Beste mede boarders,
Het is mij opgevallen dat wanneer ik partikels invries waarvan het kookvocht al wat slijmerig is, dat het vocht na het ontdooien dan niet meer zo slijmerig is als ervoor.
Hoe kan dit? Ontstaat er bij het invriezen een of ander proces waarbij de smaak of geur van de partikels en het vocht veranderd?
Ik wil dat sap namelijk door mn bollen gebruiken, en om mn bollen in te weken voor het vissen. DAarvoor is het het makkelijkste om een grote hoeveelheid partikels te bereiden om zodoende een grote hoeveelheid sap in 1x in te kunnen vriezen.
Groeten Bjorn
wat gebeurt er bij het invriezen van partikels
- henktjassing
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
- Locatie: oosterwolde fr
Partikels invriezen? Ben benieuwd waarom je dat doet Bjorn?
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
ik denk doordat er ijskristallen ontstaan die smelten dat er meer water bij komt en er dus zo minder slijmerig word
Denk dat het te maken heeft met vriezer brand.
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
ik zou is ff lekker te-o-re-ti-seren:
ik vond dat van fernando wel aardig maar als je iets in de vriezer doet dan dood je alle bacterien de goede en de slechte je dood ook de goede omdat je deze dood zal er een andere smaak/geur komen.
wat ook kan is dat je je vriezer nie top -20 moet laten staan maar net dat het hard word denk aan een graadje of -5.
maar waarom wil je het invriezen?
ik vond dat van fernando wel aardig maar als je iets in de vriezer doet dan dood je alle bacterien de goede en de slechte je dood ook de goede omdat je deze dood zal er een andere smaak/geur komen.
wat ook kan is dat je je vriezer nie top -20 moet laten staan maar net dat het hard word denk aan een graadje of -5.
maar waarom wil je het invriezen?
In in de vriezer dood je de bacterien niet. Je bevriest ze zodat ze zich niet vermeningvuldigen.
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
dat kan ook ik hbe geleerd dat een bactirie onder de 0 graden afserft zou wle ff googlen
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
john van der waal2 schreef:maar waarom wil je het invriezen?
vanwege het gistingproces?
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 17-02-2006 10:36
- Locatie: tilburg
je stopt de fermentatie van de suikers
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
je hebt gelijk koen hier is het antwoord te lezen.
http://www.kindengezin.be/Images/kinder ... -38994.pdf
mourad hoe bedoel je het gisten zo ve rik weet gist brood alleen
http://www.kindengezin.be/Images/kinder ... -38994.pdf
mourad hoe bedoel je het gisten zo ve rik weet gist brood alleen
whaha, heb ik toch nog wat geleerd op school
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
doe je het beter dan ik.