Hallo daar.
Ik heb onlangs boilies gedraaid met een zelf samengestelde mix. Na het koken van de ballen 3 dagen laten drogen. Daarna als test heb ik een 3-tal boilies in een glas met water gedaan en een nacht laten staan. De volgende ochtend waren ze ongeveer 1/3 gekrompen. Ik kan me voorstellen dat er veel stoffen zijn vrijgekomen. Het water was goed troebel. Dat is wel goed als aantrekking in het water lijkt me, maar als de boilies zijn opgelost dan heb je er natuurlijk ook niet veel aan. Weet iemand hoe ik mijn boilies harder krijg? Moet ik ze langer laten drogen?
Dit is de samenstelling van mijn mix:
Tarwemeel 25%
Maismeel 20%
Griesmeel 30%
Vismeel 15%
Fijne kristalsuiker 0.05%
Speculaaskruiden 0.02%
10 eieren
Boilies lossen op in water
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
dan moet je er een klein beetje ei-albumine bij in doen, dan worden de boilies harder.
Gr,
Jeroen
Jeroen
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
en hoeveel kilo maak je met die 10 eieren?
Gr,
Jeroen
Jeroen
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 31-12-2004 19:32
- Locatie: Haarlem
Kilo? Ik gebruik 1 ei per 100 gram. Bedankt voor de tip.
-
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 16-02-2005 17:45
- Locatie: Hertsberge (B)
Matthijs,
wanneer je alles optelt kom je maar aan 90%.
(moet je dus even opnieuw bekijken)
Vermoedelijk is die suiker boosdoener van je oplosprobleem.
(heb ooit hetzelfde meegemaakt dankzij druivensuiker)
0.05% suiker
komt neer op een half grammetje per kilo mix!
Lijkt me verwaarloosbaar.
Heb je geen 50 gram per kilogram mix gebruikt?
groeten,
Filip.
wanneer je alles optelt kom je maar aan 90%.
(moet je dus even opnieuw bekijken)
Vermoedelijk is die suiker boosdoener van je oplosprobleem.
(heb ooit hetzelfde meegemaakt dankzij druivensuiker)
0.05% suiker
komt neer op een half grammetje per kilo mix!
Lijkt me verwaarloosbaar.
Heb je geen 50 gram per kilogram mix gebruikt?
groeten,
Filip.
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 31-12-2004 19:32
- Locatie: Haarlem
Matthys bedankt,
de goede verhoudingen zijn
Tarwemeel 30%
Maismeel 25%
Griesmeel 25%
Vismeel 20%
Fijne kristalsuiker 0.05% (50Gr. / 1000Gr.)
Speculaaskruiden 0.02%
10 eieren
Als ik in verhouding meer griesmeel toevoeg wordt de boilie dan niet harder?
de goede verhoudingen zijn
Tarwemeel 30%
Maismeel 25%
Griesmeel 25%
Vismeel 20%
Fijne kristalsuiker 0.05% (50Gr. / 1000Gr.)
Speculaaskruiden 0.02%
10 eieren
Als ik in verhouding meer griesmeel toevoeg wordt de boilie dan niet harder?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
de suiker lost ook op in het water en draagt (in een vismeelboilie) ook niet echt bij aan betere resultaten. Die zou ik er alvast uitknallen.
het recept zou iig voldoende binding moeten hebben. heb je ze wel lang genoeg gedroogd?
Indien dit zo is, dan inderdaad 2-5% ei-albumine erbij en je bent hiervan verlost
mvg Mitsz
het recept zou iig voldoende binding moeten hebben. heb je ze wel lang genoeg gedroogd?
Indien dit zo is, dan inderdaad 2-5% ei-albumine erbij en je bent hiervan verlost
mvg Mitsz
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 31-12-2004 19:32
- Locatie: Haarlem
He Mitsz.
Ik heb de tarwemeel vervangen door een andere tarwemeel. Wel dezelfde verhouding aangehouden. Na een nacht deze boilie in het water is deze nog steeds mooi hetzelfde. Dat is het enigste wat ik heb veranderd dus dat zal het probleem wel zijn geweest. Dat 'oude' tarwemeel was veel vezeliger. Het 'nieuwe' tarwemeel lijkt meer op bloem, is witter. Maar het werkt goed.
Wat de suiker betreft heb je wel een punt. In deze kleine verhouding heeft het geen zin.
Mzzl
Ik heb de tarwemeel vervangen door een andere tarwemeel. Wel dezelfde verhouding aangehouden. Na een nacht deze boilie in het water is deze nog steeds mooi hetzelfde. Dat is het enigste wat ik heb veranderd dus dat zal het probleem wel zijn geweest. Dat 'oude' tarwemeel was veel vezeliger. Het 'nieuwe' tarwemeel lijkt meer op bloem, is witter. Maar het werkt goed.
Wat de suiker betreft heb je wel een punt. In deze kleine verhouding heeft het geen zin.
Mzzl
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Killian...
Matthijs,
je hebt een glutenrijker product te pakken en dus meer binding.
Suiker is - in overdaad- zeker af te raden in een vismeelbol.
groetjes Mitsz
Matthijs,
je hebt een glutenrijker product te pakken en dus meer binding.
Suiker is - in overdaad- zeker af te raden in een vismeelbol.
groetjes Mitsz
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Tarwemeel dat lijkt op bloem.. zou het misschien tarwebloem zijn dan ?
Groeten Bart
p.s. vervang de 50gram suiker eens door 50gram knoflookpoeder..
Groeten Bart
p.s. vervang de 50gram suiker eens door 50gram knoflookpoeder..
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 31-12-2004 19:32
- Locatie: Haarlem
Zeg bijde e bartje, zit wat in maarja dat staat dus echt op het pak (van AH)
En o ja je ziet er ook nog tarwe vezels in
Leuke knoflook tip btw
En o ja je ziet er ook nog tarwe vezels in
Leuke knoflook tip btw