Meelsoorten o.i.d om pop up te maken


Plaats reactie
janwillem hilverts

30-05-2006 12:35

Is er toevallig iemand die weet welke meelsoorten je goed kan gebruiken om pop ups te maken.. Ik weet zelf dat haringmeel, als je de goede hebt, een goede is om pop up te maken. Echter wil ik geen haringmeel gebruiken want ben voor het eerst overgestapt op iets anders dan vismeel.. Deze mix bevalt me overigens goed en biedt goede resultaten..

Mocht er iemand suggesties hebben, dan hoor ik het graag..

Ik ben niet op zoek naar antwoorden als... Kurk, foam en dergelijke.. Die staan al in een ander topic die momenteel bezig is, maar daar ben ik niet naar op zoek


Alvast bedankt
jacco noordermeer

30-05-2006 13:56

je zou bv eialbumine,garnalenmeel,lactalbumine, caseïne spray,etc kunnen proberen,deze hebben een laag soortelijk gewicht
ook een flinke hoeveelheid olie kan helpen

het makkelijkst is nog steeds gemalen kurk door je deeg :wink:
janwillem hilverts

30-05-2006 14:40

Ik weet dat kurk en foam het makkelijkst is.. Maar afgelopen weekend heb ik het ook met kurk en foam geprobeerd........... Ze wouden niet eens drijven :S En het waren maar 16 mm boillies..

Het weekend ga ik weer op het meer zitten en wil is met pop-up proberen.. Maar gewoon vanuit me eigen mix en niks geen kurk of foam, ben daar niet echt een voorstander van..

Maar voor zover ik weet... Krijg je van ei-albumine en lactalbumine geen pop-ups.. deze verharden je boillies juist en maken het dus zwaarder in mijn ogen.. Net als met olie..

Dus mocht er iemand nog suggesties hebben aan melen of iets in die richting
jacco noordermeer

30-05-2006 14:44

magnetron :wink:

de albumine's zijn welzeker goede ingrediënten voor poppers

maar ik weet er gelukkig niets van 8)
Hendrik Mienstra (henk)
Berichten: 532
Lid geworden op: 22-12-2005 00:36

30-05-2006 21:03

jan willem kneed gewoon je deeg om een kurkballetje werkt perfect.
ik stoom ze dan vervolgens.
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

30-05-2006 21:14

Ik gebruik altijd de popup mix van richwood met 10% van me eigen mix en flavourtje en extra toevoegingen..

Werkt bij mij altijd het beste..
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

30-05-2006 22:35

gemalen kurk,of hoe heet ook heet,weet alleen niet hoe je eraan kan komen.Of zoals Kenny zegt: Richword mix met een flavour.(geheimpje de roze mix met squid & octopus van solar)
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

30-05-2006 23:23

Er bestaat ook zoals eerder aangegeven staat kurkpoeder. Volgens mij is dit van ccmoore.
~~Dreams can be true.~~
Gebruikersavatar
Koos Snijders
Berichten: 172
Lid geworden op: 07-01-2005 16:06

30-05-2006 23:45

Calsium Caseinaat .. doe maar ..

20% Soya en de rest CC .. het rolt voor geen gulden maar met een beetje moeite komt het goed .

Hoi ..
Matthijs Ijsselmuiden
Berichten: 12
Lid geworden op: 31-12-2004 19:32
Locatie: Haarlem

21-07-2006 10:22

Deze topic is al wat ouder maar komt 'ie dan hè.

Als je ze in de magnetron doet moet je ze dan helemaal niet koken van te voren?
Mijn ervaring is dat als ik boilies heb gedraaid en als ik ze dan na het koken in de magnetron doe, tot +/- 20 min., dat ze dan wel blijven drijven maar niet voor lang.
Heeft iemand ervaring met de oven i.p.v. de magnetron?

Mzzl
Matthijs Ijsselmuiden
Berichten: 12
Lid geworden op: 31-12-2004 19:32
Locatie: Haarlem

21-07-2006 10:29

Laat maar, heb al wat gevonden.....

Tino Leffering

Registratie: 19-9-2002
Berichten: 59
Woonplaats: heelsum
Leeftijd: 50
Geplaatst: 17-05-2006 20:55 Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------

boilies niet koken, maar in de magnetron stoppen.
_________________
Een karper vangen op de rivier is .............
Plaats reactie