eipoeder/ei albumine i.p.v. verse eieren? hoeveel?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

03-07-2006 20:53

is het mogelijk je eieren in je mix te vervangen voor eipoeder ? en zo ja hoeveel gr eipoeder per ei? heeft iemand hier ervaring mee? of hoeveel ei albumine per ei ? weet iemand dit en wil die mij a.u.b. helpen? anders moet ik weer bergen mix weg gooien voor dat ik er zelf achter ben :wink: of is dit heel erg afhankelijk van je mix? en is hier niet zo een stelregel voor te geven?
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

03-07-2006 22:45

gaat mij vooral om of eipoeder ei kan vervangen en in welke hoeveelheid je dan per ei moet denken. weet niemand hier een antwoord op? eipoeder is toch een op een of andere manier gedroogde ei? vocht eruit = eipoeder of niet?
rick de leeuw
Berichten: 26
Lid geworden op: 01-12-2002 01:00
Locatie: marum

05-07-2006 15:35

gewoon heelei bestaat voor circa 23 procent uit droge stof dus als
je een kilo heelei droogt blijft er circa 230 gram over,
als je er nu weer 770 gram water bij doet heb je weer een kilo heelei
Gebruikersavatar
roderik franken
Berichten: 333
Lid geworden op: 20-06-2006 19:49
Locatie: zuid nederland

05-07-2006 16:45

Ik gebruik ook wel eens eipoeder in plaats van eieren. dan gebruik ik 200 gram per liter water. Volgens mij hangt het ook een beetje van de mix af. Mixen met vismeel hebben al extra eiwitten erin zitten vanwege de vismeel en hebben dus minder eipoeder nodig in vergelijking met mixen die geen vismeel bevatten. Ik weet eigenlijk ook niet of je het kunt overdrijven in de mix. Ik had het gewoon een keer geprobeerd en het werkte goed. :D :D
satesaus? sambal bij?
if you feed them, they will come....
in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

05-07-2006 19:32

gaat mij ook niet om de voedingswaarde maar om de bindkracht.
Gebruikersavatar
roderik franken
Berichten: 333
Lid geworden op: 20-06-2006 19:49
Locatie: zuid nederland

06-07-2006 05:22

Ik kan je wel vertellen dat de bindkracht bij eipoeder bij mij slechter is dan met eieren. Sommige mixen kan ik gewoon niet met eipoeder maken, omdat ze dan bij het draaien uit elkaar vallen. En als ik er dan boilies van heb gedraaid die wel gelukt zijn, zijn die heel erg bros zodat ze met het voeren met de werp pijp heel snel uit elkaar spatten.
satesaus? sambal bij?
if you feed them, they will come....
in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst
Gebruikersavatar
marc van den brink
Berichten: 204
Lid geworden op: 21-12-2004 22:11
Locatie: dordrecht

06-07-2006 23:11

is er iemand die daar een oplossing voor heeft? behalve vers ei toevoegen :D ei albumine waarschijnlijk. maar wil graag van de verse eieren af dat gezeul en als je opeens zondag inspiratie krijgt .
patrick bruin
Berichten: 88
Lid geworden op: 04-02-2005 11:44
Locatie: den haag

07-07-2006 07:42

probeer eens tussen de 50 en 70gram ei-albumine toe te voegen(als je het aan de plaatselijke kruidenier vraagt wil hij vast wel een paar kilotjes voor je bestellen bij zijn eierleverancier),en dan lauw water toevoegen tot je deeg een beetje te vochtig is,ff 10min laten rusten,en rollen maar....
mvg.patrick
Plaats reactie