supermarkt bolie


lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 21:34

ik ben opzoek naar een bolie recept waarvan alles in de supermarkt te halen is ,

ik zat zelf te denken aan griesmeel , maismeel en polenta

iemand suggesties?
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

20-05-2006 21:43

Die 3,een kruidsoort erin en klaar,simpeler kan niet.

Heb wel eens vis gevangen op pure tarwebloemballen......
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 21:46

30% van ieder genoemt ingredient en dan 10% kruiden

zou dat wat zijn...

en wat voor kruiden zouden het dan goed doen voor deze tijd of maakt dat niet uit

alle tips zijn welkom :lol:
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

20-05-2006 21:50

10% kruiden?Verschil enorm.

maal bv eens wat frolic brokken :wink:
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 21:54

hoeveel % zouden die frolic dan moeten zijn?
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

20-05-2006 21:55

25?Durf het niet 100% te zeggen ivm draaieigenschappen.
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 22:05

en als ik een bepaald soort kruiden zou doen hoeveel zou ik daarvan moeten gebruiken?

en moeten de griesmeel , maismeel en polenta evenveel zijn of niet?
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

20-05-2006 22:23

kruiden niet meer dan 3-4% doen.. tenzij je goed weet wat je doet..
sommige kruiden kunnen nogal schadelijk zijn bij hoge doseringen.. maar met 3-4% zit je heel vaak al heel goed..

Gr. Remko
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 22:49

dus

griesmeel 32%
maismeel 32%
polente 32%
kruiden 4%

?
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

20-05-2006 22:50

ja. en vanuit daar kun altijd nog verder bouwen..

Gr. Remko
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 22:51

oke bedankt
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 23:02

zouden deze mixen ook wat zijn?

25% maismeel
25% griesmeel
25% polenta
25% koffie

of

30% maismeel
30% griesmeel
30% polenta
10% gemalen hennep
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

20-05-2006 23:04

geen ervaring met koffie.. maar als ik je 1 tip mag geven. ga gewoon uitproberen. een mix die goed lijkt op papier hoeft niet perse te vangen..
begin gewoon simpel en voeg na een 10tal sessies een nieuw ingredient toe en kijk wat er gebeurt..
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

20-05-2006 23:05

oke bedankt...ik zal eens aan de slag gaan met wat ik al weet :wink:

heb je miss wel een tip over wat voor kruiden ik zou kunne gebruiken voor de eerste mix? want me meode rheeft een hoop staan..zou niet weten welke ik zou kunnen gebruike :lol:
niels bennink
Berichten: 384
Lid geworden op: 13-03-2005 08:38

21-05-2006 08:55

Frolic draait lekker hoor :P
Je kunt er makkelijk 45-50% van gebruiken
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

21-05-2006 08:58

gecondenseerde melk
saroma
zemelen
havermout
bambix
pannenkoekmix
soya
almiron
baukje range


Om er even wat uit de mouw te schudden

MVG

Klaas
Iwan Koster
Berichten: 103
Lid geworden op: 03-08-2003 02:00
Locatie: Monnickendam

21-05-2006 10:07

cacao
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

21-05-2006 10:37

shoarma
knoflook
paprika
en de rest wat aan hetzelfde rekkie hangt.
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

21-05-2006 10:49

oke :D bedankt
Gebruikersavatar
Paul Wijnants
Berichten: 214
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

22-05-2006 07:55

Hoi Lars,

in welke supermarkt verkopen ze maismeel en polenta dan?
heb ik nog nooit gezien. (niet dat het dan ook niet zou kunnen natuurlijk :wink: )

wat ik doe is met kleine beetjes experimenteren om de juiste verhoudingen te vinden.

succes!

Paul
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

22-05-2006 08:30

Klaas van den Herik schreef:gecondenseerde melk
saroma
zemelen
havermout
bambix
pannenkoekmix
soya
almiron
baukje range


Om er even wat uit de mouw te schudden

MVG

Klaas


hou jij je jas maar aan als je een keertje langs komt Klaas..... :D
jacco noordermeer

22-05-2006 10:59

mitsz van der kamp schreef:
Klaas van den Herik schreef:gecondenseerde melk
saroma
zemelen
havermout
bambix
pannenkoekmix
soya
almiron
baukje range


Om er even wat uit de mouw te schudden

MVG

Klaas


hou jij je jas maar aan als je een keertje langs komt Klaas..... :D



zolang het maar bij "langs"komen blijft geeft het niet :wink:
lars van der sluijs
Berichten: 207
Lid geworden op: 26-04-2006 22:44

22-05-2006 11:48


Hoi Lars,

in welke supermarkt verkopen ze maismeel en polenta dan?
heb ik nog nooit gezien. (niet dat het dan ook niet zou kunnen natuurlijk )

wat ik doe is met kleine beetjes experimenteren om de juiste verhoudingen te vinden.

succes!

Paul



maismeel weet ik zeker , mijn moeder zei dat ze polenta ook hadden...
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

22-05-2006 12:00

ik meen eens gelezen te hebben dat gewone koffie niet geschikt is voor in de boilie. oploskoffie is dat wel. ik geloof dat oploskoffie ook werd genoemd in het loebrapport. het zou een directe eetstimulans moeten opwekken. 25% daarvan lijk me wel erg veel...maar wellicht kun je het combineren met de 3/ 4 % aan kruiden, door bv de 10% procent op te vullen met 7/6 % oploskoffie.
Gebruikersavatar
Jean-Pierre Ketelslegers
Berichten: 318
Lid geworden op: 24-12-2002 01:00
Locatie: Diepenbeek (B)
Contacteer:

22-05-2006 15:01

Je kunt het zo gek niet bedenken of je vangt er wel een karper mee. Gaat het om ingrediënten of smaakstoffen, maakt niet uit. Alleen moet alles een beetje rolbaar blijven, kwestie van tijd en geld !!!
Pluk de dag