Hennep & duivenvoer


Gebruikersavatar
maurits alberda
Berichten: 679
Lid geworden op: 19-08-2004 10:48
Locatie: Trakker Trident As

18-04-2006 19:42

Ik laat de hennep altijd eerst een dag weken en daarna 10minuten koken, alleen nu ik meer ga voeren moet ik wel super veel koken! heb 20kilo hennep en ik vroeg mij af of het niet genoeg is om te laten weken een dagje?

Ik laat mijn duivenvoer alleen weken(een dag) dat is toch voldoende of moet je dat ook nog laten koken omdat het anders giftig kan zijn?

Wil het even voor de zekerheid weten :lol:

Greetz
Een mens met lange armen heeft veel bereik in het leven..
Gebruikersavatar
kevin walravens
Berichten: 203
Lid geworden op: 25-09-2005 13:53
Locatie: Nootdorp

18-04-2006 19:52

2 dagen weken,half uurtje koken.
Gebruikersavatar
maurits alberda
Berichten: 679
Lid geworden op: 19-08-2004 10:48
Locatie: Trakker Trident As

18-04-2006 20:19

jah maar moet je het koken of niet?
Een mens met lange armen heeft veel bereik in het leven..
Gebruikersavatar
Johan Huijsmans
Berichten: 181
Lid geworden op: 24-03-2006 16:33

18-04-2006 20:24

hennep eerst koken dan weken!

dat is beter voor het proces i.v.m. de stoffen die vrijkomen
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

18-04-2006 21:35

daar verschillende meningen over, maar duidelijk is wel dat je moet koken, ik kook het liefst een klein uurtje, en week het 2 dagen van tevoren, zout erdoor tijdens het weken, krijg je mooi spul van!

mvg,

Jp
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

18-04-2006 22:05

Ik doe (palm)suiker erbij in plaats van zout. Vandaag een fles vloeibare melasse gekocht om te proberen.
Zelf week ik de hennep en het duivenvoer samen in water en alcoholvrij bier: een dag lang.
Vervolgens kook ik zeker een half uur. In ieder geval tot de witte puntjes uit de hennep steken.
Dan wat extra water erbij, zodat de tarwe in het duivenvoer goed kan wellen (volgens mij is dat de belangrijkste reden om duivenvoer te koken - maar ik kan me vergissen). Nog een dag laten staan en gaan.
ff v==
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

18-04-2006 22:16

neem nu maar gewoon bier en je zit geramd Bert.....vind je vast zonde he?

hahaha

zie je binnenkort voor een pensessie

mvg Mitsz
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

18-04-2006 22:48

Hennep hoef je niet perse te koken,ik giet er altijd een paar keer kokend water over(waterkoker)hierdoor komen de witte puntjes ook te voorschijn.
Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

18-04-2006 22:56

Hee Mitsz,

Heb het ook wel eens met echt bier geprobeerd.
Een paar slokkies gun ik die karpers wel hoor.
Maar ik vind dat dit lekkerder ruikt.
Vandaag een onsje macadamia voor ze gekocht.
Wat hebben ze't toch goed...

Wat vind jij met duivenvoer? Koken of niet?

Ik bel van de week (écht)!

Groeten van Bert.
ff v==
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

18-04-2006 23:17

dat écht bellen kan bij mij wellus mislukken Bert.....dat doen er op het moment wel meer. Ik ben er niet rouwig om, maar het is hier dus flink doorpezen......

Lijkt me me wel leuk om even een hengeltje uit te gooien....

Toch dat echte bier hoor Bert..... :D Ouwe snoepert
jeroen van der hulst
Berichten: 68
Lid geworden op: 14-05-2004 15:10
Locatie: Nijverdal

19-04-2006 13:07

ferenc van de vorstenbosc schreef:Hennep hoef je niet perse te koken,ik giet er altijd een paar keer kokend water over(waterkoker)hierdoor komen de witte puntjes ook te voorschijn.


dit werkt idd. ook behoorlijk goed en het bespaard behoorlijk wat gezeik van ouders/andere huisgenoten :wink: Gewoon het kokend hete water in een afsluitbare emmer doen en dan wel ruim 24 uur laten staan
de waarheid zit in t midden
Gebruikersavatar
maurits alberda
Berichten: 679
Lid geworden op: 19-08-2004 10:48
Locatie: Trakker Trident As

19-04-2006 14:02

[quote="jeroen van der hulst"][quote="ferenc van de vorstenbosc"]Hennep hoef je niet perse te koken,ik giet er altijd een paar keer kokend water over(waterkoker)hierdoor komen de witte puntjes ook te voorschijn.[/quote]

dit werkt idd. ook behoorlijk goed en het bespaard behoorlijk wat gezeik van ouders/andere huisgenoten :wink: Gewoon het kokend hete water in een afsluitbare emmer doen en dan wel ruim 24 uur laten staan[/quote]

Thx! dan doe ik dat voortaan..zal inderdaad weer gezeur schelen :lol:
Een mens met lange armen heeft veel bereik in het leven..
mark mol
Berichten: 110
Lid geworden op: 06-02-2006 10:58
Locatie: roosendaal

19-04-2006 16:55

duicenvoer hoef je niet per se te koken, weken is ook niet per se nodig maar is beter omdat het allemaal wat uitzet en wt zachter wordt, waardoor het mogelijk is de hele zooi op een hair te rijgen!!
blijf doorzetten dan komen de vissen vanzelf!!
Gebruikersavatar
Ruud Visser
Berichten: 2987
Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
Locatie: Mokum
Contacteer:

19-04-2006 20:30

Ook duivenvoer gewoon van te voren weken en eventjus de kook erover laten gaan..

Groetjes,

Ruud
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

19-04-2006 22:52

mark mol schreef:duicenvoer hoef je niet per se te koken, weken is ook niet per se nodig maar is beter omdat het allemaal wat uitzet en wt zachter wordt, waardoor het mogelijk is de hele zooi op een hair te rijgen!!


Wat ouwehoer jij nou?Weken niet perse nodig????Toch voortaan beter je huiswerk maken voordat je zoiets zegt.
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

20-04-2006 08:51

Als ik ook nog even mag,

Mensen die zeggen dat sommige partikels niet hoeven te worden gekookt zijn in mijn ogen mede schuldig aan ''een verslechterde'' conditie van de karper..........je kent het wel zo'n water waar er plotseling een zooitje spontaan gaan drijven....

Er zijn idd particles die je zo kunt koken en voila, maar ja dat zijn er niet veel. Ga er trouwens wel vanuit dat als je hier op het board mee discusseerd je ook wel tijd kunt steken in de bereiding van enig aassoort, aldanniet als jij met je witte sokken en slip achter je pc zit :oops: (voor de KWO) natuurlijk. Laat die partikels maar garen in die pan.

Voor de luierikken (zo niet slimmerikken) een tip van de sluier...
Als je die henep niet lang wilt koken, kan ik enkel maar zeggen (SUPER) doen helemaal OK. Maar let wel.
Ga even zo'n zuurkolton halen. Je weet wel witte ton met zo'n rode deksel en rubberen afsluitring.
Week vervolgens je hennep 12 uur, of iets langer....en kook deze vervolgens even goed 2 minuten door. Vervolgens zet je dit geheel weg in het tonnetje, deksel erop, even schudden en door de druk kiemen al je hennepzaden open. Laat dit ongeveer 12 uur zo onder druk staan en niet openen om te kijken hé. Bijkomend, zo niet het grootste voordeel is dat al je olien, en attractors die hennep een zogenaamde ''killer'' (of was een ''killer'' nu iemand die z'n partikels niet weekt...enfin, alles blijft in je hennep bewaard.

Probeer het maar eens....en nog even als zijsprong, een gewone emmer werk met deze truc niet naar behoren!!! Echt en luchtdichte ton geeft goede resultaten.

Dus resumerend:

Wel partikels weken, in veel gevallen. Indien niet nodig (bij partiblend) altijd koken en nee hennep hoef je zeker niet lang te koken!!! Zou het zelf helemaal niet lang doen ivm voornoemde.

suc6
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
Pieter Stam
Berichten: 431
Lid geworden op: 22-10-2003 02:00

20-04-2006 09:43

Ik gebruik regelmatig hennep in eee particlemix om te pennen. Dus heb ik niet veel hennep nodig. Ik doe de hennep dan in een thermoskan met (bijna) kokend water uit de waterkoker en laat dit een nachtje staan. Alles is prima geweekt gekiemd.

Kortom zo'n 8 uur weken bij 95-70 graden.

Gr. Pieter
Gebruikersavatar
Bjorn vander Linden
Berichten: 125
Lid geworden op: 27-03-2006 23:44
Locatie: Mechelen (nl)

23-04-2006 23:33

jeroen postma. schreef: zout erdoor tijdens het weken, krijg je mooi spul van!


Jeroen,
Heb je een speciale reden voor dat zout?

Groeten
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

23-04-2006 23:55

Bjorn vander Linden schreef:
jeroen postma. schreef: zout erdoor tijdens het weken, krijg je mooi spul van!


Jeroen,
Heb je een speciale reden voor dat zout?

Groeten


Waar gebruik je überhoud zout voor?Die reden telt ook voor je aas.... :wink:
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

24-04-2006 18:12

er zitten in duivenvoer veel zaadjes die pas later uitzetten! daarom is het erg belangrijk om altijd je particles te koken! het is een kleine moeite maar veel gezonder voor de vis.


grtzz
Gebruikersavatar
Johan Huijsmans
Berichten: 181
Lid geworden op: 24-03-2006 16:33

25-04-2006 13:26

zout is de smaakversterker.

overal moet zout bij, niet teveel uiteraard
Mark Brouwers
Berichten: 53
Lid geworden op: 24-08-2005 23:54
Locatie: Eindhoven

25-04-2006 14:13

En over hoeveel zout hebben we het dan?
Bijvoorbeeld bij een kilo duivenvoer? Of bij een kilo hennep?
Scheelt dit nog per partikel?
Gebruikersavatar
Johan Huijsmans
Berichten: 181
Lid geworden op: 24-03-2006 16:33

25-04-2006 15:18

per kilo niet meer dan een thee lepeltje hoor.

heb ook eens gehoord van ve tsin als smaakversterker, aziatische kruiden...maar zelf nog nooit gebruikt.

en als je klaar bent met het koken van mais dan suiker erbij he!!
Gebruikersavatar
Gert jan Prevo
Berichten: 223
Lid geworden op: 14-10-2005 11:27
Locatie: Rotterdam

25-04-2006 18:02

hoeveel suiker ongeveer en gebruik je bruine of witte suiker en begruik je bijvoorbeeld liever basterd suiker of gewone of maakt dat niet uit?
Gebruikersavatar
Bas Jansen
Berichten: 335
Lid geworden op: 10-02-2005 12:46
Locatie: Renkum / Wageningen

25-04-2006 19:05

mark mol schreef:duicenvoer hoef je niet per se te koken, weken is ook niet per se nodig maar is beter omdat het allemaal wat uitzet en wt zachter wordt, waardoor het mogelijk is de hele zooi op een hair te rijgen!!


En jij ben ff niet helemaal lekker bij je hoofd of niet.
Wanneer duivenvoer en of andere partikles niet geweekt en gekookt worden is dit schadelijk zo niet dodelijk voor de karper.

Maak je vrienden mee met zulke opmerkingen!
Een schone stek, begin bij jezelf!

http://www.eurobilltracker.com/?referer=22507