het boilie draaiers paradijs


Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

22-11-2010 14:17

wie oh wie kan mij een losse bak van een patamatic pm1 1400 bestellen of heeft er 1 over ik betaal er goed voor gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
joey derks
Berichten: 82
Lid geworden op: 03-12-2010 13:33
Locatie: Op de onthaakmat

03-12-2010 18:05

hoe maakte jullie vroeger deeg gewoon met de hand kneden? :P
[/b][iDe aanhouder wint ![/i]
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

03-12-2010 18:11

Sommigen nu nog...
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
john hibbel
Berichten: 69
Lid geworden op: 20-09-2009 19:36
Locatie: soest

26-02-2011 01:35

hier mijn uit de hand gelopen hobby binnen een hobby :wink:

rolmachine + stopbus:
Afbeelding

mixer:
Afbeelding


weegschaal waar een speciekuip op past:
Afbeelding


rollen + schalen 16-20 en 27 mm:
Afbeelding


stoombak:
Afbeelding


het resultaat van 3 uurtjes draaien: 150 kilo bollen:
Afbeelding


Afbeelding
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

26-02-2011 10:34

Jo,

Dat is keurig uit de hand gelopen. 8)

Kom ik aan met m'n emmertje deeg en opgestroopte mouwen...

Groet,
Willem
Gebruikersavatar
remon van dusschoten 2
Berichten: 921
Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
Locatie: nijkerk
Contacteer:

26-02-2011 18:12

he john wat een geweldigen mooie en behoorlijk zwaare stopbus heb je daar, Bevalt die een beetje man mijn rug hahahah. Ziet er prima uit allemaal top man
steun de ksn wordt lid

http://www.watersense.nl
Gebruikersavatar
john hibbel
Berichten: 69
Lid geworden op: 20-09-2009 19:36
Locatie: soest

26-02-2011 19:09

remon van dusschoten 2 schreef:he john wat een geweldigen mooie en behoorlijk zwaare stopbus heb je daar, Bevalt die een beetje man mijn rug hahahah. Ziet er prima uit allemaal top man


he remon hij bevalt prima gaat als een jekko haha
ik weet nu waarom we hem zo moeilijk in de bus kregen, machientje weegt 374 kilotjes :o
maarja waar hij nu staat blijft hij voorlopig staan dus dat scheelt 8)

mvg. john
Gebruikersavatar
remon van dusschoten 2
Berichten: 921
Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
Locatie: nijkerk
Contacteer:

26-02-2011 21:02

man man man wat heb je me die zaterdag aangedaan hahahah fijn te horen dat hij bevalt had eerlijk waar niet anders verwacht. Ik kom nog wel eens langs voor een bakkie koffie
steun de ksn wordt lid

http://www.watersense.nl
Kay Bruijsten
Berichten: 11
Lid geworden op: 02-03-2010 17:46
Locatie: Gelderland

28-02-2011 22:35

Hallo,

Ik wil dit jaar misschien ook mijn eigen boilies gaan draaien maar wil niet alles met een rolplank gaan rollen. Ik wil ze graag als worsten stomen en ze daarna in stukken snijden maar weet niet of de smaak er dan goed in blijft zitten als deze in het water ligt.

Nou is mijn vraag of ik de in stukjes gesneden worst +/-24 uur in het water kan laten liggen en de smaak redelijk behouden blijft?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Mvg, Kay
\\''The Time Will Tell...''//
Gebruikersavatar
remon van dusschoten 2
Berichten: 921
Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
Locatie: nijkerk
Contacteer:

01-03-2011 06:34

kay jouw stukjes zullen altijd hun smaak behouden zij het wat minder dan dat je ze op de kant proef. Door gebruik te maken van wateroplosbare ingredienten zal er een hoop smaak worden uitgewassen maar nooit alles natuurlijk. Door je worsten te stomen om ze dan later te snijden behaal je naar mijn idee een paar voordelen je aas is afwijkend in vorm, en het aas wasemd beter uit dus de atractors worden beter afgegeven. Of dat je aas 24 uur blijft zitten aan je hair is twijfelachtig omdat dit per mix verschilt dit zul je zelf uit moeten testen
steun de ksn wordt lid

http://www.watersense.nl
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

01-03-2011 14:33

Hallo Kay,

Doordat ik al mijn aas zelf maak en vrij veel experimenteer, is ook de door jouw genoemde aasvariant weleens voorbij gekomen en niet zonder succes.

Doordat je het aas pas na het koken snijdt, lekt er door de open structuur van de snijvlakken, meer en sneller spul uit je aas. Water dringt ook makkelijker in en je aas wordt daardoor sneller zacht.
Wil je dat je haakaas beter en langer blijft zitten, zorg er dan voor dat het een meer gesloten structuur heeft door ze apart in de beoogde vorm aan te maken en te stomen. Hierdoor krijgt de stoom over het gehele oppervlak van het aas de kans om een taaie buitenmantel te vormen. Je kunt in het deeg voor dit haakaas ook nog wat extra procenten ei-albumine verwerken, bijvoorbeeld. Zo worden ze weer iets duurzamer. Beetje spelen en proberen, ook met de eigenschappen van de ingrediënten die je gebruikt.

Als je echt weg wilt van de ronde vorm, zorg dan dat je de stukken worst zo snijdt dat de lengte duidelijk groter is dan de dikte. Zo lijkt het nog minder op een balletje.

Denk goed na over wat je wilt van en met je aas.

Houd er ook rekening mee dat brasems eerder de kans krijgen dit soort snel-wekend aas kapot te beuken. Voer dus bijvoorbeeld wat vaker bij als je ze erop krijgt. Onderhoud je voerplek, wat sowieso geen gek idee is met dit snel uitlekkende aas.

Succes, maar dat gaat vast lukken.

Groet,
Willem
Kay Bruijsten
Berichten: 11
Lid geworden op: 02-03-2010 17:46
Locatie: Gelderland

01-03-2011 15:29

Hallo,

Bedankt voor jullie antwoord en ik ga het zeker proberen. :wink:

mvg, Kay

PS. meer tips zijn altijd welkom natuurlijk :D
\\''The Time Will Tell...''//
Gebruikersavatar
john hibbel
Berichten: 69
Lid geworden op: 20-09-2009 19:36
Locatie: soest

01-03-2011 18:11

remon van dusschoten 2 schreef:man man man wat heb je me die zaterdag aangedaan hahahah fijn te horen dat hij bevalt had eerlijk waar niet anders verwacht. Ik kom nog wel eens langs voor een bakkie koffie


sorry man ik kreeg hem alleen net niet in de bus, ik kwam net een handje te kort :roll: :lol:
die bak koffie komt wel goed we komen mekaar wel tegen aan de waterkant :wink:
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

02-03-2011 13:02

Mijn draai-palijs is bijna af 8)

Afbeelding
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

02-03-2011 15:25

Ferenc,

Wat ziet dat er gelikt uit zeg.

Bevalt die deegspuit van Boiliedesign een beetje?
Schakel je hem aan/uit d.m.v. die rode hendel?

Nogmaals, prachtige werkplek.

Groet,
Willem
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

02-03-2011 22:13

Die rode hendel is een kraan idd. Hiermee bepaal je de snelheid van de mix.
Opzich bevald ie prima, heb helaas geen krachtstroom anders had ik een grote stopbus genomen.

Maarja....met 50kg per uur ben ik nu ook wel tevreden :lol:
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

02-03-2011 22:52

Hallo Ferenc,

Dank je voor je antwoord, ik weet nu genoeg.

Rol ze en een groet,
Willem
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

03-03-2011 14:55

ferens

is die worstspuit niet onhandig om mee te werken?
Ter info er zijn ook stopbussen op 220 volt merk mainca

gr

viktor
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

03-03-2011 16:05

Onhandig is een groot woord. Spuit elke 5minuten 4kg mix. Het heeft allemaal genoeg gekost nu :lol: zodra ik het draaiwerk niet meer aan kan ga ik weer verder investeren. Moet wel allemaal leuk blijven natuurlijk.

Maar thx voor de tip, zal even google.
Gebruikersavatar
remon van dusschoten 2
Berichten: 921
Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
Locatie: nijkerk
Contacteer:

03-03-2011 16:06

Ference gefeliciteerd met je nieuwe zaak ziet er goed en verzorgd uit tevens je site ook toppertje
steun de ksn wordt lid

http://www.watersense.nl
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

03-03-2011 16:18

Thx man 8) leuk om te horen!
Theo Belt
Berichten: 338
Lid geworden op: 19-06-2007 15:32
Locatie: Assen

05-03-2011 23:04

Inderdaad leuke site. Is wel eens aardig om te zien dat er 10 mm gelrverd worden én dat de gebruikte ingredienten vermeld worden. Ik vraag mij af of het niet mogelijk is om die 200 euro omlaag te brengen om het zo wat laagdrempeliger te maken. Niet iedereen jenst er nl. 200 kilo per jaar door.

In ieder geval: keep up the good work. Jammer dat Lisse iets tever rijden voor mij is.
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

06-03-2011 09:39

Weet niet of het de bedoeling is om dit hier te bespreken, maar het is niet rendabel om voor minder de schuur te gaan verhuren. Ik moet ervoor thuis blijven, schoonmaken. en je hoef het niet alleen voor jezelf te doen uiteraard? Spreek met wat vrienden af en dan zal je zien dat 200kg niks is. :wink:
Theo Belt
Berichten: 338
Lid geworden op: 19-06-2007 15:32
Locatie: Assen

06-03-2011 13:22

Het is zeker niet lullig bedoeld meer als positieve feedback zeg maar...
gerjan berendijk1
Berichten: 52
Lid geworden op: 08-03-2011 19:48
Contacteer:

19-03-2011 19:08

hallo. zou graag mij oude worsten maschiene ,en daar een boormaschien op aangesloten heb,wie kan me hier mee helpen