vrag over vismelen


Plaats reactie
berx gilbert
Berichten: 116
Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
Locatie: genk

07-02-2007 15:49

hallo,
ik lees tegenwoordig veel over lt vismeel , vlt vismeel en pre digested vismeel
wie kan mij even uitleggen wat dit is of zijn dit nieuwe namen voor oude getrouwe vismelen of het verschil tussen een oudbekende voerveer die tegenwoordig de methode veer heet
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
Ernesto Kamminga
Berichten: 46
Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
Locatie: Nw Pekela
Contacteer:

08-02-2007 16:09

Even in volgorde van hoogwaardigheid. (van laag naar hoog)
LT vismeel- is vismeel dat op een lagere temperatuur gemaakt is ik geloof 30min op 70graden
Vlt vismeel- is vismeel dat op een nog lagere temp. gemaakt is 15 min op 50graden.
Predigested vismeel- is een vismeel dat behandeld is met een enzym en is dus voor verteerd, dit vismeel bevat dus meer aminozuren, omdat er meer eiwiten zijn kapot gemaakt door het toegevoegde enzym.
Het predigested vismeel is dus het hoogwaardigst, en goed wateroplosbaar, en daardoor kun je ongeveer max. 15% toevoegen. Zelf zou ik 20% Lt vismeel gebruiken en 10% predigested vismeel toevoegen.
Toch zit er ook veel verschil in Lt vismelen, ze kunnen van verschillende soorten vis gemaakt worden. maar ook het land waar de vis verwerkt word maakt verschil in kwaliteit. Weet dus wat je koopt.
berx gilbert
Berichten: 116
Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
Locatie: genk

08-02-2007 18:38

bedankt allen
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

08-02-2007 20:56

kan iemand me iets meer vertellen over die types van lt vismeel
heeft zeker met het nr op de zak te maken??

welke zijn goed en welke niet
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

09-02-2007 00:47

nou kan je alleen vertellen dat lt beter is dan normale vismeel
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

09-02-2007 06:18

En hoe kan je dat dan zo zeker vertellen?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Jan Peter Teerling

11-02-2007 17:40

kevin diederen schreef:En hoe kan je dat dan zo zeker vertellen?


Gevalletje dikke duim.. :roll:
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

11-02-2007 19:29

omdat die gewoon beter is. 8)
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

11-02-2007 20:21

lt vismeel is met een lager temperatuur bereid dan gewoon vismeel waardoor de kwalitiet vele malen beter is???????

l
Daan van Velzen
Berichten: 71
Lid geworden op: 02-01-2007 18:22

11-02-2007 21:08

kwaliteit heeft in mijn ogen voor het grootste deel temaken met versheid.

aminozuurtjes en eiwitten heeft meer met eigenschappen van een product te maken dan met kwaliteit.

geef mij maar vers vismeel ipv oud lt-vismeel :wink:

met vriendelijke groeten Daan
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

11-02-2007 21:09

Bij de hoge temperaturen die men voor het drogen gebruikt verbrand een gedeelte van de vispulp op de walsen die men daarvoor gebruikt, vandaar o.a. de donkere kleur. Zie het maar als een stuk vlees wat verbrand is, eet smakelijk.

Peter
jurrien stam
Berichten: 304
Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
Locatie: haarlem

11-02-2007 23:02

Heb alle soorten vismeeltjes gebruikt in mijn mixen. Heb totaal geen verschil gemerkt in het meer of minder vangen met lt vis etc....

Gebruik altijd gewoon normaal vismeel(de goedkoopste)
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
mark res
Berichten: 134
Lid geworden op: 30-05-2004 20:04
Locatie: Castricum

12-02-2007 12:08

Hoi Gilbert
Als ik jou was zou ik het stukje van Chris Gabiele in Spiegel 2 eens lezen de titel van het artikel is,boilies een simpel samenspel van factoren en natuurlijk ingredienten.
Ik denk dat je na dit artikel gelezen te hebben een stuk wijzer zal zijn geworden.
Gr Mark
berx gilbert
Berichten: 116
Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
Locatie: genk

12-02-2007 19:38

mark ,
dan zit ik met een probleem , ik ben namelijk niet geabonneerd op spiegel
alle andere bedankt
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
mark res
Berichten: 134
Lid geworden op: 30-05-2004 20:04
Locatie: Castricum

12-02-2007 21:49

Hoi Gilbert
Ik weet niet of je uberhaut geabboneerd bent op één van de 3 toon aangevende karperbladen maar als dit wel het geval is zou ik deze opzeggen en lid worden van Spiegel,je hebt veel meer intressant leeswerk voor nog minder geld ook.
Maar even on topic het komt er op neer dat door de lage temperatuurs behandeling van het LT vismeel de vitamines,mineralen en aminozuren beter intakt blijven dan bij goede haringmeel maar hij zet er ook zijn vraagtekens bij of het daardoor een beter vangbaar aas is.
Dit is overigens maar een klein onderdeel van het gehele artikel wat ik iedereen kan aanraden eens goed te lezen je zal er zeker een hoop van opsteken,heb ik in ieder geval wel gedaan!
Misschien dat je op een beurs waar een stand van Spiegel magazine aanwezig is dit nummer alsnog op de kop kan drukken.
Gr Mark
berx gilbert
Berichten: 116
Lid geworden op: 17-11-2006 17:35
Locatie: genk

13-02-2007 19:42

hallo mark,

heb vandaag al een abonnement genomen op spiegel , in de hengelsportzaak hier zou men uitkijken voor eerdere nummers alsook in de dagbladkiosk
bedankt voor de tips
grt gilbert
als karpers en vrouwen niet op de stek (?) zijn kun je ze niet vangen
zeg da ik et gezeet em
Plaats reactie