zout


Plaats reactie
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

29-11-2006 17:09

hoeveel zout gebruiken jullie(voor wie het gebruikt)op een kilo.
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
Maik van de Camp
Berichten: 595
Lid geworden op: 21-04-2005 21:26
Locatie: Noord-Brabant

29-11-2006 17:12

Verschillend, in een kilo vismix gebruik ik ongeveer 20 gram per kilo, puur omdat het vismeel vanzichzelf een beetje zout is.
In een neutrale mix verhoog ik dit meestal tot 50 gram per kilo.
Carpe Diem...!
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

29-11-2006 17:17

das duidelijk,ik vroeg dit omdat ik op die vraag van mede vissers nogal groote verschillen kreeg.
aldejekes loat goan!
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

29-11-2006 18:04

50 gram voeg ik gerust toe per kilo. zowel voor vis als zoet.

1. het versterkt de smaak
2. de boilie blijft iets langer houdbaar

voor mij 2 goede redenen om zout te gebruiken.
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

29-11-2006 19:44

en als je visolie gebruikt,moet je dan rekening houden met het percentage zout,onder het motto overdaad schaad
aldejekes loat goan!
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

29-11-2006 20:06

50 gram is bij mij persoonlijk de max..

of het schadelijk is bij overdoseren. ik weet het niet. persoonlijk denk ik niet. bij overmatig gebruik bij een mens krijg je uitdrogingsverschijnselen als je niet genoeg erbij drinkt.. maar bij vissen geen idee.

Gr. Remko
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

29-11-2006 21:43

haha uitdrogen zullen ze niet! :wink:

Ik zelf gebruik altijd 50gram, werkte super. (smaakversterker he, icm met kruiden gewoon top)

idd even rekening houden met zout in je andere ingredienten (vismeel) en dan evt wat verlagen. Kruidenmixen bestaan overigens meestal voor 95% uit zout (kipkruiden oid) hier betaal je dus even 20keer meer voor hetzelfde zout.

Vandaar dus meestal;
50gram zout
max 50gram kruiden (koek-, speculaas-, en/of anijskruiden)
+ werkende olie, geen flavour

dit is dus een bol die blijft smaken/ruiken/uitwasemen zolang deze in het water ligt, dit in tegenstelling tot een flavour

Gr, Erik!
Elk nadeel heb z'n voordeel...
Gebruikersavatar
Michiel de Vries
Berichten: 1359
Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
Locatie: Leiden

29-11-2006 21:47

Erik Rozen schreef:haha uitdrogen zullen ze niet! :wink:
........

Gr, Erik!


geen idee of vissen kunnen uitdrogen, mensen denken ook dat vissen niet kunnen verdrinken, maar dat kunnen ze wel degelijk
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

29-11-2006 21:58

is 50 gr zout eigenlijk wel gezond voor onze vriend
voordelen ervan kennen we nu wel
maar zijn er nadelen op de gezondheid vd vis
deze vraag stel ik me ook als ik hoor dat sommige 40-50 ml oilie toevoegen op kilo mix
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

29-11-2006 22:34

Max. 3%, als smaakversterker.

5% zou zelfs ook als conservering kunnen werken...voor de NIET eipoedergebruikers dan wel hè! :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
janwillem hilverts

30-11-2006 14:34

Ikzelf gebruik op mijn vismixen meestal 5% op een kilo. Dit omdat ik ook vaak een hoog gehalte aan vismelen in mijn mix heb. Op een wat zoete mix gebruik ik meestal 3%. Meer is idd niet nodig, of het schaadt bij meer zou ik niet weten, maar naar mijn mening kan het niet veel kwaad. Ook zou je zeezout kunnen gebruiken, net iets beter dan gewone zout heb ik gehoord..
Dick Oosterholt
Berichten: 14
Lid geworden op: 09-12-2005 16:32
Locatie: Groenlo

30-11-2006 15:27

Heb vandaag ook eens wat zout (5%) aan me mix toegevoegd. De mix droogde alleen snel uit tijdens het draaien. Weet niet of het komt daardat ik zout toegevoegd heb of omdat het aan de mix lag, was namelijk de eerste keer dat ik met deze mix draaide. Maar is er wat aan te doen zodat de mix niet zo snel uitdroogd tijdens het draaien?

Groeten Dick
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

30-11-2006 16:09

Dick Oosterholt schreef:Heb vandaag ook eens wat zout (5%) aan me mix toegevoegd. De mix droogde alleen snel uit tijdens het draaien. Weet niet of het komt daardat ik zout toegevoegd heb of omdat het aan de mix lag, was namelijk de eerste keer dat ik met deze mix draaide. Maar is er wat aan te doen zodat de mix niet zo snel uitdroogd tijdens het draaien?

Groeten Dick
zout zuigt wel goed vocht op,maar denk dat het eerder aan de samen stelling ligt van je mix,aangezien deeze ook voor jou nieuw is :wink:
aldejekes loat goan!
Jan Peter Teerling

30-11-2006 18:51

Dick Oosterholt schreef:Heb vandaag ook eens wat zout (5%) aan me mix toegevoegd. De mix droogde alleen snel uit tijdens het draaien. Weet niet of het komt daardat ik zout toegevoegd heb of omdat het aan de mix lag, was namelijk de eerste keer dat ik met deze mix draaide. Maar is er wat aan te doen zodat de mix niet zo snel uitdroogd tijdens het draaien?

Groeten Dick

Iets meer vocht toevoegen en/of in een luchtdichte zak/emmer etc.
Je *klare* mix bewaren.
Gebruikersavatar
marco van heumen
Berichten: 95
Lid geworden op: 16-07-2006 18:22
Locatie: bivvy,noordwijk
Contacteer:

09-12-2006 11:58

ik hoorde juist dat je freezerbaits in zout kunt bewaren buiten de vriezer
wil dit jaar ook zelf eens me boilies maken maar heb niet zo`n grote vriezer en zout ontrekt t vocht en gaat dus niet schimmelen
denk om je hengels als je naar je stek toe raced
Plaats reactie