Verteerbaarheid griesmeel
-
- Berichten: 470
- Lid geworden op: 31-05-2006 12:43
Wie kan mij iets zinnings vertellen over de verteerbaarheid van griesmeel in een boilie? In een discussie op totalfishing merkte iemand op dat hij 'ooit eens ergens had gelezen' dat het gebruik van meer dan (ik dacht) 30% aan griesmeel in een boilie problemen met de verteerbaarheid gaat opleveren. Nou geloof ik dat zelf niet zo, maar ben wel graag zeker van m'n zaak!
-
- Berichten: 470
- Lid geworden op: 31-05-2006 12:43
Echt niemand iets zinnigs te melden ?
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Nee, niks zinnigs te melden.
Maar mijn logische gedachte in geval van enige twijfel zou dan zijn: niet meer dan 30% gebruiken!
Gebruik het zelf eigenlijk in een mix tot maximaal 20%. Vul de rest aan met andere ingredienten, die andere functies hebben.
Maar mijn logische gedachte in geval van enige twijfel zou dan zijn: niet meer dan 30% gebruiken!
Gebruik het zelf eigenlijk in een mix tot maximaal 20%. Vul de rest aan met andere ingredienten, die andere functies hebben.
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 01-12-2004 10:29
- Locatie: ter apel
- Contacteer:
stond in een oude karperwereld een stuk van een van de gebroeders van hoven over de kooktijd van boilies met veel griesmeel.
Maar let maar eens goed op de ontlasting van je vis als het goed is zie je als veel griesmeel gebruikt allemaal witte puntjes dit is dus het griesmeel wat tijdens het koken niet gesmolten is en dus ook moeilijker verteerbaar.
Maar let maar eens goed op de ontlasting van je vis als het goed is zie je als veel griesmeel gebruikt allemaal witte puntjes dit is dus het griesmeel wat tijdens het koken niet gesmolten is en dus ook moeilijker verteerbaar.
-
- Berichten: 470
- Lid geworden op: 31-05-2006 12:43
Oke, zal er eens op letten. Maar als dat nu het geval blijkt te zijn, is de volgende vraag kan dit kwaad? Wil hier liever geen risico mee lopen zoals je begrijpt!