Maissssssssss


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

09-10-2006 22:41

Misschien een domme vraag, maar via de zoekfunctie kwam ik er niet echt achter.

Is het perse nodig ,als je mais een uurtje of 72 hebt laten weken, het daarna nog te koken. Ik denk namelijk dat het daarna onmogelijk NOG meer zal gaan uitzetten. En ook schadelijke stoffen bevat mais naar mijn weten niet. Uiteraard kan ik het ook helemaal mis hebben, ik heb nog niet eerder met mais gewerkt, vandaar deze vraag.

Alvast bedankt ( ook namens de karpers ) voor uw antwoorden.
Gebruikersavatar
Vanoverschelde Peter
Berichten: 33
Lid geworden op: 25-07-2006 19:59
Locatie: Lauwe (Belgie)

10-10-2006 14:06

Zeker en vast de mais nog koken, 30 tot 45 min, zo word hij zachter en neemt hij de toegevoegde flavours op tijdens het koken, achteraf nog makkelijk 24 tot 48h in het kookwater laten afkoelen, dan vormt zich een dikke slijmlaag zoals bij tijgers, zeer geurig en zoet, de mais klit zeer sterk samen wat ervoor zorgt dat je deze makkelijk ver kan voeren.eens gezonken gaat deze toch uiteen vallen, zeer goeie resultaten mee geboekt ;-)

Ik gebruik gewoon de grote maiskorrel van bij de boerenbond aan 6,20€ voor 25kg, na weken, koken en afkoelen in zakjes verpakken en de vriezer in.
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

10-10-2006 14:31

Oke Peter, bedankt voor je antwoord. Dan ga ik maar eens even aan de kook morgen.
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

10-10-2006 15:05

Koken moet niet,mag wel,dus bepaal zelf maar
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

10-10-2006 16:21

ferenc van de vorstenbosc schreef:Koken moet niet,mag wel,dus bepaal zelf maar


Het koken op zich maakt me niet zoveel uit, ik vroeg me alleen af of het nu echt toegevoegde waarde heeft. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de mais nog meer uitzet als het al pak hem beet 4 of 5 dagen heeft staan weken.
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

10-10-2006 16:41

als de mais zuur is wil niet zeggen dat die zijn waarde voor visvangen kwijt is :wink:
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

10-10-2006 16:43

Niels Schouten schreef:
ferenc van de vorstenbosc schreef:Koken moet niet,mag wel,dus bepaal zelf maar


Het koken op zich maakt me niet zoveel uit, ik vroeg me alleen af of het nu echt toegevoegde waarde heeft. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de mais nog meer uitzet als het al pak hem beet 4 of 5 dagen heeft staan weken.


Het word wat zachter,dat uitzetten valt wel mee.24uur weken is ruim voldoende.
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

10-10-2006 17:55

ferenc van de vorstenbosc schreef:Het word wat zachter,dat uitzetten valt wel mee.24uur weken is ruim voldoende.


Is de acceptatie van zachte(re) mais beter dan die van harde mais, of staat dat er los van ?
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

10-10-2006 18:01

men zegt dat ze beter vangen op gekookte mais
benny gabriels
Berichten: 70
Lid geworden op: 09-10-2005 15:42
Locatie: nieuw vossemeer

10-10-2006 18:02

als ik met mais ga voeren dan laat ik me mais 24 uur weken en dan na die 24 uur kook ik hem een half uurtje en dan kan je er mee vissen
TIP: als ik hem ga spotten dan ben ik er achter gekomen als je spod vroegtydig leeg ga, maak dan wat lokvoer aan en meng je mais daar door dan komt de mais op de plek waar je het wilt hebben
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

10-10-2006 19:35

Kolere, dat wordt morgen dus 25 kilo'tjes koken. Zal mijn vriendin ook blij mee zijn :lol:
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

11-10-2006 18:20

maar moet niet hé.

als ze op je water al wat mais tegn gekomn zijn kan niet gekookte mais ook voldoen.

kzou er wel nog wat suiker bij doen.
(voor de zoete smaak)
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

11-10-2006 18:51

Bedankt voor ale tips mannen. Ik heb net 25 kilo gekookt ( wat een hels karwei ), nog ff afkoelen en dan de vriezer in. Ga er op een nieuw water mee voeren, in combinatie met boilies. Zal mij benieuwen.... :-?
Plaats reactie