heey mensen heb een weekje geleden paar vraagjes over mixe gestelt
op dit forum en heb toen een mix daarvan samengestelt.
maar heb ze dus gedraait en ze worden van buiten wel hard maar van
binne blijven ze zacht kan da kwaat want denk dat de geur er ook niet meer uitkomt met zoon harde buitenkant .
dit is de mix
tarwemeel 30 %
griesmeel 20 %
soyavet 25 %
rijstenpap 10 %
koekjesmeel 10 %
plus ongeveer 7 a 8 eitjes
en op http://www.karperstek.be krijg ik een 100 van 100 en alles is perfect
bolies harden niet goed uit??
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 02-11-2003 01:00
- Locatie: Neerpelt
en hoe groot zijn die boillies en hoelang heb je ze laten koken ?
Ik denk dat je ze te weinig hebt laten koken maar toch een dagje (of zelfs meer) hebt laten drogen waardoor die buitenkant wel heel hard word.
Kan wel werken hoor, je weet nooit, maar je kan er nu niet meer veel aan doen denk ik.
Altyd informeren over kooktijd bij de gewenste diameter.
Ik denk dat je ze te weinig hebt laten koken maar toch een dagje (of zelfs meer) hebt laten drogen waardoor die buitenkant wel heel hard word.
Kan wel werken hoor, je weet nooit, maar je kan er nu niet meer veel aan doen denk ik.
Altyd informeren over kooktijd bij de gewenste diameter.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
je hebt veel tarwemeel gebruikt.. dit maakt de boilie sponsig en zacht.
buitenkant is wel hard maar niet echt of wel? je kunt ze zo indrukken als je wilt..
ik had hetzelfde probleem.
ik zou de tarwemeel verminderen naar 10% en dan 20% maismeel erbij.
en als je ze nog harder wilt doe je 10% tarwemeel. 15% maismeel 5% ei-albumine.
verder ziet de mix er goed uit.
Gr. Remko
buitenkant is wel hard maar niet echt of wel? je kunt ze zo indrukken als je wilt..
ik had hetzelfde probleem.
ik zou de tarwemeel verminderen naar 10% en dan 20% maismeel erbij.
en als je ze nog harder wilt doe je 10% tarwemeel. 15% maismeel 5% ei-albumine.
verder ziet de mix er goed uit.
Gr. Remko
-
- Berichten: 532
- Lid geworden op: 22-12-2005 00:36
is duidelijk teveel tarwemeel zit erin.
stomen voldoet mij beter wanneer ik meer tarwemeel gebruik.
stomen voldoet mij beter wanneer ik meer tarwemeel gebruik.
- rob van heeswijk
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 31-05-2006 22:00
- Locatie: vlijmen
oke en worden ze met stomen dan wel beter hard. en hoelang dan?? (18/20mm) want heb ze nu nog een uur of 5 laten droge en ze zijn al harder maar nogsteeds dat de binnekant zachter is als de buitenkant.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
rob van heeswijk schreef:oke en worden ze met stomen dan wel beter hard. en hoelang dan?? (18/20mm) want heb ze nu nog een uur of 5 laten droge en ze zijn al harder maar nogsteeds dat de binnekant zachter is als de buitenkant.
dat zul je ook wel houden. ook na 24 uur drogen.
minder tarwemeel gebruiken is de oplossing..
het vangt wel vis hoor!! dus je kunt het wel gewoon gebruiken.
Gr. Remko
- rob van heeswijk
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 31-05-2006 22:00
- Locatie: vlijmen
heey mensen ja zal eens proberen iets minder tarwemeel en dan om
da op te vullen wa goeiekope flavour. want de bolie ruiken gewoon
naar droog deeg niet dat da een nadeel is, maar heb toch wa meer vertrouwe in een bolie met wa geur en smaak.
dit is die
tarwemeel 25 %
griesmeel 25 %
sojavet 25%
rijstenpap 10%
koekjesmeel 10%
kaneelpoeder 5%
ga van de week weer even draaien en kijken hoe ze worden
da op te vullen wa goeiekope flavour. want de bolie ruiken gewoon
naar droog deeg niet dat da een nadeel is, maar heb toch wa meer vertrouwe in een bolie met wa geur en smaak.
dit is die
tarwemeel 25 %
griesmeel 25 %
sojavet 25%
rijstenpap 10%
koekjesmeel 10%
kaneelpoeder 5%
ga van de week weer even draaien en kijken hoe ze worden
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ik zou er wat minder koekjesmeel in doen, het is vaak erg vet spul.
tarwemeel 25 %
griesmeel 30 %
sojavet 25%
rijstenpap 10%
koekjesmeel 5%
kaneelpoeder 3%
zout 2%
4 dagen drogen en ze zijn knalhard.
tarwemeel 25 %
griesmeel 30 %
sojavet 25%
rijstenpap 10%
koekjesmeel 5%
kaneelpoeder 3%
zout 2%
4 dagen drogen en ze zijn knalhard.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- rob van heeswijk
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 31-05-2006 22:00
- Locatie: vlijmen
heey henk en dan wel gewoon nog 8 eieren erin doen of die ook iets
minder erin doen 6 ofzo en dan met water aanvullen of is da gewoon
ff een kwestie van testen??
minder erin doen 6 ofzo en dan met water aanvullen of is da gewoon
ff een kwestie van testen??
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Rob,
Het ligt er aan wat jij prettig werken vindt, 50 - 55% vocht moet volstaan.
dat kan volledig ei zijn maar ook half ei half water.
Kwestie van 'testen' dus
Het ligt er aan wat jij prettig werken vindt, 50 - 55% vocht moet volstaan.
dat kan volledig ei zijn maar ook half ei half water.
Kwestie van 'testen' dus
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- rob van heeswijk
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 31-05-2006 22:00
- Locatie: vlijmen
mooi dan zullen we da van de week eens ff gaan doen.
toch zat tijd over met die examens
toch zat tijd over met die examens