twee mix vragen


Plaats reactie

welke?

mix 1
2
20%
mix 2
3
30%
mix 3
5
50%
 
Totaal aantal stemmen: 10
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

31-05-2006 22:14

ik heb vanochten deze mix gemaakt.

300 gram brinta
300 gram paneer meel
75 gram cacoa poeder
150 gram melk poeder
75 gram vanlille vismeel
50 gram druiven suiker
50 gram vanille suiker

nu is het aan het drogen maar het lijken nu net kleine koude gehakt balletjes zo voelen ze een beetje aan kan dit kloppen of worden ze nog hard of iets?
ze liggen van af 12 uur te drogen

en vraag twee welke mix vinden jullie van deze het beste en wat zouden jullie er nog aan veranderen.

welke mix zouden jullie kiezen om te draaien en wat zou je ergens anders aan nog aanpassen?

mix 1:
Cacaopoeder 5%
Rijstkreem 35%
Melkpoeder (mager) 15%
Maizena 25%
Beschuitmeel 15%
Druivensuiker 5%

mix 2:
Griesmeel 20%
Melkpoeder (vet) 10%
Trouvit 15%
Rijstkreem 35%
Aardappelzetmeel 20%

mix 3:
Griesmeel 20%
Wit broodmeel 25%
Tarwebloem 25%
Hennep (gemalen) 15%
Melkpoeder (mager) 15%

mix 4:
Hennep (gemalen) 15%
Maizena 25%
Polenta 25%
Tarwebloem 25%
Rietsuiker 10%

zet je opmerkingen maar neer ben benieuwd
Laatst gewijzigd door fernando breevaart op 01-06-2006 08:06, 3 keer totaal gewijzigd.
erwin van der meule
Berichten: 161
Lid geworden op: 07-06-2004 17:04
Locatie: leidschendam

31-05-2006 22:24

ik kan niet op mix 4 stemmen :p

maar, vind het moeilijk kiezen. alle mixen zijn behoorlijk anders. ik weet niet of je ze al door boilie validator heen hebt gehaald?

ik vind het moeilijk kiezen. maar ben maar een lake :p ik persoonlijk zou mix 4 kiezen omdat de ingredienten mij aanstaan. maar natuurlijk zijn er mensen die hier meer verstand van hebben :D

grz erwin
de morgenstond, haalt karper uit de plomp
jurrien stam
Berichten: 304
Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
Locatie: haarlem

01-06-2006 10:53

weet niet wat je met de maizena wilt doen maar 25 % is echt veel te veel. Je boilie wordt hier veel te compact van. Zou de maizena weg laten en dit vervangen door 5 % tarwebloem. De rest verder aanvullen tot het weer normale waardes zijn.

Er zitten echt te veel binders in, dit moet je echt niet doen.
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
henry hummel
Berichten: 82
Lid geworden op: 01-12-2004 10:29
Locatie: ter apel
Contacteer:

01-06-2006 13:00

ik denk dat je mix vier opnieuw kan doen .
want 10 % suiker en 25 % maizena ,dan moet het haast wel een soort van kauwgom worden .
HIj gaat heel erg plakken .
Dan heb je ook nog tarwebloem er in zitten ook iets wat bind en plakkerig word
erwin van der meule
Berichten: 161
Lid geworden op: 07-06-2004 17:04
Locatie: leidschendam

01-06-2006 13:29

gelukkig ben ik [u]nog[/u] geen expert. maar het klinkt zo logisch als zij het zeggen :lol:

suc6 grz erwin
de morgenstond, haalt karper uit de plomp
henry hummel
Berichten: 82
Lid geworden op: 01-12-2004 10:29
Locatie: ter apel
Contacteer:

01-06-2006 14:47

kijkt ik denk dat je hier al een heel eind mee komt

100 gram maismeel
100 gram soyabloem vet getoast
100 gram griesmeel
50 gram rijstebloem
80 gram melkpoeder
50 gram brinta
20 gram cacau (liefst nesquik)

beetje chochalte malt flavour
beet je sweetner

om op te eten
jacco noordermeer

01-06-2006 14:59

fernando,ik kan geen keuze maken uit de 4 mixen omdat ze geen van alle een goed cijfer krijgen

zetmelen zijn prima,maar in lage doseringen zeg tot 10%
dan zou ik nog eerder voor aardappelzetmeel kiezen dan voor maizena

al de beschuiten en koekjes zijn wel leuk maar leveren je teveel witvis op
tarwe bloem/meel is een prima goedje om wat grove mixen te binden
maar ook weer niet teveel gebruiken zeg max 20%

polenta en maismeel zijn wel prima producten net als trouvit
zaden zoals hennep moet je mee oppassen, deze zijn vaak zeer vet en maken het rollen vaak lastig als je teveel gebruikt
suiker is ook prima,maar ook hierweer een nadeel dat bij teveel je mix gaat plakken
cacao is prima spul maar 5% is ruim voldoende
melkpoeders zijn lekker en goed (vaak)
in vismeel mixen zou ik niet meer dan 10%gebruiken

vanillevismeel is nieuw voor mij
en mag je iets meer van vertellen

zo nu dan even een mixje met jouw gebruikte ingredienten om je een klein beetje op weg te helpen

trouvit 50%
griesmeel 10%
maismeel 15%
tarwemeel of bloem 10%
rijstekreem 10%
druivensuiker 5%

mocht je deze mix te grof vinden kan je griesmeel vervangen door aardappel zetmeel

suc6 ermee :wink:
fernando breevaart
Berichten: 254
Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
Locatie: hellevoetsluis

01-06-2006 17:58

oke bedankt jongens dit zijn antwoortden waar ik wat mee kan moet ik bij bijvoorbeeld die laatste mix nu nog een flavour doen of niet.

en dat vanille vis meel is gewoon e poeder voor lokvoer in de smkaa vanille maar wist even niet hoe ik het moest noemen.
billy avondts
Berichten: 25
Lid geworden op: 27-05-2006 13:04

01-06-2006 20:01

ik stemde op mix 1:


Uw mix:
Cacaopoeder 5%
Rijstkreem 35%
Melkpoeder (mager) 15%
Maizena 25%
Beschuitmeel 15%
Druivensuiker 5%

Validatie van de mix:
eiwitten: 11.4%
koolhydraten: 73.35%
vetten: 3%
hardheid: 68.85/100
rolbaarheid: 83.7/100
instant: 89.6/100


Evaluatierapport:
Uw mix heeft een cijfer van 85 / 100 gekregen.


Uw mix is goed rolbaar.
Uw mix heeft een goede uitharding maar deze kan nog beter.
Uw mix heeft een zeer goede instant werking.

** Let op: Het evaluatierapport en vooral het beoordelingscijfer zijn slechts het resultaat van een automatische verwerking van de gegevens
jacco noordermeer

01-06-2006 22:21

fernando breevaart schreef:oke bedankt jongens dit zijn antwoortden waar ik wat mee kan moet ik bij bijvoorbeeld die laatste mix nu nog een flavour doen of niet.

en dat vanille vis meel is gewoon e poeder voor lokvoer in de smkaa vanille maar wist even niet hoe ik het moest noemen.


natuurlijk kan je er de nodige spullen aan toevoegen
flavour,olie,evt een sweetner,kruiden,zaden enz
maar of het nodig is??
instant kan een flavour je helpen om sneller vis te lokken
met voeren kan je gerust eens zonder proberen
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

01-06-2006 22:39

Ook lekker simpel:



40% tarwegriesmeel
40% maismeel (zoet)
10% melkpoeder (bv sprayfo oid)
10% soyabloem ontvet.
beetje speculaaskruiden


Heb het gepresteerd om deze mix maarlieft 1 x exact zo ongeveer op deze manier te maken, maar hij werkt wel erg mooi (ik ken er een die vangt er goed mee).


Oja, nog een toevalligheid, ik dacht er vandaag ook al aan om cacao toe te gaan passen, net zoals de topic-starter ook bedacht heeft, is die 5% echt de max (zoals iemand anders vermeldt?).


Hebben enkele mensen al ooit eens gemalen hazelnoot toegepast in de boiliemix??


MVrGr;

WoutuHStegginK[/b]
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl

Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Afbeelding
jacco noordermeer

01-06-2006 22:51

chocopasta,beregoed :wink:

cacao moet je gewoon mee uitkijken,er zitten stoffen in die zelfs voor mensen niet jofel zijn

hazelnoten eerst lekker branden in de oven tot ze mooi goudbruin zijn
afkoelen en pureren 8)

als iets lekker is ,is dat het wel :wink:
Gebruikersavatar
Marck de Jongh
Berichten: 491
Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
Locatie: Blaricum/Velp
Contacteer:

01-06-2006 23:01

Tjsek http://www.karperstek.be en dan de BMV! Hiermee kan je je boiliemix op verschillende punten testen!

Succes!
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...

Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

01-06-2006 23:21

@Jacco;

alleen choco-pasta?? Zou het dan werkelijk zo gemakkelijk zijn....... ;)
8)

Aan welke percentages zat je te denken??
Het is wel erg vet en nog veel suiker-achtiger!

MVrGr;

WouteRStegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl

Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Afbeelding
jacco noordermeer

02-06-2006 14:02

waarom niet
pasta bevat gemiddelt 35%vet, bij gebruik van 10% komt dit aardig overeen met 35ml olie pkg mix :wink:

lekker is het iig wel :lol:
Gebruikersavatar
Marck de Jongh
Berichten: 491
Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
Locatie: Blaricum/Velp
Contacteer:

02-06-2006 14:10

Goede geur, alleen hoe is de geurverspreiding? Lijkt me niet optimaal, magoed, kan je andere spullen voor gebruiken natuurlijk:) Zal het is proberen, Nesquick heb ik al is geprobeerd, werkte niet optimaal, te weinig geur en kleur...

Greetz
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...

Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
jacco noordermeer

02-06-2006 14:20

nesquick bevat maar weinig cacao
de hoofdmoot is suiker en melkpoeder :wink:
met pure cacao breng je veel meer smaak in je bol

tipje; cacao is niet koudwater oplosbaar
je kan een pasta koken van 1deel water en 1 deel cacao
afgekoeld is het wel prima te verwerken EN wateroplosbaar geworden :wink:
jacco noordermeer

02-06-2006 14:22

oja

100gram van deze pasta in een kg mix en je eet pure chocolade :wink:
Gebruikersavatar
Marck de Jongh
Berichten: 491
Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
Locatie: Blaricum/Velp
Contacteer:

03-06-2006 20:26

Dus 5% is meer dan genoeg? Bedankt voor de tips, de Nesquick viel inderdaad erg tegen!
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...

Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Plaats reactie