pinda


micha jong
Berichten: 5
Lid geworden op: 24-01-2006 19:05
Locatie: monster
Contacteer:

11-01-2007 14:52

Hallo,

Ik heb een vraag aan jullie karpervissers.
Ik wil graag dit jaar met pinda,s gaan vissen dit omdat ik tot nu toe altijd
met een bollie heb gevist.
Ik heb al het een en ander geprobeerd met de pinda nu is mijn vraag aan
jullie wat doen jullie nu door je pinda om het net een andere aantrekking te geven?
Ik heb al het een en ander geprobeerd zoals knoflook en paprika.
Maar ik weet nooit precies hoeveel ik nu moet toevoegen om het de juiste
smaak tegeven.
Je kan me ook een pb sturen.
Alvast bedankt
Gebruikersavatar
robert klapman
Berichten: 342
Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
Locatie: Nootdorp
Contacteer:

11-01-2007 15:23

dat moet je ruiken,proeven
porbeer gewoon wat uit

enne meer kan altijd. :wink:
Robert

Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

11-01-2007 15:29

wat al gezegd werd, gewoon zelf beetje proberen,

en vis niet met pinda's in koudere omstandigheden. Karper heb dan echt geen zin in zon oliepinda. valt als een blok op de maag, neem zelf maar is een hap boter.
Gebruikersavatar
wes daan
Berichten: 473
Lid geworden op: 09-05-2006 16:11
Locatie: Loosduinen

11-01-2007 15:32

sorry fabian maar ik ben het niet met je eens
olie in de winter zal ik zelf niet doen ivm dat de olie niet goed vrij komt door de lage watertempratuur

in de winter juist particels omdat dit minder verzadigd is en zo de karper er meer van kan eten
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

11-01-2007 16:22

wes daan ben ik het toch niet helemaal mee eens, pinda's hebben wel degelijk een hoge vet gehalte zo hoog dat ik af raad ze nu te gebruiken word met koude water temperaturen zeer slecht verteerd.
Maar zoals elke particle gebruik ze altijd zonder toevoegingen, geen zoetstoffen of flavours.
Omdat ik denk dat het van natuure uit al een zeer goede aantrekkings kracht heeft.

Ps: week en kook pinda's altijd goed van wege de zuuren..
Gebruikersavatar
wes daan
Berichten: 473
Lid geworden op: 09-05-2006 16:11
Locatie: Loosduinen

11-01-2007 16:25

pinda's niet lichtverteerbaar?
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

11-01-2007 16:31

In de winter maanden zeker niet, tijgernoten geloof ik ook niet zo, je ziet zelfs dat ze vaak hele tijgernoten uitschijten als je de vis op de mat heb liggen.

Ik denk zelfs dat er zeer weinig voedings stoffen uit particles komen omdat bollie's helemaal als drap eruit komen en mais enzo nog vaak genoeg herkenbaar is.
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

11-01-2007 16:47

Hoezo zou je iets moeten toevoegen bij pinda's? Het kan natuurlijk wel, maar ik zou het ook niet doen. De pinda heeft al van zichzelf een goede geur en instant eigenschappen. Ik vis sowieso niet met particles in de winter. Dat gekloot met water vind ik maar te koud.

Een goede boilie die goed verteert en waar je in het najaar al mee gevoerd hebt doet wonderen en is een stuk makkelijker en aangenamer in de winter.

En week en kook die pinda's goed! Anders hou je geen vis over op je water.
~~Dreams can be true.~~
micha jong
Berichten: 5
Lid geworden op: 24-01-2006 19:05
Locatie: monster
Contacteer:

11-01-2007 16:59

Ik heb ook verhalen gehoord dat de pinda in de wintermaanden juist goed vangt.
Maar pinda is toch gewoon 24 uur weken en 15min koken!
Maar ik vraag me wel af zitten er nu wel blauwzuren in of niet?
Gebruikersavatar
wes daan
Berichten: 473
Lid geworden op: 09-05-2006 16:11
Locatie: Loosduinen

11-01-2007 17:03

jaja 24 uur minimaal weken

en ja er zit blauwezuur in pinda

ik wist niet dat een pinda niet lichtverteerbaar was
ik heb er nooit last van gehad, in de winter vaak pinda's en "altijd" suc6 voor mij

maarja wie ben ik

suc6
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

11-01-2007 17:07

micha jong schreef:15min koken!


Maak er maar rustig een uur van en na het koken het water ver versen.
Gebruikersavatar
wes daan
Berichten: 473
Lid geworden op: 09-05-2006 16:11
Locatie: Loosduinen

11-01-2007 17:09

na het koken water verversen?

en een uur koken?

sorry maar van beide heb ik nog nooit iets mee gekregen
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

11-01-2007 17:10

Een pinda in de winter inzetten kan prima hoor, er veel mee voeren wordt een ander verhaal. De pinda bevat gewoon weg veel te veel olie en is dus voor de karper een aas dat in de winter snel verzadigd.

Het toevoegen van additieven aan een pinda is in het voorjaar, zomer en najaar zeker een meerwaarde op "sommige" wateren. één van die additieven is de pinda's koken in kerriesoep. Ik heb ervaren dat het toevoegen "van" zeker een meerwaarde kan wezen ten opzichte van een neutrale pinda.

Een goed winteraas is een cocktailtje mais/bean of de natuurlijke wormen,maden en casters.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

11-01-2007 17:10

Staat ook hier vermeld.

http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?t=36644

Ik kook ze zelfs 2 x 30 min na 30 min water verversen en op nieuw koken.
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

11-01-2007 17:20

Jeroen Hof op't Noujah iedereen heeft zijn eigenkijk erop, ik neem geen risico's met betreft voeren enzo met pinda's in de winter beter nog vis nooit meer met pinda's. :lol:
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

11-01-2007 17:34

Een coktailtje van pinda en tijgernoot gaat meestal ook wel goed..
~~Dreams can be true.~~
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

11-01-2007 19:30

Pinda's bevatten geen blauwzuur en bij een karper valt helemaal NIETS zwaar op de maag.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
wes daan
Berichten: 473
Lid geworden op: 09-05-2006 16:11
Locatie: Loosduinen

11-01-2007 19:31

waarom koken we pinda's dan?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

11-01-2007 19:36

Om dezelfde reden dat iedere partikel geweekt en gekookt moet worden.
Maar ook rauwe producten liggen een karper niet zwaar op de MAAG.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

11-01-2007 19:42

Douwe...ze snappen hem niet, moet je toch ff beter uit leggen hoor :D

Jongens...een karper heeft geen maag :wink:
Gebruikersavatar
wes daan
Berichten: 473
Lid geworden op: 09-05-2006 16:11
Locatie: Loosduinen

11-01-2007 19:45

hans, douwe uitleggen?

met andere woorden jij weet het ook niet dan neem ik aan?

ik was er van overtuigd dat het ook niet zwaar op de maag zou liggen , en ook zo dat e blauw zuur inzit

maar in feite hoef je dus een pinda niet te koken?, je kookt hem omdat hij "zachter"/ " gaar" word?
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

11-01-2007 20:02

Klopt....ik weet het ook niet meer.... :-?
:o

Wes...het antwoord staat er notabene bij..weliswaar in kleine letters maar uitstekend leesbaar toch?
Zal speciaal voor jou een maatje groter doen...
Een karper heeft geen maag.

Dus valt er ook niks zwaars op de maag te liggen...snappie?
:P :lol: :lol:

gr
H :wink: B
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-01-2007 21:26

Het darmstelsel (welke zich normalerwijze na de maag bevind) ofwel spijsverteringskanaal kan verder ook weinig met pinda's.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

11-01-2007 23:08

we koken partikels omdat als we ze in het water gooien ze water opnemen zo ook pinda's.Als we dat niet zouden doen en een karper neemt het aas wat we net in het water hebben gegooid kan het gaan uit zetten in zijn buik en explodeert die zogezegt.Maar de reden waarom we pinda's zolang koken en het water verversen is omdat een pinda's bepaalde heel schadelijke stoffen bevatten waar karpers aan dood kunnen gaan.

Mvg Remco
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

11-01-2007 23:25

Remco is nog nooit bewezen, er zijn wel baby,s overleden aan melk van koeien die met pindaschroot waren gevoert maar een karper is geen mens.
En zolang dat niet is bewezen is het beter om voorzichtig te zijn met pinda's in grote hoeveelheden te voeren.

Bijkomend voordeel voor de visser, en dat is een heel groot voordeel, is dat bij het weken en koken van partikels suikers vrijkomen die voor een karper goed te herkennen zijn.

Wil je daar een voorbeeld van, proef een rauwe boon en laat andere bonen weken en koken en proef dan weer.
Vissen is een hobby, geen religie!