suiker mais wie is hiermee bekend


Plaats reactie
Gebruikersavatar
jeroen ten westeneind
Berichten: 98
Lid geworden op: 22-11-2002 01:00
Locatie: millingen

03-05-2006 20:55

wie kan me hier iets over vertellen?
ik ben benieuwt naar week en kook tijden?
mvg jeroen
care 4 carp
Gebruikersavatar
Bas Jansen
Berichten: 335
Lid geworden op: 10-02-2005 12:46
Locatie: Renkum / Wageningen

03-05-2006 21:52

zoekfunctie al geprobeerd,... zijn denk al wel 100 topic over
Een schone stek, begin bij jezelf!

http://www.eurobilltracker.com/?referer=22507
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

03-05-2006 22:16

Ik kook ze zelf niet zo lang, zo wordt de smaak meer behouden.

Heb het wel over eigen consumptie dan :lol:
Gebruikersavatar
jeroen ten westeneind
Berichten: 98
Lid geworden op: 22-11-2002 01:00
Locatie: millingen

06-05-2006 11:40

ik heb het over suikermais.
niet mais + suiker en ook niet mais voor consuptie. de bekende zoete mais.
mvg jeroen
care 4 carp
patrick noorman
Berichten: 216
Lid geworden op: 11-12-2005 15:25
Locatie: benthuizen (is bij zoetermeer)
Contacteer:

07-05-2006 12:28

je doet gewoon 24 uur weken en dan doe je tijdens het koken gewoon heel veel suiker erbij niet te heet koken maar gewoon dat het water aan de kook is als je snapt wat ik bedoel want als het water te erg kookt dan kan je mais kapot gaan in de pan dat is goed om te voeren maar niet om mee te vissen dan laat je het een tijdje staan en dan heb je hele zoete mais
Raymond pronk
Berichten: 43
Lid geworden op: 06-07-2005 17:02
Locatie: Den Haag

13-05-2006 09:35

patrick noorman schreef:je doet gewoon 24 uur weken en dan doe je tijdens het koken gewoon heel veel suiker erbij niet te heet koken maar gewoon dat het water aan de kook is als je snapt wat ik bedoel want als het water te erg kookt dan kan je mais kapot gaan in de pan dat is goed om te voeren maar niet om mee te vissen dan laat je het een tijdje staan en dan heb je hele zoete mais



niet te heet koken...? kookpunt is en blijft toch 100 graden
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

13-05-2006 09:40

ja, dat d8 ik wel
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
sander korten
Berichten: 92
Lid geworden op: 24-03-2006 21:48

13-05-2006 09:43

ja hebben jullie goed maar als het water aan de kook is draai ik het gas lager zodat het rustig door pruttelt ipv vol doorkookt..
Raymond pronk
Berichten: 43
Lid geworden op: 06-07-2005 17:02
Locatie: Den Haag

13-05-2006 10:50

ligt eraan hoeveel tijd ik heb heb ik haast knal ik het gas vol open en heb ik de tijd dan zet ik hem idd ook half op ...


als het maar kookt tog
Gebruikersavatar
jeroen ten westeneind
Berichten: 98
Lid geworden op: 22-11-2002 01:00
Locatie: millingen

14-05-2006 21:23

Ok iedereen geeft commetaar en advies over iets dat ik ken en weet. (de gewone mais)
maar niemand reageert op wat ik vraag,
dan probeer ik zelf maar te expermiteren.
gr jeroen
care 4 carp
Raymond pronk
Berichten: 43
Lid geworden op: 06-07-2005 17:02
Locatie: Den Haag

15-05-2006 09:11

jeroen ten westeneind schreef:Ok iedereen geeft commetaar en advies over iets dat ik ken en weet. (de gewone mais)
maar niemand reageert op wat ik vraag,
dan probeer ik zelf maar te expermiteren.
gr jeroen



werkt het beste zelf experimiteren met voer:p
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

15-05-2006 09:44

Raymond pronk schreef:ligt eraan hoeveel tijd ik heb heb ik haast knal ik het gas vol open en heb ik de tijd dan zet ik hem idd ook half op ...


als het maar kookt tog


Kokend water word niet veel warmer als 100graden,of het nog hoog of laag staat.
Raymond pronk
Berichten: 43
Lid geworden op: 06-07-2005 17:02
Locatie: Den Haag

15-05-2006 15:14

of je snapt niet wat ik bedoel als je het vuur hoog zet kookt het harder ...als je naar de bubbeltjes kijkt...en als je hem half zet bubbelt die heel rustag


aardappeltjes om ZELF te eten s.avonds bij je bloemkool ofzo zet je toch ook half op als het kookt.
Omdat het anders te snel gaar is ofzo ( teminste zo gaat dat hier )
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

15-05-2006 15:21

Maar het water zal nooit warmer worden als 100 tot 107 graden,hoe hoog je het vuur ook zet.
Raymond pronk
Berichten: 43
Lid geworden op: 06-07-2005 17:02
Locatie: Den Haag

15-05-2006 15:25

ferenc van de vorstenbosc schreef:Maar het water zal nooit warmer worden als 100 tot 107 graden,hoe hoog je het vuur ook zet.



dat bedoel ik ook niet


met hoog vuur ken je wel kookproces versnellen

en zet je het half dan duurt het wat langer
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

15-05-2006 15:32

Als het kookt,dan kookt het toch?Lijk mij logisch dat je het vuur zo laag mogelijk zet zodra het eenmaal kookt,is anders pure gasverspilling.
Plaats reactie