boilies zonder eieren?
-
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 23-10-2002 02:00
- Locatie: heusden-zolder (België)
hellow,
Als variatie op de gewone boilie (gemaakt met toevoeging van eieren aan de mix) zijn boilies zonder toevoeging van eieren op het moment erg in. Zeker op waters waar je met de conventionele boilie nog nauwelijks iets kunt vangen (dressuur) worden er met die "eierloze" boilies mooie resultaten geboekt. Heeft er iemand toevallig informatie over de producten die de eieren moeten vervangen in zulke boilies? recepten? andere nuttige info hieromtrent?
als je het liever niet via deze weg doet, mag je me altijd mailen: yvesborgers@hotmail.com
bedankt
mvg
yves
Als variatie op de gewone boilie (gemaakt met toevoeging van eieren aan de mix) zijn boilies zonder toevoeging van eieren op het moment erg in. Zeker op waters waar je met de conventionele boilie nog nauwelijks iets kunt vangen (dressuur) worden er met die "eierloze" boilies mooie resultaten geboekt. Heeft er iemand toevallig informatie over de producten die de eieren moeten vervangen in zulke boilies? recepten? andere nuttige info hieromtrent?
als je het liever niet via deze weg doet, mag je me altijd mailen: yvesborgers@hotmail.com
bedankt
mvg
yves
gotta catch em all...
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Wellicht door gebruik te maken van ei-vervangende producten zoals ei-albumine of ei-poeder.
Door 10% ei-albumine in uw mix te verwerken en dan +/- 400ml water toe te voegen komt u een heel eind.Gebruikt u ei-poeder dan moet er waarschijnlijk 20% van gebruiken.
Ben van mening dat de karper op den duur wellicht de smaak van eieren kan waarnemen.
MVG "GRUM"
Wellicht door gebruik te maken van ei-vervangende producten zoals ei-albumine of ei-poeder.
Door 10% ei-albumine in uw mix te verwerken en dan +/- 400ml water toe te voegen komt u een heel eind.Gebruikt u ei-poeder dan moet er waarschijnlijk 20% van gebruiken.
Ben van mening dat de karper op den duur wellicht de smaak van eieren kan waarnemen.
MVG "GRUM"
-
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 28-08-2002 02:00
Hallo,
Jeroen, als je van mening bent dat de karper op de duur de smaak van eieren leert kennen zal hij deze dan ook niet herkennen in de 20% eipoeder?
Jeroen, als je van mening bent dat de karper op de duur de smaak van eieren leert kennen zal hij deze dan ook niet herkennen in de 20% eipoeder?
Naar ei misschien.....
Peter
Peter
- Ruud Laros
- Berichten: 797
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: delft
heb jaren gevist met boliies zonder ei erin ,
conclusie maakt geen fuck verschil bij mij althans.
ook al zou een karper de smaak van ei herkennen wat is hier mis mee dan?
zodra je bolie naar alleen maar ei gaat smaken zijn wij al lang naar huis
dus kan je het ook anders inzien. namelijk,die naar eieren smakende bolies zijn een veilige hap voor onze vriend karper
want de meeste karpervissers die ik kan verversen hun aas binnen 24 uur dus word zo`n verse bal in mijn ogen eerder als onveilig gezien dan een oude bolie die naar eieren smaakt.
ooit in het verleden kwam hutch met een flavour op de markt die gebaseerd was op deze theorie egg and milk heet deze flavour
gr. ruud
conclusie maakt geen fuck verschil bij mij althans.
ook al zou een karper de smaak van ei herkennen wat is hier mis mee dan?
zodra je bolie naar alleen maar ei gaat smaken zijn wij al lang naar huis
dus kan je het ook anders inzien. namelijk,die naar eieren smakende bolies zijn een veilige hap voor onze vriend karper
want de meeste karpervissers die ik kan verversen hun aas binnen 24 uur dus word zo`n verse bal in mijn ogen eerder als onveilig gezien dan een oude bolie die naar eieren smaakt.
ooit in het verleden kwam hutch met een flavour op de markt die gebaseerd was op deze theorie egg and milk heet deze flavour
gr. ruud
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Hoi Ruud
Hoe heb jij die boilies zonder eieren dan gemaakt? Ik wil ook zonder eieren rollen, echter om andere redenen dan welke Yves heeft.
Met producten als eipoeder of albumine? Of heb jij een goedkopere manier gehanteerd?
Groeten ChrisN
Hoe heb jij die boilies zonder eieren dan gemaakt? Ik wil ook zonder eieren rollen, echter om andere redenen dan welke Yves heeft.
Met producten als eipoeder of albumine? Of heb jij een goedkopere manier gehanteerd?
Groeten ChrisN
-
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 23-10-2002 02:00
- Locatie: heusden-zolder (België)
dag chris
om welke redenen wil jij dan boilies zonder eieren rollen?
greetz
yves
om welke redenen wil jij dan boilies zonder eieren rollen?
greetz
yves
gotta catch em all...
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Een pluspunt voor jouw Pierre....
(heel)ei-poeder wordt uit het hele ei gemaakt,zowel het wit als het geel.Ei-albimine daarentegen wordt uit alleen het wit gemaakt.Wellicht dat daar het verschil smaak/geur ligt.
Ooit eens een artikel gelezen in de BIG CARP (uk) waarin de auteur het gebruik van ei-albumine belichte,hij zag duidelijk een verschil in vangsten,ook de minder bekende vissen werden gevangen....
Laatst een gesprek/disscussie gehad met iemand die,wanneer hij instant moest vissen,vaak zijn boilies een dag liet "soaken" in het water waar hij die dag ging vissen.Dit met het idee dat de meeste attractoren er wel uit zouden zijn en de boilie min of meer de geur/smaak van het water aangenomen had....
Oeps,dit is niet iets voor deze topic,sorry
MVG "GRUM"
Een pluspunt voor jouw Pierre....
(heel)ei-poeder wordt uit het hele ei gemaakt,zowel het wit als het geel.Ei-albimine daarentegen wordt uit alleen het wit gemaakt.Wellicht dat daar het verschil smaak/geur ligt.
Ooit eens een artikel gelezen in de BIG CARP (uk) waarin de auteur het gebruik van ei-albumine belichte,hij zag duidelijk een verschil in vangsten,ook de minder bekende vissen werden gevangen....
Laatst een gesprek/disscussie gehad met iemand die,wanneer hij instant moest vissen,vaak zijn boilies een dag liet "soaken" in het water waar hij die dag ging vissen.Dit met het idee dat de meeste attractoren er wel uit zouden zijn en de boilie min of meer de geur/smaak van het water aangenomen had....
Oeps,dit is niet iets voor deze topic,sorry
MVG "GRUM"
- Ruud Laros
- Berichten: 797
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: delft
hoi chris ,
deze boilie`s /mixen kreeg ik zo aangeleverd
weet niet wat er precies inzat wat btreft de eieren vervanger .
wat je zou kunnen proberen is ,
Besan:
Meel van kikkererwten. Uitstekend bindmiddel en te gebruiken als vervanging van eieren in pannenkoek-, beignet- of tempura-beslag. Ook bij de bereiding van kroketjes of gebak is besan prima te gebruiken.
http://www.lekkerplantaardig.net/products.htm
heb dit zelf nog niet geprobeerd chris dus
als je het probeerd laat het dan even weten.
m.v.g. ruud.
deze boilie`s /mixen kreeg ik zo aangeleverd
weet niet wat er precies inzat wat btreft de eieren vervanger .
wat je zou kunnen proberen is ,
Besan:
Meel van kikkererwten. Uitstekend bindmiddel en te gebruiken als vervanging van eieren in pannenkoek-, beignet- of tempura-beslag. Ook bij de bereiding van kroketjes of gebak is besan prima te gebruiken.
http://www.lekkerplantaardig.net/products.htm
heb dit zelf nog niet geprobeerd chris dus
als je het probeerd laat het dan even weten.
m.v.g. ruud.
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Hoi Yves
De voornaamste reden voor mij is tijdwinst, en 'makkelijkheid'.
Tijdwinst...ik hoef zonder eieren slechts steeds een teil water te vullen, en verwerken met meel,
Makkelijkheid, omdat ik dan niet steeds eieren hoef te halen en breken, of een pak ei hoef te halen. Meel heb ik altijd in huis...dan kan ik met water gewoon steeds meteen snel en makkelijk beginnen.
Als het meezit, dan zou het zonder eieren nog goedkoper moeten worden ook..
Hallo Ruud
Dat kikkererwtenmeel, die ga ik nu zeer binnenkort absoluut eens proberen. De link die je gaf,staat inmiddels in mijn bookmarks.
Bedankt...groeten ChrisN
De voornaamste reden voor mij is tijdwinst, en 'makkelijkheid'.
Tijdwinst...ik hoef zonder eieren slechts steeds een teil water te vullen, en verwerken met meel,
Makkelijkheid, omdat ik dan niet steeds eieren hoef te halen en breken, of een pak ei hoef te halen. Meel heb ik altijd in huis...dan kan ik met water gewoon steeds meteen snel en makkelijk beginnen.
Als het meezit, dan zou het zonder eieren nog goedkoper moeten worden ook..
Hallo Ruud
Dat kikkererwtenmeel, die ga ik nu zeer binnenkort absoluut eens proberen. De link die je gaf,staat inmiddels in mijn bookmarks.
Bedankt...groeten ChrisN
- Stefan van der Graaf
- Berichten: 280
- Lid geworden op: 18-03-2002 01:00
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Hoe worden jouw boilies dan hard? Eieren zorgen voor de stevigheid, je hebt dan totaal geen binding,alleen een gore smurrie-zooi.
W e L o v e. U R i P . P i M . F o R T u y N
dus je kunt gewoon een recept uitzoeken en daar hoef je geen eieren bij te doen??
maar wanneer moet je die flavours er bij doen?
maar wanneer moet je die flavours er bij doen?
- Roger Feijen
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Westervoort
- Contacteer:
hallo allemaal
Bezeten door commercie??
Dat artikel van Eddy Stercks heeft weer wat nalopers gevonden zie ik.
Helaas maakt het geen drol uit met of zonder ei.
mvg
RF
Bezeten door commercie??
Dat artikel van Eddy Stercks heeft weer wat nalopers gevonden zie ik.
Helaas maakt het geen drol uit met of zonder ei.
mvg
RF
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Wanneer het om de volgende redenen gaat wel:
-Snel en makkelijk uit de kraan
-Geen eieren breken
-Vloeistoffen als melasse kun je in gewenste hoeveelheden gebruiken, zonder dat de hardheid minder wordt.
-Goedkoper, als het een beetje meezit.
Ruud..morgenavond ga ik testen in de keuken met dat kikkererwtenmeel...
ChrisN
-Snel en makkelijk uit de kraan
-Geen eieren breken
-Vloeistoffen als melasse kun je in gewenste hoeveelheden gebruiken, zonder dat de hardheid minder wordt.
-Goedkoper, als het een beetje meezit.
Ruud..morgenavond ga ik testen in de keuken met dat kikkererwtenmeel...
ChrisN
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
als je dan toch dressuurdoorbrekend wil zijn maak ze dan eens 4 kant ipv rond!
mvg martijn
mvg martijn
- Roger Feijen
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Westervoort
- Contacteer:
Hallo Martijn
In 99,9 % van de gevallen maakt de vorm geen drol uit, en is dus niet dressuur doorbrekend.
je gaat niet door voor de koelkast
mvg
RF
In 99,9 % van de gevallen maakt de vorm geen drol uit, en is dus niet dressuur doorbrekend.
je gaat niet door voor de koelkast
mvg
RF
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Roger Feijen,
Simpele vraag aan mij kant, als ik elke bollie hetzelfde maak dus standaart 5 Gram., en een karper zuigt het aas van 10 cm op, dan hoeft hij elke keer, maar een bepaalde kracht, te zetten op het zuigen. Maar als de vorm + gewicht iedere keer anders is, wat resulteerd in een steeds andere reactie van de bolie naar de mondholte, maakt het dan nix uit? En natuurlijk kan je ze niet allemaal hetzelfde maken, maar ik vis toch liever met iets wat andere vormen + gewicht, als allemaal super 'ronde knikkers', die ik op de lagere school gebruikte.
MVG J0H@N
_________________
Denk goed denk hard maar denk vooral niet te veel.
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Johan Scheepers op 2003-01-02 20:23 ]</font>
Simpele vraag aan mij kant, als ik elke bollie hetzelfde maak dus standaart 5 Gram., en een karper zuigt het aas van 10 cm op, dan hoeft hij elke keer, maar een bepaalde kracht, te zetten op het zuigen. Maar als de vorm + gewicht iedere keer anders is, wat resulteerd in een steeds andere reactie van de bolie naar de mondholte, maakt het dan nix uit? En natuurlijk kan je ze niet allemaal hetzelfde maken, maar ik vis toch liever met iets wat andere vormen + gewicht, als allemaal super 'ronde knikkers', die ik op de lagere school gebruikte.
MVG J0H@N
_________________
Denk goed denk hard maar denk vooral niet te veel.
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Johan Scheepers op 2003-01-02 20:23 ]</font>
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Roger, wat zijn jouw ervaringen dan met andere vormen van boilies en waarom denk jij dat dat geen verschil maakt?
Ik kan er wel inkomen hoor, een karper ziet de boilies niet liggen, heeft geen handen om de vormen te proefen en als ie ze opzuigt rolt ie ze niet eerst in zijn bek of ze al dan niet rond zijn.
Anders wordt het als ze een groot verschillend gewicht hebben.
Maar misschien heb ik het ook niet bij het rechte eind.
Vr.Gr.
Bertil
Ik kan er wel inkomen hoor, een karper ziet de boilies niet liggen, heeft geen handen om de vormen te proefen en als ie ze opzuigt rolt ie ze niet eerst in zijn bek of ze al dan niet rond zijn.
Anders wordt het als ze een groot verschillend gewicht hebben.
Maar misschien heb ik het ook niet bij het rechte eind.
Vr.Gr.
Bertil
- Bart van den Hurk
- Berichten: 1568
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Someren
- Contacteer:
Het draait inderdaad in mijn ogen meer om gewicht van het aas als de vorm. Moet ik er wel bij vermelden dat de vorm wel degelijk wat uitmaakt. Het is namelijk voor een karper het gemakkelijkste om een ronde vorm op te zuigen doordat dit de meest compacte vorm is (een bol) en daarom gemakkelijk op te zuigen. Laat die koelkast maar zitten Roger, ik vang ze volgend jaar wel bij de "koelkast".
mvg
Bart van den Hurk
mvg
Bart van den Hurk
- Bart van den Hurk
- Berichten: 1568
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Someren
- Contacteer:
Of was het een wasmachine?
-
- Berichten: 770
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Contacteer:
De vorm van een drol???
of drol zonder vorm of maakt vorm geen drol uit...
ok ff serieus nu, waarom eigenlijk een hobby die TE serieus wordt gaat tegen je werken, blijf de lol ervan inzien.
ok doe een poging:
Boilies zonder eieren dressurdoorbrekend wat een dijenkletser zeg, wie bepaalt dat, de karper zeker?? Hebben jullie je wel eens afgevraagd dat als meerdere personen gaan voeren met een en hetzelfde soort aas qua samenstelling dat dat juist de vangsten laat toenemen en dat dat niets met dressuurdoorbraak te maken heeft maar met gewenning aan een relatief veilig voor de hand liggend aas. Enne over dat eierlossballetje daar vissen we al jaren mee en in gigantische hoeveelheden wat dachten jullie dan dat nesj en concurrenten gebruiken eieren???? hihi lekker duur en risicovol en dat extra eierschilletje dat je hier en daar vind op die nesjballen is er door meneer cash zelf doorgegooid als je het mij vraagt, "ff een handje schilletjes zo lijkt het nog wat". Sommige readyfreezermades zullen alleen maar bter worden wanneer er echte eieren gebruikt worden krijgen ze nog wat voedingswaarden mee en valt er meer mee te vangen na wat voeren.
ok de mzl ray
of drol zonder vorm of maakt vorm geen drol uit...
ok ff serieus nu, waarom eigenlijk een hobby die TE serieus wordt gaat tegen je werken, blijf de lol ervan inzien.
ok doe een poging:
Boilies zonder eieren dressurdoorbrekend wat een dijenkletser zeg, wie bepaalt dat, de karper zeker?? Hebben jullie je wel eens afgevraagd dat als meerdere personen gaan voeren met een en hetzelfde soort aas qua samenstelling dat dat juist de vangsten laat toenemen en dat dat niets met dressuurdoorbraak te maken heeft maar met gewenning aan een relatief veilig voor de hand liggend aas. Enne over dat eierlossballetje daar vissen we al jaren mee en in gigantische hoeveelheden wat dachten jullie dan dat nesj en concurrenten gebruiken eieren???? hihi lekker duur en risicovol en dat extra eierschilletje dat je hier en daar vind op die nesjballen is er door meneer cash zelf doorgegooid als je het mij vraagt, "ff een handje schilletjes zo lijkt het nog wat". Sommige readyfreezermades zullen alleen maar bter worden wanneer er echte eieren gebruikt worden krijgen ze nog wat voedingswaarden mee en valt er meer mee te vangen na wat voeren.
ok de mzl ray
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 01-08-2002 02:00
- Locatie: Lekkerkerk
Chris,
Ik ben ergbenieuwd of het gelukt is, of juist niet.
Zelf heb ik enkele toevoegingen die ik graag wil gebruiken die veel vocht bevatten, wat dus een probleem opleverd met de verhoudingen die ik wil hebben.
Ik ben benieuwd.
Groeten,
Cliff.
Ik ben ergbenieuwd of het gelukt is, of juist niet.
Zelf heb ik enkele toevoegingen die ik graag wil gebruiken die veel vocht bevatten, wat dus een probleem opleverd met de verhoudingen die ik wil hebben.
Ik ben benieuwd.
Groeten,
Cliff.
- Roger Feijen
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Westervoort
- Contacteer:
hallo allemaal
zo nu zit er schot in de zaak!!
Dus vorm of gewicht is dressuurdoorbrekend??
Nu heb ik een "beetje" ervaring daarmee. Ik heb in het verleden gevist met verschillende maten, en vormen. Ook alleen met verschillende maat of verschillende vorm.
Resultaat 0. Ik ving met worstjes soms meer, maar dat heeft een andere reden. Het is namelijk niet de vorm die het deed(daar heb je gelijk in bertil, een vis kan dat namelijk in diep water niet zien!!). Het was de struktuur, en daarmee dus de uitlekkende eigenschappen van de boilie. Je bolie(in de ronde vorm) heeft een huidje aan de buitenzijde, en dus minder uitlekking als een afgesneden worstje.
Da's 1. Waarom scoren uitgebalanceerde bollen niet extra?? Omdat het gewicht er niet toe doet??
Wat dan wel??
Nu de eieren zijn het ook niet.....
mvg
Roger Feijen
Ps. ik zal het een en ander wel eens in een artikelje neerzetten.
zo nu zit er schot in de zaak!!
Dus vorm of gewicht is dressuurdoorbrekend??
Nu heb ik een "beetje" ervaring daarmee. Ik heb in het verleden gevist met verschillende maten, en vormen. Ook alleen met verschillende maat of verschillende vorm.
Resultaat 0. Ik ving met worstjes soms meer, maar dat heeft een andere reden. Het is namelijk niet de vorm die het deed(daar heb je gelijk in bertil, een vis kan dat namelijk in diep water niet zien!!). Het was de struktuur, en daarmee dus de uitlekkende eigenschappen van de boilie. Je bolie(in de ronde vorm) heeft een huidje aan de buitenzijde, en dus minder uitlekking als een afgesneden worstje.
Da's 1. Waarom scoren uitgebalanceerde bollen niet extra?? Omdat het gewicht er niet toe doet??
Wat dan wel??
Nu de eieren zijn het ook niet.....
mvg
Roger Feijen
Ps. ik zal het een en ander wel eens in een artikelje neerzetten.