matt..

Ik weet neit wat er in de boiliemix zit,

Maar vervang het anders eens voor het volgende:
250 maismeel
150 tarwemeel
100 soya vet
Matthias De Mey
Berichten: 9
Lid geworden op: 04-08-2008 11:50
Locatie: Heusden (destelbergen)

06-08-2008 12:08

bedankt voor de reactie
albert pennings
Berichten: 138
Lid geworden op: 24-06-2008 18:03

06-08-2008 19:23

heej,

ik zie een heeeel veel recepten griesmeel.
Ik koop de griesmeel altijd in de winkel bij de ah in pakjes van 500gram,
kan je griesmeel ook in bulk kopen?
zo ja, waar?

ja Ik weet het ontopic srry daar voor
Wes Pias

06-08-2008 21:33

mischien bij de bakker vragen ofso
Ronny Welling
Berichten: 1
Lid geworden op: 12-08-2008 23:03

15-08-2008 08:19

Mijn eigen boilies recept..

Instant boilie mix. 1kg
Karper lokvoer. 0.5kg
Koekjesmeel. 0.25kg
Paar scheutjes melk.
Paar Eieren.

En flavour naar eigen keuze. ik gebruik meestal banaan, kersen, of ananas
Robbe Craeninckx
Berichten: 968
Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
Locatie: Tielt-Winge ( België)

16-08-2008 18:13

300 gram trouvit
300 gram griesmeel
100 gram tarwegluten
1 eetlepel knoflookpoeder bij dit alles

is dit wat? kreeg het recept van een ervaren visser en als het volgens jullie iets is (eventueel aanpassingen?) dan kan ik er een voercampagne mee starten...

greetzzz
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma :o
Robbe Craeninckx
Berichten: 968
Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
Locatie: Tielt-Winge ( België)

16-08-2008 18:16

200 gram tarwebloem
200 gram maismeel
200 gram vismeel
100 gram gemalen hennep
50 gram maizena

hier is er nog eentje, is dit volgens jullie beter of minder goed dan het vorige?

moeten hier misschien ook aanpassingen gebeuren?

en wat zal de prijs per kilogram droge mix ongeveer zijn in dit geval denken jullie?

greetzzz
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma :o
paul huizing
Berichten: 51
Lid geworden op: 08-05-2008 17:43
Locatie: Aqua mkII

18-08-2008 19:18

Ik heb een boiliemix samenstellen...
Ik heb het volgende in mn hoofd........

maismeel 500 gr
aardappelmeel 200gr
tarwekiemen 180 gr
Vitamealo 60 gr
soja-ontvet 30 gram
ei albumine 30 gr

Maar is het ook een idee om haringmeel of vismeel72% toe te voegen??en zoja hoeveel?

greetz
Gerben Akkerboer
Berichten: 221
Lid geworden op: 13-04-2005 13:47

26-08-2008 09:47

Is het slim om gemalen tijgernoten en ook het tijgerslijm te verwerken in een zoete/noten boilie?
Ik begrijp dat waarschijnlijk de houdbaarheid wat beperkt wordt, maarja ingevroren lijkt het me niet uitmaken.

Ik zie als voordeel dat de boilie wat grover wordt door de niet al te fijn gemalen tijgernoten, waardoor het slijm weer goed gaat oplossen, maar ook dingen zoals flavours etc lekken beter uit, lijkt mij..

Wat denken jullie?

edit, heb al het een en ander gevonden in dit topic.. :)
Laatst gewijzigd door Gerben Akkerboer op 26-08-2008 10:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

26-08-2008 10:08

He Gerben,

Ook ik heb die bollen zo gemaakt. Een zoete bol met gemalen tijgers en het slijm als flavour. Gaat dikke prima maar gebruik niet teveel slijm, krijg je een raar plakkerig deeg en bij het drogen onstaat er een korst op je bol. Ik gebruik dan in mn mix, pindameel en soms notenmeel. Flavours gebruik ik scopex met sweat peanuts en je slijm is een flavour natuurlijk. Mooie bol en je kan er erg goed mee vangen. Bijvoeren met wat tijgers en wat bollen ;)
Gerben Akkerboer
Berichten: 221
Lid geworden op: 13-04-2005 13:47

26-08-2008 10:14

Thnx voor je reactie Dries.

Dacht zelf aan;

200 gr Tarwebloem
200 gr Polenta
200 gr Soyameel Volvet
150 gr Notenmeel
150 gr Gemalen tijgernoten incl slijm
50 ml Soyasaus

Ik roep maar wat, nog niet echt een idee hoe de uitharders tegenover de binders staan.
Iemand tips, op- en aanmerkingen?
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

31-08-2008 00:14

ik heb ven een vraagje tussen door als ik met knoflook aan de gang ga welke hoeveelheid moet ik dan ongeveer aanhouden op 1 kilo boilies
Mitchel van der Linden
Berichten: 1720
Lid geworden op: 03-07-2006 18:57
Locatie: Den Haag

31-08-2008 00:42

5% dus 50gr moet in principe prima zijn..
Anonymous

09-09-2008 22:19

hoe moet ik het volgende zien in grammen ?

25% griesmeel
25% maismeel
25% soyameel
20% notenmeel
5% knoflook poeder

en als er gesproken word over 1 deel of 2 delen
is dan bv 1 deel 100 gram en 2 delen 200 gram ?

ik ben geen kook wonder :)
Gebruikersavatar
Rene Kerkdijk
Berichten: 58
Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
Locatie: Almelo
Contacteer:

09-09-2008 22:24

1 deel kan zijn wat jij er van maakt bv 1 deel is een kg dan is 2 delen 2 kg en zo voort.

Al met al al wel een veel gestelde vraag maar goed we helpen je graag op weg.
Pas wel op welk notenmeel je gebruikt want met twintig procent kun je hele vette zooi krijgen. zeker in een basis die je wilt gebruiken is de notenmeel heel vet kunje altijd ietsmeer griesmeel nemen dit absorbeert lekker.
veel succes
K. van den Herik

10-09-2008 16:24

...1 deel is een kg dan is 2 delen 2 kg en zo voort.


No way Jose.

een deel is een inhoudsmaat. Dus 1 deel kan 1 liter zijn, of een emmer of....

1 kilo veren of een liter veren, scheelt niet zoveel hoor. Of 1 kilo ei albumine of een liter ei albumine
Gebruikersavatar
Rene Kerkdijk
Berichten: 58
Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
Locatie: Almelo
Contacteer:

10-09-2008 17:47

Wat ik dus al zeg een deel kan een kg zijn , dan is twee delen 2 kg. Is een deel nu 100 gram is 2 delen 200 gram enzv. Dus indd is 1 deel een liter is twee delen 2 liter of 1 deel een emmer 2 delen 2 emmers. Ps wat is denk je drie delen heel goed in het laatste geval 3 emmers.
Wat ik dus al zij je neemt een deel dit is ter invulling hoeveel je ongeveer wilt maken. Of beter je wilt een totaal van een 1kg maken en zegt nu ik gebruik hiervoor vier ingredienten waarvan bv 3 delen griesmeel 2 delen maismeel 2 delen soya 2 delen polenta 1 deel vismeel. DAn heb je hem dus verdeeld in delen nu is het een kwestie van delen door tien wat weer een 1kg is.dan is een 1 deel 100 gram en 3 delen 300 gr.

Ik hoop dat ik nu duidelijk genoeg was meneer van den herik.
Wel grappig dat u het wel weet en er geen commetaar op geeft, om vervolgens commentaar te geven op diegene die wel komt met een uitleg.
Al heb ik al wel gezien dat u ook dit al meerdere keren heeft uitgelegd wat ik dus ook al aangaf dat dit al veel meer is en word uitgelegd op dit board.
mvg rene kerkdijk
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

10-09-2008 20:52

Klaas is standvastig in het negeren van het gebruik van delen of fracties ergens van.

Volume fractie, mol fractie, gewicht fractie. Wat dan ook, allemaal bekend en in gebruik. En niks tegen de regels in zolang het er maar bij staat. Als het er niet bij staat is het verwarrend. Want het resultaat is niet gelijk. Dan pas kom je in de dichtheid perikelen. Laten we mol fracties hier maar buiten beschouwing.

Maar goed, ik heb dit ook al eens opgemerkt. :wink:

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-09-2008 21:09

1 deel tarwegriesmeel weegt 120 gr.
1 deel maïsgriesmeel weegt 110 gr.
1 deel maïsmeel weegt 95 gr.
1 deel soja weegt 105 gr.
1 deel polenta weegt 90 gr.
1 deel vismeel weegt 110 gr.
1 deel water weegt 100 gr.

En nu?
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Rene Kerkdijk
Berichten: 58
Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
Locatie: Almelo
Contacteer:

10-09-2008 21:26

Ja en nu heb je ineens een 30 gram mix meer.
Klein slokje water met een goede basis mix dus geen enkel probleem.

Maar zoals de meesten nemen ze een basis maken een voorraad hiervan en daarna gebruiken ze 600 gram basis en daarna 400 gram toevougingen en de beetjes gaan er de volgende keer weer door.
Ook ik weet dat een deel niet gelijkend is aan eigen gewicht of gewicht van een bepaald product en afwegen is ook een goede raad maar dat was niet de vraag?
Iemand vroeg naar wat een deel is in een recept en ik ken legio mensen die met een koffiemok hun mixen maken en die draaien zo leuke balletjes.
Wij draaien wel op gewicht maar goed wij draaien dan ook veel grotere gewichten en is het denk ik ook makkelijker en is de marge tussen onderlinge verschillen meteen groter en kan dit effect hebben maar mensen die kleine hoeveelheden maken kunnen hiermee zeker weg.
En ja das onze instelling hierin.
En ff tussen ons he er zijn hele grote bollenboeren die gewoon nog een emmer maismeel, tarwemeel, soya meel. halve emmer griesmeel door elkaar gooien en vervolgens hier een toevouging opdoen de basis besteden ze dan weinig tijd aan de toevougingen die uiteraard kostbaarder zijn zijn ze dan veel meer mee begaan.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

10-09-2008 21:45

0,164383562
0,150684932
0,130136986
0,143835616
0,123287671
0,150684932
0,136986301
------------ +
1,000000000
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======