houdbaarheid soyameel
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
ik heb vorige week een zak soyameel aangebroken kan ik deze zak bewaren tot volgend voorjaar
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
of is dit een domme vraag
-
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 09-02-2003 01:00
- Locatie: Amsterdam
Henri,
Als het niet hoeft zou ik dit zekers niet doen!
Pannenkoekmeel is immers ook niet langer dan een half jaar houdbaar.
Hoe verser hoe beter! (meer dan een half jaar is volgens mij onnodig en gaat ten koste van de kwaliteit.)
Heb nu zelf nog circa 20 kilo mix (w.o. soya) liggen die ik al een maand of drie geleden gekocht heb en twijfel nu al of ik dit nog wel weg kan draaien. Ook al ligt het droog, donker en afgesloten.
gr. ronald
Als het niet hoeft zou ik dit zekers niet doen!
Pannenkoekmeel is immers ook niet langer dan een half jaar houdbaar.
Hoe verser hoe beter! (meer dan een half jaar is volgens mij onnodig en gaat ten koste van de kwaliteit.)
Heb nu zelf nog circa 20 kilo mix (w.o. soya) liggen die ik al een maand of drie geleden gekocht heb en twijfel nu al of ik dit nog wel weg kan draaien. Ook al ligt het droog, donker en afgesloten.
gr. ronald
Think Global act Local
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
De zak kun je natuurlijk zo lang bewaren als je zelf wilt.
Wel kan ik je aanraden om de zak droog weg te leggen als het om een papieren exemplaar gaat.
Of bedoel je de inhoud?
Als de zak gedeeltelijk leeg is, zou ik m wel b ewaren (ja, ook de inhoud).
Laat zoveelmogelijk lucht uit de zak, en vouw m goed dicht (lucht-arm en luchtdicht).
Over een half jaar merk je gauw genoeg of de inhoud muf is of niet.
MVrGr;
WouteRStegginK
Wel kan ik je aanraden om de zak droog weg te leggen als het om een papieren exemplaar gaat.
Of bedoel je de inhoud?
Als de zak gedeeltelijk leeg is, zou ik m wel b ewaren (ja, ook de inhoud).
Laat zoveelmogelijk lucht uit de zak, en vouw m goed dicht (lucht-arm en luchtdicht).
Over een half jaar merk je gauw genoeg of de inhoud muf is of niet.
MVrGr;
WouteRStegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
na productie is/zijn alle melen gemakkelijk 1 jaar houdbaar
tarwe en andere granen komen tenslotte maar eens per jaar van het land
wel is het verstandig om de melen in donkere emmers te bewaren en niet in de org zak in de schuur laten staan waar het straks(nu ook al trouwens)veel te vochtig wordt
bij vette soya producten moet je wel rekening houden met warmte
de vetten kunnen dan eerder ranzig worden
het motto is dan ook ; DROOG EN KOEL BEWAREN
mvg jn
tarwe en andere granen komen tenslotte maar eens per jaar van het land
wel is het verstandig om de melen in donkere emmers te bewaren en niet in de org zak in de schuur laten staan waar het straks(nu ook al trouwens)veel te vochtig wordt
bij vette soya producten moet je wel rekening houden met warmte
de vetten kunnen dan eerder ranzig worden
het motto is dan ook ; DROOG EN KOEL BEWAREN
mvg jn
-
- Berichten: 517
- Lid geworden op: 22-06-2006 15:24
- Locatie: Limburg
- Contacteer:
Ronald jij weet toch ook niet hoe lang het meel(of iets anders) al in de winkel ligt... misschien ligt het al langer als een jaar in de schappen!
kijk eens of er een productie datum op staat
en dan kijken naar de houdbaarheids datum
= zoveel maanden
en dan kijken naar de houdbaarheids datum
= zoveel maanden
-
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 09-02-2003 01:00
- Locatie: Amsterdam
Luke,
Dus als we allen niet weten hoe lang het in de winkel ligt, kunnen de vissers die het gekocht hebben het ook nog lang laten liggen?
Kan de meel dan al gauw 2 jaar oud zijn? ja
Mijn motto: verse meelsoorten ruiken simpelweg veel sterker.
Maar als iedereen zijn melen lang laat liggen vind ik het ook goed hoor: toch weer een kleine voorsprong tijdens het vissen. vertrouwen he
Jacco, wanneer worden de granen dan verwerkt/ vermalen na het 'rooien'van de granen? Volgens mij gebeurd dit heel het jaar.
vg R
Dus als we allen niet weten hoe lang het in de winkel ligt, kunnen de vissers die het gekocht hebben het ook nog lang laten liggen?
Kan de meel dan al gauw 2 jaar oud zijn? ja
Mijn motto: verse meelsoorten ruiken simpelweg veel sterker.
Maar als iedereen zijn melen lang laat liggen vind ik het ook goed hoor: toch weer een kleine voorsprong tijdens het vissen. vertrouwen he
Jacco, wanneer worden de granen dan verwerkt/ vermalen na het 'rooien'van de granen? Volgens mij gebeurd dit heel het jaar.
vg R
Think Global act Local
dat klopt idd ronald,maar de oogst is maar eens per jaar
wat niet geschikt is voor consumptie gaat naar de veevoeder industrie
de andere partij wordt binnen het jaar verwerkt/geconsumeerd
wat niet geschikt is voor consumptie gaat naar de veevoeder industrie
de andere partij wordt binnen het jaar verwerkt/geconsumeerd
Ik weet niet of er hier mensen zijn die wel eens naar de keuringsdienst van waarde kijken?
Het begrip "vers", blijkt uit een aantal afleveringen is ontzettend relatief.
"Vers" gehakt kan dus 2 jaar oud zijn. "Vers geperst" sap ook. (Met sap uit Isreal en vruchtvlees uit Brazilie) De aflevering over soya zet je ook wel aan het denken. En dan hebben we het hier over spulletjes voor menselijke consumptie. En alles blijft netjes binnen de regels.
Het begrip "vers", blijkt uit een aantal afleveringen is ontzettend relatief.
"Vers" gehakt kan dus 2 jaar oud zijn. "Vers geperst" sap ook. (Met sap uit Isreal en vruchtvlees uit Brazilie) De aflevering over soya zet je ook wel aan het denken. En dan hebben we het hier over spulletjes voor menselijke consumptie. En alles blijft netjes binnen de regels.
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
leuk al die mening verschillen maar als ik er nu boilies van draai en invries kan ik ze dan volgend jaar wel gebruiken als aas of is het beter om ze als voerboilies te gebruiken
-
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 09-02-2003 01:00
- Locatie: Amsterdam
Henri,
Om toch nog iets toe te voegen en hopelijk op je vraag:
Kijk aan de binnenkant van je vriezer en je zult zien dat een vriezer geen ultieme bewaarmogelijkheid is...
Vis en vlees wordt geadviseerd 2 tot 6 maanden te bewaren in de vriezer.
Appels 12 maanden (producten gaan nergens over maar dit staat geschreven in de deur van de vriezer).
Mijn mening: gedraaide bollen in je vriezer verwerkt met eieren, maximaal 6 maanden: helaas stond er geen selectie voor boilies aan de binnenkant van de deur.
Het KAN dus wel maar WIL je dit?
Waarom je dit zo lang wilt bewaren is me niet duidelijk.
Als anderen er anders over denken,
.. ik ben nl. ook wel benieuwd naar de bewaartijd van bloilies in de vriezer
Om toch nog iets toe te voegen en hopelijk op je vraag:
Kijk aan de binnenkant van je vriezer en je zult zien dat een vriezer geen ultieme bewaarmogelijkheid is...
Vis en vlees wordt geadviseerd 2 tot 6 maanden te bewaren in de vriezer.
Appels 12 maanden (producten gaan nergens over maar dit staat geschreven in de deur van de vriezer).
Mijn mening: gedraaide bollen in je vriezer verwerkt met eieren, maximaal 6 maanden: helaas stond er geen selectie voor boilies aan de binnenkant van de deur.
Het KAN dus wel maar WIL je dit?
Waarom je dit zo lang wilt bewaren is me niet duidelijk.
Als anderen er anders over denken,
.. ik ben nl. ook wel benieuwd naar de bewaartijd van bloilies in de vriezer
Think Global act Local
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
aangezien ik nog een zak vol met soyameel heb en die niet goed kan houden tot volgend jaar wil ik er boilies van draaien
boilies blijven langer goed dan de aangebroken zak soyameel van daar
boilies blijven langer goed dan de aangebroken zak soyameel van daar
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
in de vriezer zal het niet gaan schimmelen ofzo..
maar de kwaliteit gaat zeker wel na een tijdje achteruit.. al is dat met het oog vaak niet te zien aan oude boilies. maar proef dan maar eens een verse en een oude.. merk je het verschil wel..
mijn devies is ook maak zoveel als je op kunt in 1 seizoen.
ik heb mijn boilies allemaal in maart gemaakt en zullen dus volgens jullie theorie tot sept-okt goed blijven.. tegen november is mijn vis seizoen wel afgelopen dus klopt het precies bij mij... en tegen die tijd hoop ik ook al mijn boilies op te hebben..
Gr. Remko
maar de kwaliteit gaat zeker wel na een tijdje achteruit.. al is dat met het oog vaak niet te zien aan oude boilies. maar proef dan maar eens een verse en een oude.. merk je het verschil wel..
mijn devies is ook maak zoveel als je op kunt in 1 seizoen.
ik heb mijn boilies allemaal in maart gemaakt en zullen dus volgens jullie theorie tot sept-okt goed blijven.. tegen november is mijn vis seizoen wel afgelopen dus klopt het precies bij mij... en tegen die tijd hoop ik ook al mijn boilies op te hebben..
Gr. Remko
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Jongens hier staat het een en ander over soja.
volvet getoast sojameel
Sunsoy-20 is een volvet getoast sojameel, geproduceerd uit non-gmo sojabonen. Het dient als grondstof voor de totale levensmiddelenindustrie, toegespitst op brood-, banket- en chocolade-industrie. Sunsoy-20 wordt gebruikt voor zijn emulgerende eigenschappen door de aanwezigheid van lecithine (ongeveer 2½ %) en het hoge eiwitgehalte. Zijn gehalte aan tocoferolen (vitamine E) gaat verzeping van het vet tegen. Sunsoy-20 houdt water vast in het deeg en zorgt zo voor een verlenging van de houdbaarheid van uw eindprodukt. Door de problemen met "Roundup Ready"-sojabonen, is onze soja-produktlijn NON-GMO. Onze volvette sojabloem, granulaat en bliezen worden, sinds 1996, geproduceerd van sojabonen van identity-preserved NON-GMO origine.
Gemiddelde analyse
Eiwit (N x 6.25) 37 %
Vet 23 %
As 5 %
Vocht 8 %
Koolhydraten 27 %
Deeltjes grootte < 0,400 mm
Kleur licht beige
Geur nootachtig/specifiek
Energetische waarde 1743 kJ/100g
Microbiologisch:
Totaal kiemgetal < 25000/g
Coliformen < 100/g
E.Coli afwezig in 1 g
Salmonella afwezig in 25 g
Gisten & schimmels < 100/g
Verpakking:
SUNSOY-20 wordt geleverd in meervoudig papieren ventielzakken, netto gewicht 20 kg, 720 kg op een euro-pallet of 800 kg in een big-bag.
Houdbaarheid:
Minimaal 6 maanden, indien droog en koel opgeslagen.
Opmerking: Dit produkt is kosher.
volvet getoast sojameel
Sunsoy-20 is een volvet getoast sojameel, geproduceerd uit non-gmo sojabonen. Het dient als grondstof voor de totale levensmiddelenindustrie, toegespitst op brood-, banket- en chocolade-industrie. Sunsoy-20 wordt gebruikt voor zijn emulgerende eigenschappen door de aanwezigheid van lecithine (ongeveer 2½ %) en het hoge eiwitgehalte. Zijn gehalte aan tocoferolen (vitamine E) gaat verzeping van het vet tegen. Sunsoy-20 houdt water vast in het deeg en zorgt zo voor een verlenging van de houdbaarheid van uw eindprodukt. Door de problemen met "Roundup Ready"-sojabonen, is onze soja-produktlijn NON-GMO. Onze volvette sojabloem, granulaat en bliezen worden, sinds 1996, geproduceerd van sojabonen van identity-preserved NON-GMO origine.
Gemiddelde analyse
Eiwit (N x 6.25) 37 %
Vet 23 %
As 5 %
Vocht 8 %
Koolhydraten 27 %
Deeltjes grootte < 0,400 mm
Kleur licht beige
Geur nootachtig/specifiek
Energetische waarde 1743 kJ/100g
Microbiologisch:
Totaal kiemgetal < 25000/g
Coliformen < 100/g
E.Coli afwezig in 1 g
Salmonella afwezig in 25 g
Gisten & schimmels < 100/g
Verpakking:
SUNSOY-20 wordt geleverd in meervoudig papieren ventielzakken, netto gewicht 20 kg, 720 kg op een euro-pallet of 800 kg in een big-bag.
Houdbaarheid:
Minimaal 6 maanden, indien droog en koel opgeslagen.
Opmerking: Dit produkt is kosher.
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
hallo remko
en zou ik ze kunnen gebruiken als voerboilies volgend jaar
en zou ik ze kunnen gebruiken als voerboilies volgend jaar
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
ja kan wel.. maar de vangkracht neemt wel met de tijd af..
maar ik denk dat de kwaliteit volgend jaar nog wel beter is dan readymades..
ik hou ook wel een restantje op maar dat is in 2-3 sessies vaak wel op in het nieuwe jaar..
maar hoe verser hoe beter..
Gr. Remko
maar ik denk dat de kwaliteit volgend jaar nog wel beter is dan readymades..
ik hou ook wel een restantje op maar dat is in 2-3 sessies vaak wel op in het nieuwe jaar..
maar hoe verser hoe beter..
Gr. Remko
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 14-08-2006 18:25
- Locatie: kampen
hallo remko
bedankt,aan zo'n antwoord heb ik teminst wat
bedankt,aan zo'n antwoord heb ik teminst wat
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Is dat zo? Remko legt de grens bij vangkracht!!!
Doop een oude boilie in een goede dip en de vangkracht neemt weer toe
Gebruik je verstand en laat de diepvriesboilie zo snel mogelojk omlopen.
Doop een oude boilie in een goede dip en de vangkracht neemt weer toe
Gebruik je verstand en laat de diepvriesboilie zo snel mogelojk omlopen.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Jan van Rijn
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
- Locatie: Wateringen
soyameel onvet kan je inderdaad niet lang bewaren, soyavet ongeveer een jaar. Als hij bedorven is ruikt hij zuur. gooi hem dan maar weg.