Bruine bonen


Plaats reactie
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

13-09-2006 12:19

Hoelang moeten bruinen bonen nou eigenlijk weken, en koken?
En kan je er suiker bij doen of honing of stroop of is dat nou allemaal nergens goed voor? En als je er iets bij doet, moet dat dan tijdens het koken of tijdens het weken?
En mag je tijdens het weken het water verversen, want het water word best vies.
(Het aas is bedoeld voor een stilstaand water in de buurt.)





'Kikkererwten

Kikkererwten laten zich eveneens makkelijk bereiden. Slechts enkele uurtjes voorweken kunnen volstaan. Dankzij hun vrij ronde vorm en hun tamelijk hoge gewicht zijn ze goed verschietbaar met een katapult of verslingerbaar met enig ander voerinstrument. De vissen accepteren de erwten vrij makkelijk. De erwten nemen goed geur-, kleur- en smaakstoffen op. De prijs schommelt en hangt samen met het welslagen van de oogst. Hier geldt dezelfde opmerking als bij pinda's wat betreft de volumetoename en het drukken van de kostprijs;
Kikkererwten zijn door hun relatief hoge gewicht ongeschikt voor blubberbodems waarin ze zullen wegzakken, doch ze zijn wel perfect inzetbaar in diepere waters, in rivieren en in kanalen omdat ze snel naar de bodem zakken. De gelijkenis met boilies is groot en dat kan in dressuurwateren een nadeel gaan vormen. Bovendien zijn de erwten door hun vrij hoge gewicht minder geschikt in een pop-up aanbieding, een aaspresentatie dus waarbij het aas boven de bodem wordt aangeboden. Tevens is het zo dat er wanneer er veel met kikkererwten word gevoerd, en de vis verzadigd is en de kikkererwten blijven liggen, deze vrij snel zuur worden en de vis deze plek zal mijden. Let dus op bij het voeren van de kikkererwten.'

Bron http://www.karpervissen.nl


Ook wil ik met kikkererwten gaan vissen!
Hebben jullie hier nog tips voor of is het bovenstaande al helemaal correct?

Mvg Davey

(Nog een kleine vraag omdat ik nou toch een topic heb geopent: Kan je lupine gewoon in de supermarkt halen?)
Darko Zupanic
Berichten: 48
Lid geworden op: 04-09-2005 21:30
Locatie: Doesburg
Contacteer:

13-09-2006 19:32

PEULVRUCHTEN WEEK-KOOKTIJD

Bruine en witte bonen: weektijd = 8-12uur, kooktijd = 30 minuten.
Kikkererwten: weektijd = 6-8 uur, kooktijd = 10-15 minuten.

Kooktijden zijn gebaseerd voor ons visaas, kooktijden voor menselijke consumptie zijn veel langer.
Bonen en kikkererwten zijn gezonde koolhydraten, beide hebben een lage glycemische index, bonnen 40, kikkererwten 30. Met andere woorden, ze zijn makkelijk verteerbaar. Zij bezitten alle essentiële aminozuren in zich, kortom top aas voor de karpers.
Persoonlijk vis ik regelmatig met de kikkererwten op wild water circuit. Een INSTANT aas, zeer gewaardeerd door de karpers…

In geen van beide gavallen liefst geen toevoegingen doen. Beide hebben zeer specifieke smaak.
Jij mag weekwater door vers kookwater vervangen, echt noodzakelijk is er niet.

Veel succes,

dARKO
Een medicijn die de gezondheid bevorderd is veel meer waard dan een medicijn die de ziekte moet genezen.
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

13-09-2006 21:25

Hoi Darko

Hartelijk bedankt voor je antwoord, nog meer informatie is altijd welkom!

Mvg

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0387518645
Laatst gewijzigd door Davey vd liefvoort op 15-11-2006 12:15, 1 keer totaal gewijzigd.
patrick noorman
Berichten: 216
Lid geworden op: 11-12-2005 15:25
Locatie: benthuizen (is bij zoetermeer)
Contacteer:

16-09-2006 18:59

ik vind het klote aas veel wivis en gaat er heel makkelijk af maar misschien is dat bij jullie anders

veel succes ermee
Plaats reactie