In hoeverre wordt de houdbaarheid van boilies nadelig beinvloed bij gebruik van gemalen blik-sardines in je aas? Ik ben van plan om tussen de 5 en 10% aan sardines toe te voegen aan mijn mix.
Normaalgesproken laat ik de boilies overigens minimaal een tot twee dagen drogen in de Mexicaanse zon voordat ze de vriezer ingaan. Tijdens de meerdaagse vissessies bewaar ik de boilies in bewaarzakken die ergens aan opgehangen worden zodat ze niet schimmelen. Is er meer risico op bederf door toevoegingen van de "natte" sardines of maakt dit niets uit?
Iemand die hier ervaring mee heeft?
Houdbaarheid van boilies met blik sardines
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
ik denk,maar wie ben ik,dat de boillie er zeeker wel gevoeliger kwa houdbaarheid van wordt,helemaal in de mexicaanse zon ps praat niet uit ervaring,maar gezond redeneeren
aldejekes loat goan!
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Sardienes zijn absoluut een goede toevoeging, maar de houdbaarheid gaat er echt wel op achteruit.
Ik gooi ze meestal na een paar uur drogen in de vriezer, lang drogen doe ik alleen als ik niet anders kan.
Ik gooi ze meestal na een paar uur drogen in de vriezer, lang drogen doe ik alleen als ik niet anders kan.
-
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 21-11-2006 20:24
- Locatie: Eindhoven
in de oven gooien bij het drogen op 70 graden ofzow.. en dat een half uurtje tot een uurtje doen.. drogen ze goed van en kan je ze meteen in de diepvries gooien en als je ze laat ontdooien heb je wel harde ballen ipv slijmerige knikkers
mvg Ian
mvg Ian
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Slijmerige knikkers?
Nooit last van.
Nooit last van.
Ok,
Morgen wordt er gedraaid. Gezien de houdbaarheid de vraag: De hele inhoud van een blik sardines erin of enkel de (sojaolie) erbij waarin de sardines bewaard worden?
Verder niemand ervaring hiermee?
Morgen wordt er gedraaid. Gezien de houdbaarheid de vraag: De hele inhoud van een blik sardines erin of enkel de (sojaolie) erbij waarin de sardines bewaard worden?
Verder niemand ervaring hiermee?
gewoon de hele zooi erin don
wel goed drogen na het koken
bederf komt door vocht in je bol
en niet door je ingredienten zelf
artikeltje van willem peeters over aw waarde's geeft dit duidelijk aan
water is de pest in aas
olie is goed
zeker in het warme mechiko
wel goed drogen na het koken
bederf komt door vocht in je bol
en niet door je ingredienten zelf
artikeltje van willem peeters over aw waarde's geeft dit duidelijk aan
water is de pest in aas
olie is goed
zeker in het warme mechiko
oja evt 2 tot 4 % zout in je mix erbij doen
dit geeft extra conservering
ook melasse ipv ei werkt goed
of limonade siroop
genoeg om uit te proberen voorlopig
dit geeft extra conservering
ook melasse ipv ei werkt goed
of limonade siroop
genoeg om uit te proberen voorlopig
- Bas Goorhuis
- Berichten: 260
- Lid geworden op: 27-10-2002 02:00
- Locatie: Twente
jacco noordermeer schreef:ook melasse ipv ei werkt goed
Ipv ei? Ei stolt toch, melasse niet?
Valt de boillie dan niet uit elkaar?
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Probeer anders eerst 1kilo'tje en kijk hoe dit gaat.. Er zijn van zo'n sukkels die draaien 150kilo in een keer en komen erachter dat het een waardeloos recept is
mvg,
Luke
Luke
Ok,
De knikkers zijn klaar. Draaide fantastisch deze mix en ruikt nog beter. O.a. met garnalenmeel, linzenmeel, kuikenopfokvoer, griesmeel, tarwe-en maisbloem, tarwegluten, hele eierschalen, pittige sardines en een mooie mix aan Mexicaanse pepers voor de lange afstand aantrekkingskracht. Snufje pepermuntpoeder en een flinke portie zout ter afwerking. Ga ze komende week eens langs een zoete bol testen. Ben benieuwd...
De boilies liggen nu te drogen, onder de frisse wind van een ventilator. Vanaf woensdag tot en met zaterdag wordt er gevist. Kan ook net de eerste twee woelige dagen van een koudefront meepakken. Vamos a ver....
De knikkers zijn klaar. Draaide fantastisch deze mix en ruikt nog beter. O.a. met garnalenmeel, linzenmeel, kuikenopfokvoer, griesmeel, tarwe-en maisbloem, tarwegluten, hele eierschalen, pittige sardines en een mooie mix aan Mexicaanse pepers voor de lange afstand aantrekkingskracht. Snufje pepermuntpoeder en een flinke portie zout ter afwerking. Ga ze komende week eens langs een zoete bol testen. Ben benieuwd...
De boilies liggen nu te drogen, onder de frisse wind van een ventilator. Vanaf woensdag tot en met zaterdag wordt er gevist. Kan ook net de eerste twee woelige dagen van een koudefront meepakken. Vamos a ver....
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
En er gaat in Mexico gevist worden?
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
je hept het mooi voor elkaar,volgens mij
aldejekes loat goan!