het boilie draaiers paradijs


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sten Venrooij
Berichten: 53
Lid geworden op: 23-03-2007 11:32
Locatie: Zuid-Limburg

31-03-2007 01:05

jan peter bedankt;)

ik ga morgen is effe naar de groenteboer kijken of ze daar goeie hebben en anders ga ik naar supermarkt of iets k kijk wel hij maar bedankt nogmaals.
Gebruikersavatar
Jelle Willeboer
Berichten: 121
Lid geworden op: 28-03-2007 23:14
Locatie: Lichtenvoorde
Contacteer:

31-03-2007 13:06

Maak van 4 latten een soort raam en maak daar kippengaas in;)
gaat perfect
Waneer Geven W-ij De Strijd Op?
Gebruikersavatar
Henry van luyk
Berichten: 133
Lid geworden op: 27-01-2005 17:51
Locatie: Koudenkerk aan den Rijn

01-04-2007 15:20

JA jelle dat is ook een perfecte oplossing maar die kratjes is vaak wat netter en je ken ze bijna overal wel krijgen
Gebruikersavatar
Sten Venrooij
Berichten: 53
Lid geworden op: 23-03-2007 11:32
Locatie: Zuid-Limburg

01-04-2007 21:32

ja maar boeit het nou echt wat of er gaten aan de onderkant inzitten want je zet ze toch op een tafel denk ik ik maak er toch niet zo heel veel dat ik ze op mekaar moet stapelen. kan ik niet gewoon een kratje met aan zijkant gaatjes en dan boilies koken effe afdeppen met handdoek en dan een laag in een kratje doen en dan twee weken in garage laten staan en in de vriezen ermee? is toch goed of niet dan gaat ze toch niet scheuren ofwel dan en scheuren is mijn probleem;)
Gebruikersavatar
Sten Venrooij
Berichten: 53
Lid geworden op: 23-03-2007 11:32
Locatie: Zuid-Limburg

01-04-2007 21:35

twee dagen bedoelde ik niet twee weken haha

srry:P
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

01-04-2007 21:54

Ik maak er wel zoveel dat de kratjes gestapeld moeten worden.
Stapel van 20 kratjes met open bodem (champignonkratjes), plastic hoes erom en een kleine ventilator in het onderste lege kratje, die de lucht naar de open bovenkant blaast :o 8) :roll: Snappie??
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Sten Venrooij
Berichten: 53
Lid geworden op: 23-03-2007 11:32
Locatie: Zuid-Limburg

02-04-2007 12:47

ja ik maak er dus niet zoveel haha.
maar wat ik zei kan het niet gewoon zo zoals ik zei?¿

ik ga dalijk na school naar de groenteboer en haal ilk mijn kratjes maar daar zitten er alleen gaatjes in aan de zeikand kan ik dan niet gewoon die kopen en dan snijd ik of boor ik gewoon gaatjes aan de onderkanten en kan de boel goed ventileren?
Gebruikersavatar
Jelle Willeboer
Berichten: 121
Lid geworden op: 28-03-2007 23:14
Locatie: Lichtenvoorde
Contacteer:

02-04-2007 17:13

Je Kunt wel kratjes gebruiken met een dichte onderkant maar dan moet je zorgen dat de boilies helemaal droog hebt.. als ze 2 dagen in water moeten liggen lijkt me ook niet zon slim plan;)

Waroww
Waneer Geven W-ij De Strijd Op?
Gebruikersavatar
Sten Venrooij
Berichten: 53
Lid geworden op: 23-03-2007 11:32
Locatie: Zuid-Limburg

02-04-2007 21:46

nee zeker niet haha
Gebruikersavatar
Jelle Willeboer
Berichten: 121
Lid geworden op: 28-03-2007 23:14
Locatie: Lichtenvoorde
Contacteer:

02-04-2007 23:08

Foto's van me draaispul komen binnekort heb ze al op pc staan alleen niet meer tijd..
Later
Waneer Geven W-ij De Strijd Op?
Gebruikersavatar
Barry Koster
Berichten: 154
Lid geworden op: 31-03-2006 14:43
Locatie: Muntendam

03-04-2007 12:23

ik zag eerder iemand met 2 frituurpannen boilies koken...

kan je gewoon een nieuwe frietpan kopen er water in gooien en boilies koken?? of moet je um op een bepaalde temp. zetten of e.d??

en kan dat ook met andere aas soorten?
Waarom hip doen als je Groninger kan zijn??
Bastiaan Schothuis
Berichten: 44
Lid geworden op: 07-01-2005 14:17
Locatie: Utrecht
Contacteer:

03-04-2007 14:56

Barry Koster schreef:ik zag eerder iemand met 2 frituurpannen boilies koken...

kan je gewoon een nieuwe frietpan kopen er water in gooien en boilies koken?? of moet je um op een bepaalde temp. zetten of e.d??

en kan dat ook met andere aas soorten?


Heb toevallig 2 weken geleden maar eens een nieuwe gekocht. Gaat prima hoor..zet em zelf op 100 graden en dat werkt prima
Gebruikersavatar
Jelle Willeboer
Berichten: 121
Lid geworden op: 28-03-2007 23:14
Locatie: Lichtenvoorde
Contacteer:

03-04-2007 15:59

kan ook wel met een gebruikte;) Gwn heel goed schoonmaken dat er geen vet meer bij in het water komt.,
Waroww
Waneer Geven W-ij De Strijd Op?
Gebruikersavatar
Barry Koster
Berichten: 154
Lid geworden op: 31-03-2006 14:43
Locatie: Muntendam

04-04-2007 14:32

ok dan schaf ik me ook maar 1tje aan... want lijkt me een stuk makkelijker dan op het vuur met n pan....
Waarom hip doen als je Groninger kan zijn??
Gebruikersavatar
Jelle Willeboer
Berichten: 121
Lid geworden op: 28-03-2007 23:14
Locatie: Lichtenvoorde
Contacteer:

04-04-2007 17:08

Licht eraan hoe groot je pan is.. ik heb thuis vetpot en ook gwn pan kdoe het meestal gwn met een grote pan;)
Later
Waneer Geven W-ij De Strijd Op?
Gebruikersavatar
Henry van luyk
Berichten: 133
Lid geworden op: 27-01-2005 17:51
Locatie: Koudenkerk aan den Rijn

04-04-2007 17:40

Frituurpan 4life echt makkelijk zo een ding
Bastiaan Schothuis
Berichten: 44
Lid geworden op: 07-01-2005 14:17
Locatie: Utrecht
Contacteer:

05-04-2007 10:59

En het verbaast me elke keer weer hoe ranzig de frituurpan er uit ziet en hoe snel die toch weer schoon word :lol:
Gebruikersavatar
Henry van luyk
Berichten: 133
Lid geworden op: 27-01-2005 17:51
Locatie: Koudenkerk aan den Rijn

05-04-2007 16:58

haha ja heb ik ook last van ik zet hem altijd bij me moeder tussen de vieze vaat en ik hoef alleen maar sorry ik was het vergeten te zeggen en hij staat weer helemaal schoon klaar voor me :D
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

05-04-2007 19:31

tempratuur gewoon op het hoogst zetten! Doordat her water in zit zal het nooit warmer worden dan 100 graden, maar doordat je de tempratuur hoger hebt ingesteld zal hij meer stroom gebruiken waardoor je water minder snel van de kook is en sneller aan de kook. Vergelijk het met een pan water op het vuur, met een laag pitje blijft ie wel borrelen maar doe je er dan boilies/rijst macaroni in, dan gaat ie van de kook. Zet je die pan echt op hoog vuur dan heb je dat probleem minder

mvg martijn
Gebruikersavatar
Henry van luyk
Berichten: 133
Lid geworden op: 27-01-2005 17:51
Locatie: Koudenkerk aan den Rijn

05-04-2007 19:34

Nou frituurpan op ze hoogste stand is niet zo een goed idee want als je bolies aan het doen ben komt er van alles in dat water en dan gaat hij vanzelf schuimen als je hem te hard zet dus gewoon beetje tegen de honder net effe koken en als hij te hard gaat tikje terug dat het schuim er weer af is en dan weer hard
Gebruikersavatar
Jelle Willeboer
Berichten: 121
Lid geworden op: 28-03-2007 23:14
Locatie: Lichtenvoorde
Contacteer:

06-04-2007 21:47

Als je hem te hard zet kookt het water toch veelste hard? dan kookt het zo over en je hebt ook nog dat je je water vaker moet bijvullen.. lijkt mij teminste, Probeer het wel een keer.

Waroww
Waneer Geven W-ij De Strijd Op?
Patrick Kip
Berichten: 720
Lid geworden op: 20-10-2004 21:43
Locatie: Twente

07-04-2007 20:46

Water kan niet te hard koken..... :wink:

Water kookt zoals eerder gezegd bij 100 graden (ik meen iets van 96 a 97 graden bij kraanwater). Zet die frituurpan dus maar gewoon op volgas des te minder snel deze van de kook zal gaan.
Schuimen zal het toch bijna altijd doen, dat hoort er gewoon bij.
8)

Het is trouwens wel handig dat sommige mensen hier leestekens gaan gebruiken en die msn-taal eens afschaffen... :roll:

Groet,

Patrick
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

08-04-2007 12:32

Je kan beter de pan regelmatig bijvullen dan iedere keer lang wachten tot ie weer op tempratuur is!
Ik heb vroeger vele honderden kilos op die manier gedraaid, en geloof me bij elk netje boilies 2 min langer wachten worden dan heeeel veel minuten extra op een dag!

mvg martijn
Gebruikersavatar
gerrit schippers
Berichten: 925
Lid geworden op: 15-01-2004 19:28
Locatie: Enschede

08-04-2007 14:41

Patrick Kip schreef:Water kan niet te hard koken..... :wink:

Water kookt zoals eerder gezegd bij 100 graden (ik meen iets van 96 a 97 graden bij kraanwater). Zet die frituurpan dus maar gewoon op volgas des te minder snel deze van de kook zal gaan.
Schuimen zal het toch bijna altijd doen, dat hoort er gewoon bij.
8)

Het is trouwens wel handig dat sommige mensen hier leestekens gaan gebruiken en die msn-taal eens afschaffen... :roll:

Groet,

Patrick



ZeIkErD bReEzAah En MsN tAaL iS iN
Weet je wat T'is Meer Water dan Vis....
Jan Peter Teerling

08-04-2007 14:50

Martijn Nederpel schreef:Je kan beter de pan regelmatig bijvullen dan iedere keer lang wachten tot ie weer op tempratuur is!
Ik heb vroeger vele honderden kilos op die manier gedraaid, en geloof me bij elk netje boilies 2 min langer wachten worden dan heeeel veel minuten extra op een dag!

mvg martijn


Zorg dat je een waterkoker bij de hand hebt waar je al kokend water uit kunt halen om je pan/frituurpan mee bij te vullen,dit scheelt zeker tijd.
Plaats reactie