Beste carpboaders,
Ik wil binnenkort weer boilies gaan draaien... Nu wil ik ze het liefst donker van kleur maken. Iemand tips??
P.S. Het liefst doe ik dit zonder kleurstof toe te voegen...
MvG
Donkere boilies
- Mike Verhoeff
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
- Locatie: Nederland
Bloedmeel....
groet Mike.
groet Mike.
- Edward van Berkum
- Berichten: 2799
- Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
- Locatie: Alkmaar
- Contacteer:
Vloeibare melasse, om donkere tot zwarte boilies te krijgen, geeft een extra flavour mee door de melasse, en vloeit onder water mooi uit.
Succes
Succes
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
inderdaad bloedmeel werkt perfect.
groeten Joris
groeten Joris
trouvit, melasse en vismeel werkt bij mij ook wel
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 17-02-2006 10:36
- Locatie: tilburg
een paar tabletjes norit helpt echt. Of blokdrop: dit is geextraheerd en ingedikt zoethoutwortel. Blokdrop wordt in zeer veel flavours als hoofd bestanddeel verwerkt, en dan voornamelijk de vanille, caramel, en chocolade kant op.
flavourist martie
flavourist martie
- Mathieu de Witte
- Berichten: 739
- Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
- Locatie: 's-Gravenpolder
Notenmeel, heb dit begin dit jaar eens in mijn mix gedaan (ong. 15%) en de boilies waren donkerbruin/zwart achtig.
Ruikt en smaakt ook nog zeer goed, wel beetje vettig.
Grtz
Ruikt en smaakt ook nog zeer goed, wel beetje vettig.
Grtz
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
cacaopoeder.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
-
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 27-06-2006 15:23
melasse heb ik goede ervaring mee kwa kleur.
succes
succes
Iedereen moet het leren!
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
martie van den brand schreef:een paar tabletjes norit helpt echt. Of blokdrop: dit is geextraheerd en ingedikt zoethoutwortel. Blokdrop wordt in zeer veel flavours als hoofd bestanddeel verwerkt, en dan voornamelijk de vanille, caramel, en chocolade kant op.
flavourist martie
Heeft die norrit niet te veel invloed op het eindresultaat?
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 17-02-2006 10:36
- Locatie: tilburg
Hoi Daaf,
Er zitten wel enkele nadelen aan vast.
Norit zwakt de zuren af, zo ook in je maag. De aminozuren zijn ingekapseld dus die zullen niet veranderen van structuur.
Torn niet te veel aan de Ph waarde, en laat je niet gek maken door Ph neutrale flavours e.d. De meeste wateren die wij bevissen in Nederland hebben een Ph waarde die ligt tussen de 6 en 8. Een overdracht van zuur naar base neemt lang in beslag, en zeker wanneer je op stilstaande wateren vist zal de overdracht zeer langzaam evolueren.
Een ander nadeel kan optreden wanneer je massaal gaat dumpen.
De maagzuren worden geneutraliseerd en de spijsvertering verloopt moeizamer(lees meer niet verteerde etensresten, dus een moeilijkere stoelgang voor de beesten).
Er zitten wel enkele nadelen aan vast.
Norit zwakt de zuren af, zo ook in je maag. De aminozuren zijn ingekapseld dus die zullen niet veranderen van structuur.
Torn niet te veel aan de Ph waarde, en laat je niet gek maken door Ph neutrale flavours e.d. De meeste wateren die wij bevissen in Nederland hebben een Ph waarde die ligt tussen de 6 en 8. Een overdracht van zuur naar base neemt lang in beslag, en zeker wanneer je op stilstaande wateren vist zal de overdracht zeer langzaam evolueren.
Een ander nadeel kan optreden wanneer je massaal gaat dumpen.
De maagzuren worden geneutraliseerd en de spijsvertering verloopt moeizamer(lees meer niet verteerde etensresten, dus een moeilijkere stoelgang voor de beesten).
- Edward van Berkum
- Berichten: 2799
- Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
- Locatie: Alkmaar
- Contacteer:
martie van den brand schreef:Er zitten wel enkele nadelen aan vast.
De maagzuren worden geneutraliseerd en de spijsvertering verloopt moeizamer(lees meer niet verteerde etensresten, dus een moeilijkere stoelgang voor de beesten).
Dan zou ik dus geen norrit gebruiken, ik had gisteren dat ik het las al zoiets van hmmmm..... wat is de toegevoegde waarde t.o.v. bijvoorbeelde melasse dan? Melasse is natuurlijk, lost op in het water en zal de stoelgang niet remmen, door stoelgang te remmen lijkt mij ook dat de vissen na 1 keer azen minder snel terug zullen komen omdat ze hetgeen wat ze gegeten hebben daarna niet kwijtkunnen.
Heb het misschien mis hoor, en heeft de norrit geen effect op karper maar vind het een ietwat vreemd product om je aas donker te maken.
Er is volgens mij ook wel zwarte kleurstof op de markt voor karpervissen.