Houdbaarheid Partikles


Plaats reactie
Gebruikersavatar
marchel van den berg
Berichten: 26
Lid geworden op: 11-06-2006 17:08
Locatie: hellevoetsluis

26-06-2006 21:35

Hey,

Ik heb een vraag waar iedereen een verschillend antwoord op gaat geven heb ik het idee.

Hoelang kan je partilkes( het betreft: hennep, maplepeas en mais)
bewaren na het weken en koken zonder het in te vriezen.

De één zegt: 2 weken, de ander zegt max 4 dagen, en iemand anders zegt:" hoe harder het stinkt des te beter. Ik kom er ff niet meer uit. :o

greetzzzzzzz
Gebruikersavatar
Yuri Monster
Berichten: 840
Lid geworden op: 22-05-2006 19:52
Locatie: papendrecht

26-06-2006 21:43

gewoon laten gisten in een bruin biertje dan 2 weken ofzo.
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

26-06-2006 21:51

ik hou ze 1 week ongeveer, hangt ook af van de temperatuur
waarin ik ze kan bewaren
dan is men vertrouwen erin weg maar ik denk dat dit voor iedereen persoonlijk is zoals je zegt
de ene heeft ze liever vers en voor de ander kan het niet hard genoeg stinken
wat ik over heb ga ik opvoeren

kan je trouwens partikels langer bewaren door na het koken wat preserver erbij te gooien??
of heeft dat een negatief effect op de particels
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

26-06-2006 22:02

Moet je vooral doen als je het gistingsproces op gang wilt helpen. :roll: :roll:
Vissen is een hobby, geen religie!
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

26-06-2006 22:08

leg eens uit douwe als je wil aub
wat je daarmee bedoelde
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

26-06-2006 22:10

Bedenk maar eens wat een conserveringsmiddel tegenhoudt dan kom je er zelf wel uit.
Vissen is een hobby, geen religie!
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

26-06-2006 22:14

sorry douwe
ik weet niet wat conservering tegenhoud?? bacterieen?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

26-06-2006 22:15

Douwe Bijlsma schreef:Bedenk maar eens wat een conserveringsmiddel tegenhoudt dan kom je er zelf wel uit.


Het vernietigende resultaat op enzymwerking en spijsvertering laten we vooreerst nog maar even buiten beschouwing, niet Douwe? :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

26-06-2006 22:19

ok henk daar heb ik wat aan
dus ze verteren moeilijker als ik je begrijp???
ook als je de preserver gewoon na het koeken toevoegt
en niet laat meeweken en koken zodat ie opgenomen word in de partikel
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

26-06-2006 22:22

Ja,
Ook wanneer je het na het weken en koken toevoegd.
Groet'n Henk..

still growing Old.
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

26-06-2006 22:27

je kent er precies wel veel van henk
kun je niet eens in men andere topic hieronder reageren aub
wil daar ook wel eens antwoorden
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

26-06-2006 22:33

Spijsvertering verloopt doormiddel van organismen.

Een organisme kan worden gedefinieerd als een levend wezen met een eigen metabolisme. Planten, dieren, schimmels, algen, en bacteriën zijn allemaal organismen.
In de context waarin het woord 'organisme' wordt gebezigd gaat het meestal vooral om de 'machinerie van het leven', het wezen bezien als een samenstel van chemische reacties en fysische verschijnselen, zoals in de fysiologie, de biologie en de geneeskunde.

Organismen vormen het object van studie van de biologie. Organismen kunnen op verschillende niveaus worden onderzocht: moleculair, cellulair, histologisch, op het niveau van organen of orgaanststelsels, individu, populatie of ecosysteem.

En juist een groot deel van deze organismen worden om zeep geholpen door preservers, zeker in geval van overdosering.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

26-06-2006 22:47

stassen erwin schreef:je kent er precies wel veel van henk
kun je niet eens in men andere topic hieronder reageren aub
wil daar ook wel eens antwoorden


Nou Erwin,
op dat gebied weet ik niet genoeg om het redelijkerwijs wat te onderbouwen.
Groet'n Henk..

still growing Old.
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

26-06-2006 23:02

ik hoop dat er wel mensen zijn die dit al eens getest hebben en ervaringen willen delen
hier op het board zitten toch genoeg aasgoeroes
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

27-06-2006 08:44

Erwin die rotzooi moet je helemaal buiten je aas houden, zo je KUNT lezen vernietigd het meer dan het toevoegd zeker in de hoeveelheden die "normaal" gesproken gebruikt ( moeten ) worden.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

27-06-2006 10:30

Vaciuumzuigen die hap,dan blijft het een paar weken goed.
Plaats reactie