ik heb van de week voor het eerst een deeg proberen te maken met een speciemixer. in het begin ging het goed maar als het deeg wat stijver werd mengde hij niet goed meer en had ik moeite om het ding in de mix te houden. wat kan ik hier aan doen,of heeft iemand het zelfde probleem.
mvg
janvm
boiliedeeg maken met speciemixer
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Met de hand verder kneden, of een paar uren laten staan dan wil het deeg ook nog wel eens "droger" worden.
Dit komt omdat dan alle bestanddelen het vocht hebben opgenomen.
Het is trouwens voor je deeg zo wie zo beter om het enkele uren afgedekt te laten staan.
Douwe
Dit komt omdat dan alle bestanddelen het vocht hebben opgenomen.
Het is trouwens voor je deeg zo wie zo beter om het enkele uren afgedekt te laten staan.
Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Hallo Jan,
wij doen niet anders dan onze mix in een specie kuip aanmaken dit met behulp van een mixer.Gewoon 50 eitjes (incl.schaal) in de kuip ff roeren 5kg mix erdoor heen nog ff roeren en dan met de hand een flinke bal deeg nog ff nakneden welke dan meteen wordt weg gespoten.
Ik draai dan 20kg mix (30kg boilies)in goed 2uutjes weg incl. koken en opruimen.
MVG "GRUM"
wij doen niet anders dan onze mix in een specie kuip aanmaken dit met behulp van een mixer.Gewoon 50 eitjes (incl.schaal) in de kuip ff roeren 5kg mix erdoor heen nog ff roeren en dan met de hand een flinke bal deeg nog ff nakneden welke dan meteen wordt weg gespoten.
Ik draai dan 20kg mix (30kg boilies)in goed 2uutjes weg incl. koken en opruimen.
MVG "GRUM"
-
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Turnhout
oh, jullie moeten op het einde toch ook eventjes met de hand verder kneden. ik dacht je het deeg helemaal met een speciemixer kon draaien. dus deed ik het toch niet verkeerd. Volgende keer zal ik dan toch minder knoeien, bedankt voor de reaktie.
mvg jan
mvg jan