Hallo,
Ik ben eigenlijk best benieuwd naar wat jullie de juiste boilie vinden? Met andere woorden, aan welke voorwaarden moet een boiliemix / boilie (wanneer je ze zelf maakt) in jullie ogen aan voldoen ?
Hiermee bedoel ik qua geur, hardheid, kleur, vorm, maar ook op de manier waarop je de boilie op een bepaald water wil gebruiken...
Groet Edward
De perfecte zelf-samengestelde-boilie
-
- Berichten: 304
- Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
- Locatie: haarlem
wat is het nut hier van?
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
-
- Berichten: 207
- Lid geworden op: 26-04-2006 22:44
niemand gaat hier zijn best vangende recept neerzeteen denk...
-
- Berichten: 304
- Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
- Locatie: haarlem
wil best plaatsen waar ik het beste mee vang. Maar denk dat iedereen wel de regeltjes weet voor een goed mix qua hardheid etc. Alleen iedereen doet het net iets anders.
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
-
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 07-06-2004 17:04
- Locatie: leidschendam
denk dat je maar is op zoeken moet drukken, en dan boiliemix intoetsen. kijk wat je zelf leuk vind en probeer het. trail and error!!! is the best way to learn
de morgenstond, haalt karper uit de plomp
- Remco van der Maas
- Berichten: 122
- Lid geworden op: 29-05-2006 09:02
- Locatie: Barendrecht
Je kan op karperstek.be via de boiliemix validator je recept toetsen, kun je een beetje spelen met de ingredienten.
Zelf hou ik wel van een combi met vismeel en Robin Red samen met wat standaard ingredienten als Sojameel, polenta etc.
Ik gebruik zelf iever geen synthetische flavours maar wat natuurlijke zooi als ossestaartsoep / runderbouillon.
Zelf hou ik wel van een combi met vismeel en Robin Red samen met wat standaard ingredienten als Sojameel, polenta etc.
Ik gebruik zelf iever geen synthetische flavours maar wat natuurlijke zooi als ossestaartsoep / runderbouillon.
-
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 07-06-2004 17:04
- Locatie: leidschendam
mooie ballen :p
de morgenstond, haalt karper uit de plomp
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Van de balletjes afgestapt. Dumbells zijn het nu. We baren ook nogal wat opzien met de voertechniek van onze nieuwe favouriet:
Wat erin gaat is natuurlijk geheim.
Maar één ding wil ik wel verklappen. Alles 100% vers en geen conserveermiddelen.
Wat erin gaat is natuurlijk geheim.
Maar één ding wil ik wel verklappen. Alles 100% vers en geen conserveermiddelen.
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 28-05-2006 12:19
recepten heb ik zelf ook wel zat ik vroeg geen recept maar waar je boilie aan moet voldoen in jullie ogen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
- voedingswaarde/nutriëntenverhouding
Toch maar wel, maar deze wordt in mijn ogen steeds minder belangrijk en heeft voor mij inmiddels weinig meer te maken met de E.A. norm.
Over het algemeen tussen de 35 en de 40 % eiwit van goede kwaliteit
- kwaliteit van de gebruikte ingrediënten
Hier gaat het dan hoofdzakelijk om de versheid van de producten, maar ook het productieproces en de verteerbaarheid ervan. Superverse ingredienten, die goed zijn (voor)behandeld. Getoaste plantaardige producten zijn een pré
- signaalfuctie van het aas/vindbaarheid
Hoe kun je de instant respons verhogen, kortom gebruik bij voorkeur een deel wateroplosbare productne in je aas. Dit maakt de vindbaarheid optimaal. Pas wel op, want overdaad kan schaden....
- karakter van het aas
De smaak/geur van de boilie, vorm maar ook de consistentie en de mechaniek ervan. Je kunt het dus naar eigen idee en wensen invullen. Dit is mede afhankelijk van de situatie ter plaatse en de ervaringen van de viosser. Dus daar is geen antwoord op te geven dat voor iedere situatie sluitend zal zijn.
- voerhoeveelheden en externe factoren
De hoeveelheid aas is ook vaak van doorslaggevend belang voor de kwaliteit van je voer(stek) Externe factoren als seizoenen en concurrentie zijn hier natuurlijk aan onherroepelijk aan verbonden.
groetjes Mitsz
de ideale boilie bestaat dus niet....
Toch maar wel, maar deze wordt in mijn ogen steeds minder belangrijk en heeft voor mij inmiddels weinig meer te maken met de E.A. norm.
Over het algemeen tussen de 35 en de 40 % eiwit van goede kwaliteit
- kwaliteit van de gebruikte ingrediënten
Hier gaat het dan hoofdzakelijk om de versheid van de producten, maar ook het productieproces en de verteerbaarheid ervan. Superverse ingredienten, die goed zijn (voor)behandeld. Getoaste plantaardige producten zijn een pré
- signaalfuctie van het aas/vindbaarheid
Hoe kun je de instant respons verhogen, kortom gebruik bij voorkeur een deel wateroplosbare productne in je aas. Dit maakt de vindbaarheid optimaal. Pas wel op, want overdaad kan schaden....
- karakter van het aas
De smaak/geur van de boilie, vorm maar ook de consistentie en de mechaniek ervan. Je kunt het dus naar eigen idee en wensen invullen. Dit is mede afhankelijk van de situatie ter plaatse en de ervaringen van de viosser. Dus daar is geen antwoord op te geven dat voor iedere situatie sluitend zal zijn.
- voerhoeveelheden en externe factoren
De hoeveelheid aas is ook vaak van doorslaggevend belang voor de kwaliteit van je voer(stek) Externe factoren als seizoenen en concurrentie zijn hier natuurlijk aan onherroepelijk aan verbonden.
groetjes Mitsz
de ideale boilie bestaat dus niet....
-
- Berichten: 304
- Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
- Locatie: haarlem
Wel hoor, mijn boilie is ideaal
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep