niet ruiken maar proeven


hoe kom jij aan je boilies of maakt ze

ik ruik hoe ze ruiken
14
27%
ik proef hoe ze smaken
37
73%
 
Totaal aantal stemmen: 51
patrick noorman
Berichten: 216
Lid geworden op: 11-12-2005 15:25
Locatie: benthuizen (is bij zoetermeer)
Contacteer:

09-04-2006 15:33

beste karpervisser,

altijd als ik in de viszaak ben dan zie je wel een paar mensen bij de boilies staan en dan hoor je zo die ruiken lekker die neem ik of die ruikt sterk die neem ik maar dat slaat helemaal nergens op je kan een bananen boilie hebben die ruikt naar banaan maar er zit vismeel in terwijl hij zoet hoort te zijn dat heb je vooral met de goedkopere boilies ik vind dat een boilie ook moet proeven zoals die ruikt ik vind martin sb heel goed welke ik wel goed maar ook slewcht vind is nash niet alles van nash is slecht maar je hebt er een paar tussen zitten die proeven naar iets heel anders als dat ze ruiken
wie van jullie ruikt altijd aan zn boilies en neemt zn boilies op de geur of wie proeft ze?ik zou graag jullie mening hierover willen
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

09-04-2006 19:13

DIT soort boilies kun je beter niet proeven Patrick, is slecht voor je gezondheid.
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

09-04-2006 20:13

Als je een boilie niet zou kunnen eten, zou je hem ook niet op de markt moeten brengen. Per slot is het dan ook niet goed voor de vis.
Overigens kan je proeven en weer uitspugen.
M.vr.gr,

Theo.
Gebruikersavatar
rik ligthart
Berichten: 231
Lid geworden op: 01-09-2005 22:02
Contacteer:

09-04-2006 20:17

Allebei :P Dat ruiken doe je toch al automatisch.
CarpAngler
CarpHunter
CarpFighter
CarpCatcher
Carpreleaser
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

09-04-2006 22:36

Toch zegt proeven ook niet alles, aangezien de karper nogal een meer ontwikkelde smaakzin heeft dan wij. Ook wateroplosbaarheid van ingrediënten speelt een rol. Toch proef ik mijn boilies ook altijd wel.
There aint no way but the hard way!

Spiegel gevangen op het Twentekanaal? Skp@ksnregiooost.nl
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-04-2006 22:58

Theo de Kreij schreef:Als je een boilie niet zou kunnen eten, zou je hem ook niet op de markt moeten brengen. Per slot is het dan ook niet goed voor de vis.
Overigens kan je proeven en weer uitspugen.


Nou Theo,
begin maar eens met een half pondje reddys per dag dan.
Na drie maanden al, mag je me bellen hoe het jou vergaat.

Ik zet mijn kinderen in ieder geen gekochte boilies voor!
Groet'n Henk..

still growing Old.
Willem Barnas

09-04-2006 23:05

Henk ter M,

Veelal kun je op de karperbeurs Kerp van die dikke plastieken zakken met zesentwintig soorten boolies kopen, wil je echt binnen de week een maagzweer en met een beetje pech zelfs een -perforatie, knaag dan deze per weg. Een pondje volstaat hoor, maar voor de kinderen gebruik je een wat lagere dosering, die groeien er waarschijnlijk toch niet van.

Hoihoi,
Willem
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

09-04-2006 23:07

Moet hij maar niet doen Henk!!!
Lexus Cuyten
Berichten: 3083
Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
Locatie: Barendrecht - Carnisselande

09-04-2006 23:11

dus patrick jij denkt dat een karper weet hoe een bananen boilie hoort te smaken?
Als je er maar vertrouwen in hebt.
Willem Barnas

09-04-2006 23:15

Lexus, domme vraag, daar beneden groeien die dingen in overvloed.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-04-2006 23:15

Maar waarom dan toch maar liever NIET?

Theo de Kreij schijnt toch veel vertrouwen te hebben..

Als je een boilie niet zou kunnen eten, zou je hem ook niet op de markt moeten brengen. Per slot is het dan ook niet goed voor de vis.

Mag ook na twee maanden al bellen Theo..
:wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Willem Barnas

09-04-2006 23:16

Twee máánden!?!?!?!

Twee dagen en je kunt aan het infuus!
Willem Barnas

09-04-2006 23:20

na twee dagen:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

09-04-2006 23:24

Theo de Kreij schreef:Als je een boilie niet zou kunnen eten, zou je hem ook niet op de markt moeten brengen. Per slot is het dan ook niet goed voor de vis.
Overigens kan je proeven en weer uitspugen.


Naar het schijnt komt er een nieuwe topkwaliteit boilie en aas reeks op de markt. Het gerucht gaat dat Pêche & Tackle Europe (Theo de Kreij en Loek van Kersbergen) een nieuwe lijn ontwikkelt voor JRC.

Mogelijk wordt de naam van deze reeks “JRC No1 Baits”. De reeks bevat alle aasproducten voor de Karpervisserij zoals boilies, flavours, mixen enzovoort. Deze nieuwe reeks zou zijn gebaseerd op de hoge kwaliteit zoals we dat van JRC gewend zijn en ook het JRC marktprijsbeleid gaan volgen.

Volgens enkele testvissers (ook uit Engeland), die o.a. al jaren deelnemen aan het WK, zijn de boilies en flavours van een zo hoge kwaliteit dat het merk snel een markt zal veroveren in het topsegment.
“Sommige van deze boilies zullen ook op dressuurwateren in Frankrijk en Engeland zeker meer vis brengen” aldus een absolute topper uit Engeland.
Waarschijnlijk komt JRC er in april mee op de markt.

Vandaar dus...Zet 'm op Theo. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

09-04-2006 23:58

Ik ben zeer benieuwd naar het antwoord van Theo op de vraag: welke ready-mades hij dagelijks wel kan eten en dus volgens hem wel goed zijn voor een karper...
Willem Barnas

10-04-2006 00:15

ik heetgeen theo, maar ik wil een gokje doen:

geen

ofschoon enkele bollen wellicht de toets der kritiek kunnen doorstaan.

Welterusten,
Ready-Moe-Willem
Willem Barnas

10-04-2006 00:19

Henk ter Maat schreef:
Theo de Kreij schreef:
Mogelijk wordt de naam van deze reeks “JRC No1 Baits”. De reeks bevat alle aasproducten voor de Karpervisserij zoals boilies, flavours, mixen enzovoort. Deze nieuwe reeks zou zijn gebaseerd op de hoge kwaliteit zoals we dat van JRC gewend zijn en ook het JRC marktprijsbeleid gaan volgen.

Volgens enkele testvissers (ook uit Engeland), die o.a. al jaren deelnemen aan het WK, zijn de boilies en flavours van een zo hoge kwaliteit dat het merk snel een markt zal veroveren in het topsegment.
“Sommige van deze boilies zullen ook op dressuurwateren in Frankrijk en Engeland zeker meer vis brengen” aldus een absolute topper uit Engeland.
Waarschijnlijk komt JRC er in april mee op de markt.

Vandaar dus...Zet 'm op Theo. :wink:


Ik zit met een aantal vragen voordat ik ga slapen:

Wie zijn de testvissers?
WK, welk WK en hoezo?
Wat zijn boilies en flavours van hoge kwaliteit?
Wat is het topsegment?
Wat is een dressuurwater?
Wie is die absolute topperrrrrrrrr uit Engeland?
Is dit een grap?

Hoi,
Willem :P

PS: Morgen met vissen bezig, werd tijd...
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

10-04-2006 03:48

Zolang vocht schimmelvorming in de hand werkt en aan water het meest te verdienen valt ben ik erg terughoudend om ze op te eten en aan mijn hobby vissen te voeren. :oops: Is hier al meer gesteld, conserveren (om op een goedkope manier verduurzamen) blijft voor een aantal fabriekanten e’n lastig punt. Etikettering betreffende hoeveelheid vocht en conserveringsmiddelen zal eerst van de grond moeten komen.

Een fabrikant van boilies die op dit vlak niets te verbergen heeft kan hier veel verdienen zo is me gedachten. De kwaliteit staat dan voor één belangrijk gedeelte vast, die reclame zal hem zeker geen windeieren leggen.

Peter
Henk Bouman
Berichten: 53
Lid geworden op: 28-06-2004 08:34
Locatie: Amsterdam

10-04-2006 08:15

Ik was op de visma en daar hadden ze van die fluor pop-ups.
Dus ik vraag aan die kerel of dat niet zo chemisch als de pest is, maar hij kon me vertellen dat je ze gewoon kunt eten.
Dus ik lekker die fluor bol opgegeten en ik kan je verzekeren:
Het smaakt niet waarnaar het ruikt (het is niet te vreten!!)
die smaak rak je ook pas na 3 biertjes kwijt en je bent een uur lang fluor aan het spugen!
boilies proeven?? mij niet meer gezien :wink:
vandaag is het feest. en morgen? is het weer feest
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

10-04-2006 08:26

Alles is te eten mannen, stront ook. Is het niet te eten, kan je het drinken. Neem eens van die heerlijke zoete rode wijn. Of gewoon azijn.

Het probleem is, is het goed voor de beestjes of sterker: gaan ze er dood aan.

Hoever zijn we bereidt te gaan?


MVG

Klaas
robert de jong
Berichten: 1325
Lid geworden op: 06-12-2004 13:22

10-04-2006 08:46

viste in het begin dat ik met boillies viste vaak met ome nash boillies,
peach vooral,vond ze zelf ook wel lekker,heb er toen aardig wat van gegeten,ben er niet ziek van geworden,op een psychische afwijking na dan :lol:

ze smaakten inderdaad niet als een perzik,meer naar druiven suiker.
8)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-04-2006 08:50

Klaas,

Nog liever neem je dan die Witte Wijn van het jaar 1985 uit Oostenrijk..die waren destijds zeeeeer bereidt! 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

10-04-2006 09:55

Henk, die wijn was dan ook vrijwel onbeperkt houdbaar 8) Net als een groot aantal merken ready-made boilies 8)
jacco noordermeer

10-04-2006 20:19

hoelang gaan we nog om de pot heen draaien? :roll:
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

10-04-2006 20:48

Geduld is een schone zaak Jacco :roll: Maar nog steeds zeer benieuwd naar het antwoord van Theo...