Ik soak mijn boilies dus wel eens in het een of het ander. Het probleem is dan alleen dat mijn boilies juist harder worden en er eigenlijk vocht uittrekt! hoe kan dat, zie ik jullie denken? Doordat het aantal opgeloste deeltjes in het soakmengsel hoger is dan in de boilie zelf onttrekt het alleen maar vocht aan de boilie en neemt de boilie zelf niks op.
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd door het te verdunnen of door de osmotische waarde door zout of suiker in mn boilies te verhogen, maar veel werkte niet en gaven niet het resultaat. Heeft er iemand een oplossing of een hele goede soak?!
groetjes Matthijs
osmotische waarde!!
-
- Berichten: 108
- Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
- Locatie: alblasserdam
- Contacteer:
-
- Berichten: 19
- Lid geworden op: 04-02-2006 23:48
- Locatie: Nederland
Is niet zo makkelijk op te lossen.
De concentratie in je soak is dermate groter dan in de boilie dat dit bijna altijd zal voorkomen.
Je osmotische waarde in je boilie verhogen door suiker EN zout is een optie, tegelijk je soak verdunnen zodat hier je osmotsche waarde lager komt te liggen helpt enigszin.
Daarbij zorgen dat je boilie eigenlijk gort droog moet zijn voordat je gaat soaken zorgt ervoor dat je zoak beter op genomen word.
De concentratie in je soak is dermate groter dan in de boilie dat dit bijna altijd zal voorkomen.
Je osmotische waarde in je boilie verhogen door suiker EN zout is een optie, tegelijk je soak verdunnen zodat hier je osmotsche waarde lager komt te liggen helpt enigszin.
Daarbij zorgen dat je boilie eigenlijk gort droog moet zijn voordat je gaat soaken zorgt ervoor dat je zoak beter op genomen word.