Alcohol


Gebruikersavatar
Luc Maessen
Berichten: 264
Lid geworden op: 12-07-2006 11:02
Locatie: Nieuwegein

24-01-2007 20:59

Wat ik me laatst afvroeg:
Wat is nou het effect als je bijv een scheutje wodka/rum bij je boiliemix doet?

Is het schadelijk voor de vis, aangezien het best wel sterk is of werkt het zeg maar als een soort flavour?

Zou een vis er ook dronken van kunnen worden?

Niet dat ik het van plan was om te doen, maar ik vroeg het me gewoon af.

Ik heb de zoekfunctie nog gechecked maar kon nou niet zo 1,2,3 wat vinden.
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

24-01-2007 21:02

Ik denk dat de alcohol zeer snel uit je boilie is. Je houd er hoogstens een bittere smaak aan over.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

24-01-2007 22:43

ik heb vorig jaar in hellevotsluis een nachtje gvist, en toen kwam er een andere visser naar ons toe waar wij mee viste, van deze man heb ik a wat vaker gehoort dat hij dan om boilies gaat zeuren enzo dus ik had nog wat rcreanten bollen(van die bollen waar geen reuk of smaak aanzit van 3,25 de kilo) di heb ik hem gegeven. kwam hij de volgnde ochtend trug of we al wat hadden gevangen we hadden niks dus we zeiden ook van niet hij had zich klem zitten vangn door die boilies in rode wodka te leggen n te latn weken heb er maar niet te veel over doorgegaan maar hij stonk iig goed naar drank.
Toine van de Meulenhof
Berichten: 376
Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
Locatie: Melick
Contacteer:

24-01-2007 23:31

indien je alcohol toevoegd aan je mix en en dan de boillies kookt, kookt de alcohol eruit.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-01-2007 01:52

de meeste flavours van RH zijn op basis van alcohol en die heeft het er toch leuk op gedaan niet waar?
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

25-01-2007 06:02

Mitsz,

En wat dacht je van een paar EA flavours van Nutrabaits? :wink:

In de winter wil een combinatie van een vlug en traag uitlekkende flavour
nog weleens leuk werken. Andere jaargetijden trouwens ook! Vooral bij
het instant vissen...

groetjes Benny
Mark Gorte
Berichten: 151
Lid geworden op: 12-11-2006 21:37
Locatie: Amersfoort

25-01-2007 13:24

En volgens mij nam hij zelf ook nog wel eens een bolletje die "ietsje" overgeflavourd waren, Mitsz.Wel prachtige verhalen van die man. Veel flavours zijn toch nog op alcoholbasis, toch?
Gebruikersavatar
Luc Maessen
Berichten: 264
Lid geworden op: 12-07-2006 11:02
Locatie: Nieuwegein

25-01-2007 14:48

Maar je zou je boilies dus ook na het koken kunnen weken in drank?
Jan Peter Teerling

25-01-2007 15:37

Luc Maessen schreef:Maar je zou je boilies dus ook na het koken kunnen weken in drank?


Dit is nu wat je noemt 'Drankmisbruik!!?? :roll: :lol:
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

28-01-2007 15:52

Ik dacht al de laatste tijd, die vissen hier doen wel heel gek, maarja wat wil je als je met alcohol vist :lol:
Gebruikersavatar
henktjassing
Berichten: 103
Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
Locatie: oosterwolde fr

28-01-2007 19:50

Alcohol in je boilies? Nou jazeker wel! Hennie Mattemaker schreef al over het gebruik van Cognac. Gebruikte hij 30 jaar geleden al! Henk.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
Gebruikersavatar
Bart Smol
Berichten: 438
Lid geworden op: 09-01-2002 01:00

28-01-2007 20:13

henktjassing schreef:Alcohol in je boilies? Nou jazeker wel! Hennie Mattemaker schreef al over het gebruik van Cognac. Gebruikte hij 30 jaar geleden al! Henk.



hoe maak je een karper verslaafd aan je bollies he :lol: :lol:
Luke Peters
Berichten: 517
Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
Locatie: Limburg
Contacteer:

28-01-2007 22:12

Haha, stel je eens voor wat er zou kunnen gebeuren... Als ze geen BOB meenemen! :lol:
mvg,
Luke
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

28-01-2007 22:20

:lol:
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

28-01-2007 22:24

Henny Mattemaker gebruikte zelfs spiritus :oops:
Gebruikersavatar
Mitchel Bruinsma
Berichten: 323
Lid geworden op: 05-10-2004 22:56

28-01-2007 22:42

Alcohol op zich weet ik niet, maar een scheutje Heineken in mijn koi-vijver doet wel iets met de vissen, dat is zeker!

Kwam er bij toeval achter, toen er een flesje omviel die op de rand vd vijver stond. Maar nogmaals, ik weet niet of ze nu zozeer op de alcohol afkwamen.
¤¤¤PROOST¤¤¤
janwillem hilverts

29-01-2007 00:00

De meeste flavours worden vaak op alcohol basis gemaakt. Ook dit kook je nooit geheel uit je boillies laat staan pure drank als wodka, rum enz.

Zelf heb ik het niet meegemaakt. Een favoriet (toch wel zonde) om te gebruiken is nog altijd de stro rum 80%. Ism een zoet iets (ingredient/flavour ervan) heeft mij zeer goede resultaten geleverd. Zelfs na het koken bleef de rum, smaak en geur, er gewoonweg in! Zelfs na een paar uur in het water te gelegen hebbe nog. En kon het kwaad... Heb er eigenlijk niks van gemerkt, maar het liep wel als een trein
Gebruikersavatar
henktjassing
Berichten: 103
Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
Locatie: oosterwolde fr

29-01-2007 21:24

Heb zelf wel eens wat met Beerenburger (natuurlijk van weduwe Joustra)geexperimenteerd maar gebruikte nooit grotere hoeveelheden dan een borrelglaasje op 500 gram mix. Ik weet niet wat er met een karper gebeurt als je grotere hoeveelheden gaat gebruiken! Kan iemand mij dat uitleggen?
Heb gelukkig nog nooit een bezopen Karper op de mat gehad! Wel een bezopen karpervisser maar dat is een ander verhaal.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
Gebruikersavatar
henktjassing
Berichten: 103
Lid geworden op: 28-01-2007 17:06
Locatie: oosterwolde fr

29-01-2007 21:28

O ja, bij mijn weten verdampt de alcohol als je je boilies gaat koken.
Stomen in een rijstpan is ook een alternatief ( een heel goede!) maar de temperastuur loopt ook dan op tot boven de 80 graden.
Wat er in de boilies achterblijft zijn waarschijnlijk de toegevoegde smaakstoffen en in geval van Beerenburger de kruidextracten.
Probeer eerst te begrijpen, dan begrepen te worden.
randy uildriks
Berichten: 95
Lid geworden op: 25-03-2005 17:17
Locatie: Dorpje midden in t land

02-02-2007 16:14

En wat denk je van tijgernoten.
Ik gooi na het koken altijd een oud bruin van heineken erin.
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

02-02-2007 16:22

Aart Lokhorst schreef:Henny Mattemaker gebruikte zelfs spiritus :oops:
sarcastisch bedoelt of weet je wat je zegt
aldejekes loat goan!
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

02-02-2007 16:33

Martijn,

Aart bedoeld dat niet sarcastisch!

Henny Mattemaker gebruikte inderdaad "kampfer spiritus"! :-? Waar ik
me bedenkingen bij heb, als dat wel zo verantwoord is!

groetjes Benny
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

02-02-2007 16:34

Benny van de Werfhorst schreef:Martijn,

Aart bedoeld dat niet sarcastisch!

Henny Mattemaker gebruikte inderdaad "kampfer spiritus"! :-? Waar ik
me bedenkingen bij heb, als dat wel zo verantwoord is!

groetjes Benny
ik ken hem persoonlijk en hep hem daar nooit over gehoord,vandaar,ps lijkt mij ook niet verantwoord
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

02-02-2007 16:56

zelf is mijn ervaring dat als ik alcohol gebruik, het hele huis een alcohol damp is :o ,

souk meestal me boilies dan in een mix van coqnac gemixt met een flavour. Niet veel flavour gebruiken want is nogal geconsentreerd.

en souk de boilies net zo lang als je ze aan de haak wilt gebruiken. Over het algemeen wel resultatief :P weet niet of dat een nl's woord is maar jullie weten wat ik bedoel :P
Harald Bremmer

02-02-2007 17:00

Benny van de Werfhorst schreef:Martijn,

Aart bedoeld dat niet sarcastisch!

Henny Mattemaker gebruikte inderdaad "kampfer spiritus"! :-? Waar ik
me bedenkingen bij heb, als dat wel zo verantwoord is!

groetjes Benny


In het verleden ook gebruikt op mensen. Dit om allerlei medische expirimenten. Bleek toch niet zo gezond te zijn. Denk ook niet dat het goed kan zijn.....In het Oostblok (overal) vooral wordt het bij geldnood nog gedronken door alcohol. Mensen gaan er een stuk sneller dood van.

Niet gebruiken dus...kun je beter de kalmoes uit de berenburgh hebben jah.

Groeten Harald