wat gebeurt er bij het invriezen van partikels


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bjorn vander Linden
Berichten: 125
Lid geworden op: 27-03-2006 23:44
Locatie: Mechelen (nl)

02-02-2007 10:52

Beste mede boarders,

Het is mij opgevallen dat wanneer ik partikels invries waarvan het kookvocht al wat slijmerig is, dat het vocht na het ontdooien dan niet meer zo slijmerig is als ervoor.
Hoe kan dit? Ontstaat er bij het invriezen een of ander proces waarbij de smaak of geur van de partikels en het vocht veranderd?

Ik wil dat sap namelijk door mn bollen gebruiken, en om mn bollen in te weken voor het vissen. DAarvoor is het het makkelijkste om een grote hoeveelheid partikels te bereiden om zodoende een grote hoeveelheid sap in 1x in te kunnen vriezen.

Groeten Bjorn
Gebruikersavatar
henktjassing
Berichten: 103
Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
Locatie: oosterwolde fr

02-02-2007 22:09

Partikels invriezen? Ben benieuwd waarom je dat doet Bjorn?
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

02-02-2007 22:29

ik denk doordat er ijskristallen ontstaan die smelten dat er meer water bij komt en er dus zo minder slijmerig word
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

02-02-2007 22:34

Denk dat het te maken heeft met vriezer brand.
john van der waal2
Berichten: 639
Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

02-02-2007 22:41

ik zou is ff lekker te-o-re-ti-seren:

ik vond dat van fernando wel aardig maar als je iets in de vriezer doet dan dood je alle bacterien de goede en de slechte je dood ook de goede omdat je deze dood zal er een andere smaak/geur komen.
wat ook kan is dat je je vriezer nie top -20 moet laten staan maar net dat het hard word denk aan een graadje of -5.

maar waarom wil je het invriezen?
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

02-02-2007 22:43

In in de vriezer dood je de bacterien niet. Je bevriest ze zodat ze zich niet vermeningvuldigen. :wink:
john van der waal2
Berichten: 639
Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

02-02-2007 22:44

dat kan ook ik hbe geleerd dat een bactirie onder de 0 graden afserft zou wle ff googlen
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

02-02-2007 22:44

john van der waal2 schreef:maar waarom wil je het invriezen?


vanwege het gistingproces?
martie van den brand
Berichten: 53
Lid geworden op: 17-02-2006 10:36
Locatie: tilburg

02-02-2007 22:48

je stopt de fermentatie van de suikers
john van der waal2
Berichten: 639
Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

02-02-2007 22:48

je hebt gelijk koen hier is het antwoord te lezen.

http://www.kindengezin.be/Images/kinder ... -38994.pdf

mourad hoe bedoel je het gisten zo ve rik weet gist brood alleen :roll:
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

02-02-2007 22:51

whaha, heb ik toch nog wat geleerd op school :lol:
john van der waal2
Berichten: 639
Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
Locatie: Hendrik Ido Ambacht

02-02-2007 22:51

doe je het beter dan ik.
Plaats reactie