Verteerbaarheid griesmeel


Plaats reactie
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

31-05-2006 12:48

Wie kan mij iets zinnings vertellen over de verteerbaarheid van griesmeel in een boilie? In een discussie op totalfishing merkte iemand op dat hij 'ooit eens ergens had gelezen' dat het gebruik van meer dan (ik dacht) 30% aan griesmeel in een boilie problemen met de verteerbaarheid gaat opleveren. Nou geloof ik dat zelf niet zo, maar ben wel graag zeker van m'n zaak!
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

01-06-2006 16:42

Echt niemand iets zinnigs te melden :D ?
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

01-06-2006 17:43

Nee, niks zinnigs te melden.

Maar mijn logische gedachte in geval van enige twijfel zou dan zijn: niet meer dan 30% gebruiken!
Gebruik het zelf eigenlijk in een mix tot maximaal 20%. Vul de rest aan met andere ingredienten, die andere functies hebben.
henry hummel
Berichten: 82
Lid geworden op: 01-12-2004 10:29
Locatie: ter apel
Contacteer:

01-06-2006 19:01

stond in een oude karperwereld een stuk van een van de gebroeders van hoven over de kooktijd van boilies met veel griesmeel.

Maar let maar eens goed op de ontlasting van je vis als het goed is zie je als veel griesmeel gebruikt allemaal witte puntjes dit is dus het griesmeel wat tijdens het koken niet gesmolten is en dus ook moeilijker verteerbaar.
Peter Broers
Berichten: 470
Lid geworden op: 31-05-2006 12:43

02-06-2006 13:53

Oke, zal er eens op letten. Maar als dat nu het geval blijkt te zijn, is de volgende vraag kan dit kwaad? Wil hier liever geen risico mee lopen zoals je begrijpt!
Plaats reactie