Ik vroeg me af wie van jullie olie in jullie mix doet.
Olijfolie, maiskiemolie, zonnebloemolie, enz..
En ook hoe jullie dat doen? Want ik neem aan dat als je het voor het koken toevoegt, alles tijdens het koken uitlekt.
Olie in je mix
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
ik voeg 25ml per kg visolie toe..
dit kluts ik door de eieren heen en dan boilies draaien en koken..
je kookt er wel iets uit maar lang niet alles.. ik schat zelf zo'n 10-15% wat verloren gaat.. er drijft na 20kg boilies koken maar een heel klein laagje olie op het kookwater en geen hele liter.
Gr. Remko
dit kluts ik door de eieren heen en dan boilies draaien en koken..
je kookt er wel iets uit maar lang niet alles.. ik schat zelf zo'n 10-15% wat verloren gaat.. er drijft na 20kg boilies koken maar een heel klein laagje olie op het kookwater en geen hele liter.
Gr. Remko
- Niels Schouten
- Berichten: 879
- Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
- Locatie: Almere
Ik werk zelf met walnootolie. Eveneens 25ml. op 1 kilo droge mix, ook door de eitjes klutsen en rollen maar ! Uitreraard zal er bij het koken wel wat verdwijnen, maar nooit alles.
-
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 29-08-2003 02:00
- Locatie: Haarlem
een ei is een emulgator dus is een gooeie optie om de olie er door heen te klutsen.
wil je meer olie toevoegen dan kan je daarbij ook een extra emulgator toevoegen.
probeer eens soya lecithine.
succes,
Guido
wil je meer olie toevoegen dan kan je daarbij ook een extra emulgator toevoegen.
probeer eens soya lecithine.
succes,
Guido
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
Zijn er ook bepaalde soorten olien die je in bepaalde jaargetijden beter kunt gebruiken in je mix?
En wat voor visolie is een goede, attractieve olie?
En wat voor visolie is een goede, attractieve olie?