niet ruiken maar proeven


hoe kom jij aan je boilies of maakt ze

ik ruik hoe ze ruiken
14
27%
ik proef hoe ze smaken
37
73%
 
Totaal aantal stemmen: 51
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

10-04-2006 20:57

Klaas, naar de Chinees in Zwolle durf ik wel met je, zeker als je weer gratis drankjes regelt. :lol:
Mag ik voor dat andere passen, even opzij ga al over mijn nek. :oops:
Thijs Lutters
Berichten: 349
Lid geworden op: 14-03-2006 15:19
Locatie: Noord Brabant/ Liessel

10-04-2006 20:59

aardbeien boilies smaken op zich niet zo vies beetje naar bubelgum :P

maar door bijten doe ik egt niet!
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

10-04-2006 22:40

Hahahaha, lekker stel. Een pond is wel erg veel. Ik test de boilies op smaak en textuur en doe dat vrijwel iedere dag. Eentje is dan wel genoeg, zeker de boilies met vissmaak. Ik ben mijn hele leven al met voer en aas bezig. Proeven zegt me meer dan ruiken. Een goede flavour zit bijvoorbeeld IN de boilie en niet aan de buitenkant. Daarnaast is het zo dat als je de hele dag in de fruit of vis lucht staat je op een gegeven moment het niet meer ruikt. Dan moet je wel proeven. Er is er maar 1 die ik niet lekker vindt en dat is de pineapple. Is wel gezond, maar ik lust nu eenmaal geen ananas.
M.vr.gr,

Theo.
jacco noordermeer

10-04-2006 22:44

theo, volgens mij werden er een paar vragen gesteld hierboven :roll:

een verhelderen antwoord lijkt mij wel op z'n plaats
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

10-04-2006 23:13

Aart Lokhorst schreef:Ik ben zeer benieuwd naar het antwoord van Theo op de vraag: welke ready-mades hij dagelijks wel kan eten en dus volgens hem wel goed zijn voor een karper...

Ik hoop niet dat je nu denk dat ik alle op de markt zijnde ready-mades heb laten onderzoeken op wat er in zit. Een dergelijk onderzoek kost per boilie rond de 1200 euro bij TNO. Ik proef ze wel, maar spuug ze weer uit omdat ik geen flauw idee heb van wat men er allemaal doorheen gedaan heeft. Als dat stoffen zijn die uit de voedingsindustrie komen of biologisch zijn gevormd zou ik het wel aandurven ze op te eten, maar stel dat ze zijn gekleurd met iets als sudan red? Ik wil wel graag 80 worden.
M.vr.gr,

Theo.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

10-04-2006 23:26

Henk ter Maat schreef:
Theo de Kreij schreef:Als je een boilie niet zou kunnen eten, zou je hem ook niet op de markt moeten brengen. Per slot is het dan ook niet goed voor de vis.
Overigens kan je proeven en weer uitspugen.


Naar het schijnt komt er een nieuwe topkwaliteit boilie en aas reeks op de markt. Het gerucht gaat dat Pêche & Tackle Europe (Theo de Kreij en Loek van Kersbergen) een nieuwe lijn ontwikkelt voor JRC.

Mogelijk wordt de naam van deze reeks “JRC No1 Baits”. De reeks bevat alle aasproducten voor de Karpervisserij zoals boilies, flavours, mixen enzovoort. Deze nieuwe reeks zou zijn gebaseerd op de hoge kwaliteit zoals we dat van JRC gewend zijn en ook het JRC marktprijsbeleid gaan volgen.

Volgens enkele testvissers (ook uit Engeland), die o.a. al jaren deelnemen aan het WK, zijn de boilies en flavours van een zo hoge kwaliteit dat het merk snel een markt zal veroveren in het topsegment.
“Sommige van deze boilies zullen ook op dressuurwateren in Frankrijk en Engeland zeker meer vis brengen” aldus een absolute topper uit Engeland.
Waarschijnlijk komt JRC er in april mee op de markt.

Vandaar dus...Zet 'm op Theo. :wink:


Beetje vreemd vind ik het volgende dan wel, eerst geen boilie op de markt moeten brengen wanneer je hem niet kunt eten..vervolgens komt er een nieuwe topkwaliteit boilie en aas reeks op de markt. Het gerucht gaat dat Pêche & Tackle Europe (Theo de Kreij en Loek van Kersbergen) een nieuwe lijn ontwikkelt voor JRC enz enz..

Nu snap ik het laatste weer niet..
Ik proef ze wel, maar spuug ze weer uit omdat ik geen flauw idee heb van wat men er allemaal doorheen gedaan heeft.

Wat breng je nu op de markt en waarom? :o
Groet'n Henk..

still growing Old.
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

10-04-2006 23:42

Willem Barnas schreef:
Henk ter Maat schreef:
Theo de Kreij schreef:
Mogelijk wordt de naam van deze reeks “JRC No1 Baits”. De reeks bevat alle aasproducten voor de Karpervisserij zoals boilies, flavours, mixen enzovoort. Deze nieuwe reeks zou zijn gebaseerd op de hoge kwaliteit zoals we dat van JRC gewend zijn en ook het JRC marktprijsbeleid gaan volgen.

Volgens enkele testvissers (ook uit Engeland), die o.a. al jaren deelnemen aan het WK, zijn de boilies en flavours van een zo hoge kwaliteit dat het merk snel een markt zal veroveren in het topsegment.
“Sommige van deze boilies zullen ook op dressuurwateren in Frankrijk en Engeland zeker meer vis brengen” aldus een absolute topper uit Engeland.
Waarschijnlijk komt JRC er in april mee op de markt.

Vandaar dus...Zet 'm op Theo. :wink:


Ik zit met een aantal vragen voordat ik ga slapen:

Wie zijn de testvissers?
WK, welk WK en hoezo?
Wat zijn boilies en flavours van hoge kwaliteit?
Wat is het topsegment?
Wat is een dressuurwater?
Wie is die absolute topperrrrrrrrr uit Engeland?
Is dit een grap?

Hoi,
Willem :P

PS: Morgen met vissen bezig, werd tijd...

Ik heb dit intervieuw niet afgenomen, maar ik zal je vragen beantwoorden.
Wie de ondervraagde testvissers zijn kan ik wel vermoeden, maar ik geef niet hun namen weg. Dat hadden ze zelf wel gedaan als ze dat wilden. Ik kan je verzekeren dat er grote mannen tussen zitten. Overigens is voor mij een testvisser niet per defenitie iemand die maandelijks met zijn 30+ staat te pronken in een blad, maar eerder iemand die exact kan vertellen wat de goede of slechte eigenschappen van een product zijn en zich voor 100% commiteert aan het merk. Overigens heb ik vanmiddag gesproken met een kandidaat voor de testen op Meerval in Spanje. Er komen speciaal voor deze vis pellets en hengels op de markt.

Het WK is voor mij de World Carp Classic

Wat zijn boilies en flavours van hoge kwaliteit. Ik denk dat je die vraag zelf ook wel kan beantwoorden, maar ala. Geen schadelijke stoffen, goed voor de ontwikkeling van de Karper, ook goed voor de mens, geen verzuring veroorzakend, na 100 uur beginnen met oplossen en geen residuen achterlaten, biologisch gerijpt, dressuur doorbrekend enzovoort.

Wat is het topsegment. Als ik merken wel en vooral niet zou noemen hier, dan haal ik me de rest van de wereld op mijn dak. Topsegment is voor mij in iedergeval het segment dat producten ontwikkeld op basis van wat de Karper nodig heeft en niet op wat de visser graag wil.

Wat is een dressuurwater. Een water waarvan iedereen zegt dat de Karper er niet meer bijt op boilies omdat ze slim zijn en zich niet nog een keer laten vangen.

Wie is die absolute topperrrrrrrrr uit Engeland. Er zijn er meerdere die er mee gevist hebben. Ook in Belgie, Frankrijk en zelfs in Polen. Sommige zullen echter nooit hun naam (kunnen) noemen omdat ze worden gesponsored door andere merken.

Is dit een grap. Van nature ben ik wel een lolbroek, maar dit is toch echt serieus. Overigens ben ik net terug uit Frankrijk waar ik de verrichtingen van de 2 JRC teams (1 Nederlands, 1 internationaal) heb gevolgd bij hun trainingen. Per slot zit ik nu eenmaal in de World Carp Classic organisatie uit hoofde van JRC die de komende jaren hoofdsponsor van dit evenement is. Als je ziet hoeveel vis die mannen op de wal brengen voel ik me echt een beginneling, ondanks dat ik zelf ook op het hoogste niveau vis.
M.vr.gr,

Theo.
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

10-04-2006 23:51

Aart Lokhorst schreef:Geduld is een schone zaak Jacco :roll: Maar nog steeds zeer benieuwd naar het antwoord van Theo...

Haha, zo aan je verwachting voldaan? Overigens ben ik vaak in Frankrijk voor werk en onderzoek (ben oorspronkelijk entomoloog en bioloog met specialisatie water en vis en dan met name biologische systemen en hun relatie en evenwicht tot elkaar) en zal je best wel eens een paar dagen moeten wachten op een antwoord. Geduld is een schone zaak inderdaad en soms is wachten zelfs aangenaam. Hoe groter het verlangen, hoe natter de poes zal ik maar zeggen :wink:
M.vr.gr,

Theo.
John Pannekoek
Berichten: 2757
Lid geworden op: 18-02-2002 01:00
Locatie: Leidschendam

11-04-2006 00:01

WHOEHAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

M'n eerlijkheid gebiedt me toe te geven dat ik je, naar aanleiding van je eerder om de pot gedraai niet hoog had ingeschat Theo. Maar deze reply geeft aan dat je geen 'fuck'n dead one' bent.
Groet,

John
Gebruikersavatar
Michel Hollaar
† in memoriam †
Berichten: 2326
Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
Locatie: Hellevoetsluis

11-04-2006 00:11

Theo,

Voor die natte poezen zijn er al een poosje hele goede gebruiksklare vochtvreters op de markt verkrijgbaar.
John Pannekoek
Berichten: 2757
Lid geworden op: 18-02-2002 01:00
Locatie: Leidschendam

11-04-2006 00:37

Miesj,

Die zijn voor Bizons man!!!!!!
Groet,

John
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

11-04-2006 00:39

Theo, het is mij nu duidelijk dat jij dus geen ready-made boilies eet, maar ze wel op de markt brengt. Jouw gezegde 'Per slot is het dan ook niet goed voor de vis' klopt helaas. Jij eet ze niet (volgens jouw posting) 'omdat ik geen flauw idee heb van wat men er allemaal doorheen gedaan heeft. Als dat stoffen zijn die uit de voedingsindustrie komen of biologisch zijn gevormd zou ik het wel aandurven ze op te eten, maar stel dat ze gekleurd zijn met iets als sudan red? Ik wil wel graag 80 worden'

In een verdere posting zeg je 'Boilies van goede kwaliteit. Geen schadelijke stoffen, goed voor de ontwikkeling van de karper, ook goed voor de mens' etc.

Sorry Theo, maar dit alles is voor mij gezwam eerste klas als je het over ready-mades hebt en daar gaat deze posting toch over. Duidelijk is dat jij dus geen idee hebt van wat er allemaal in zit c.q. waarmee ze jarenlang houdbaar gemaakt worden en er dus ook wel voor waakt die boilies op te eten...
Geen schadelijke stoffen, goed voor de ontwikkeling van de karper, ook goed voor de mens. JIj wilt toch niet beweren dat je het dan over de gebruikelijke ready-mades hebt?
Als laatste wil ik opmerken dat een onderzoek bij TNO c.q. bij een ander gekwalificeerd onderzoeksinstituut geen 1200 Euro per boilie kost, maar ca. eenderde daarvan.
Voer (meestal in de vorm van pellets) wat in de visteelt gebruikt wordt heeft een aanbevolen houdbaarheidsdatum van 90 tot 100 dagen, ready-mades van een bekend merk zag ik op de Visma nog liggen met een datum van 2001 erbij op het prijsetiketje van de winkelier en die zien er na 4 of 5 jaar nog tip-top uit en dat is onbestaanbaar als jij het hebt over 'geen schadelijke stoffen, goed voor de ontwikkeling van de karper, ook goed voor de mens'.
Jij schrijft 'ik test de boilies op smaak en textuur en doe dat vrijwel iedere dag'. Waarschijnlijk ook dé redenen waarom een karper ze wel of niet zal vreten, maar dat zegt dus verder helemaal niks over geen schadelijke stoffen c.q. de gebruikte dosis van bepaalde stoffen om die dingen jarenlang houdbaar te kunnen houden.
Mijn advies is in ieder geval: blijf ze na het proeven direct uitspuwen (helaas mist de karper het verstand om ook zo met die dingen om te gaan...)
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

11-04-2006 09:21

De tijd van sprookjes is allang voorbij, alleen het woord kwaliteit verkondigen is niet genoeg. Zal aantoonbaar gemaakt moeten worden, zonder E nummers op de verpakking is de geloofwaardigheid 0%. Hondenvoer o.a. vermeld het ook waarom niet bij boilies is mijn vraag aan Theo. Het testen van boilies zo als het nu gebeurt, roept meer vraagtekens op dan dat het antwoorden geeft. Het geld besteden aan onderzoek b.v. in aquariums en vijvers geven een veel reëler beeld van de werkelijke situatie. Maar ja fabrikanten hebben er schijnbaar belang bij om er een vreemd luchtje aan toe te voegen. Namen van testvissers met foto’s spreekt nu eenmaal meer tot de verbeelding. Wil en kan ze niet allemaal over een kamscheren, maar als alleen prijs aan moet geven wat de kwaliteit van een product als ready-mades is ben je als fabrikant vandaag de dag erg ongeloofwaardig.

Meedenken en werken om te komen tot oplossingen is mijn insteek, niet alleen kritiek geven zal het uitgangspunt moeten zijn.

Peter
jurrien stam
Berichten: 304
Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
Locatie: haarlem

11-04-2006 10:19

volgens mij gaat het totaal niet meer over de vraag die gesteld is!? De geur van de boilie is niet belangrijk denk ik!? Mits die naar chloor of iets dergelijks ruikt :lol:

De ready mades smaken meestal allemaal het zelfde, BITTER! De freezers zijn naar mijn mening meestal wel van goede kwaliteit. Smaakstoffen zoals knoflook of andere producten hebben al een goede smaak en geur dus flavour is overbodig. En ruiken doet karper volgens mijn info haast niet.

denk dat binnenkort iedereen naar de toko gaat voor lekkere spullen dan een flesje kevin nash halen van 15 € voor 50 ml Voor 15 € draai je toch al gauw 10 kilo boilies.
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

11-04-2006 11:07

Ha Aat.
"Sorry Theo, maar dit alles is voor mij gezwam eerste klas als je het over ready-mades hebt en daar gaat deze posting toch over. Duidelijk is dat jij dus geen idee hebt van wat er allemaal in zit c.q. waarmee ze jarenlang houdbaar gemaakt worden en er dus ook wel voor waakt die boilies op te eten... "
Nu beledig je me toch een beetje. Lees mijn posting bij Betaalwaters maar eens en ga me dan nog eens vertellen dat ik er niets van af weet. Je kan praten over "over wat er allemaal in zit", maar je kan natuurlijk ook van de stoel afkomen en zelf het zwaard oppakken en ten strijde gaan tegen iedereen die schadelijke stoffen in zijn aas doet. Je kan hier jaren gaan zitten klagen, maar dan verandert er nog geen moer. Ik heb dat zwaard wel opgepakt. Lees die posting dus maar eens en mischien stijg ik dan wel wat meer in je achting. Tenminste, dat hoop ik wel. No hard feelings overigens.
M.vr.gr,

Theo.
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

11-04-2006 11:19

Hallo Peter. Als antwoord op je vraag : Zal aantoonbaar gemaakt moeten worden, zonder E nummers op de verpakking is de geloofwaardigheid 0%. Hondenvoer o.a. vermeld het ook waarom niet bij boilies is mijn vraag aan Theo.
Op dit moment is er een nieuwe regelgeving in de maak rond diervoeding. Daar zal het voer en aas zoals wij dat gebruiken om te vissen ook onder gaan vallen. Dat het er nu allemaal niet op staat is omdat het niet verplicht is. Dan hoef je er dus als fabrikant (ben ik overigens absoluut niet, ik onderzoek en ontwikkel alleen maar) geen extra kosten aan te besteden. Dat zal volgend jaar wel anders worden want ik schat zo in dat die nieuwe Europese regelgeving er gaan komen.

Overigens zijn het niet de E nummers die schadelijk zijn. Die eten wij ook gewoon. Schadelijk zijn wel zaken als zuren, chemische bewaarmiddelken en dergelijke. Daarom die nieuwe regelgeving die een beter leven voor de dieren moet gaan waarborgen. Ook voor onze vissen dus.
Mijn ontwikkelde producten voldoen al aan de inhoud qua schadelijke stoffen. Over de verpakkingen bestaan nog veel onduidelijkheden. Het zou tonnen kosten als er nu verpakkingen kwamen waarvan we denken dat het de goede zijn, met de goede teksten, en Europa besluit dat het anders moet. Dan verdwijnen er honderdduizenden plastic zakken in het milieu. Daar heb ik juist altijd tegen gevochten. Vandaan dat onze verpakking nog even standaard is.
M.vr.gr,

Theo.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

11-04-2006 12:40

Theo je zult weten waar je over praat, dat weet Mitsz ook die is hier ook begonnen met in zijn achterhoofd een product wat nog op de markt moest komen.
Eerst een goed vertrouwen opwekken dat je weet waar je over praat en daarna is het niet zo moeilijk als je het op de markt gaat brengen.
Ontwikkelen doe je niet voor je hobby, dat doe je voor je portemonnee.
Ik neem dergelijke posters die ongetwijfeld veel weten en veel geleerd hebben met heel veel korrels zout.
De E nummers zijn niet schadelijk, lekkere verdraaiïng; het woord pistool is ook niet schadelijk totdat je de trekker van het ding waar het woord voor staat overhaald.

Veel succes verder.

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

11-04-2006 13:02

E-nummers: puur (on)natuurlijk
Zijn E-nummers gevaarlijk? Nee
Kun je last krijgen van E-nummers? Ja
Dus eigenlijk zijn E-nummers net zoiets als buren of de belastingdienst: beetje mee uitkijken.

E-nummers betreft hulpstoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd. De stoffen zijn niet onmisbaar, maar vergemakkelijken wel de verwerking, vormgeving, bewaring, verpakking of andere handelingen met voeding. Of ze verbeteren de smaak, de kleur of de geur of vertragen bederf. Deze hulpstoffen mogen nadrukkelijk niet worden gebruikt om gebreken of bederf van voedsel te verhullen.

De (door de Europese Unie samengestelde) lijst met E-nummers bevat uitsluitend stoffen die uitgebreid zijn getest op hun werkzaamheid, en eventueel negatieve bijwerkingen. Het gaat dus om stoffen die nuttig en ongevaarlijk zijn bevonden. Er zijn voedingskundigen die beweren dat de E-nummers de veiligste stoffen zijn die er bestaan, omdat ze zo goed getest zijn terwijl je van bijvoorbeeld een puur nature tomaat nooit precíes weet wat erin zit.
Tja, het is maar net wie je het meest vertrouwt: de industrie of de natuur.

Ziek van kleurstoffen
Toch zijn er telkens verhalen van kinderen die ziek of zeer druk worden van bepaalde kleurstoffen die een E-nummer hebben. Dat kan natuurlijk. Er zijn ook mensen die absoluut niet tegen erwten kunnen, of tegen pinda's of eigeel of gluten. Een reden om bij voorbaat alle E-nummers te wantrouwen is er daarom niet. Maar het gezonde verstand zegt dat je beter af bent zónder die stoffen dan mét.

De Consumentenbond heeft op een rijtje gezet welke E-nummers ervan verdacht worden vaker tot klachten te leiden. Het zijn er ruim zestig, teveel om op te noemen dus, en helaas heeft de bond deze informatie niet online gezet. Maar geeft wel algemene informatie.

De stoffen met E-nummers zijn onder te verdelen in verschillende soorten: kleurstoffen, smaakversterkers, conserveermiddelen (tegen bederf), emulgatoren (anti-klontermiddelen), anti-oxidanten (tegen oud en bruin worden), gemodificeerd zetmeel, diverse (glansmiddelen, anti-schuimspul, zoetstoffen) en overige.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

11-04-2006 13:48

Probleem met de E-lijst is niet de toevoegingen zelf en of ze al of niet natuurlijk verkregen zijn (sommige e-nummers zijn natuurlijke toevoegingen!), maar de toekenning van Europese goedkeuring. Dit geeft de status veilig aan een toevoeging, wat niet persé voor iedereen zo hoeft te zijn.

Of de karper op dezelfde wijze allergisch kan zijn voor bepaalde stoffen zoals sommige mensen valt ook nog te bezien. Ik denk niet dat je dit echt hard kunt maken. Probleem met karperaas is echter de ongecontroleerde overdosering van toevoegingen. Hier geldt: overdaad schaadt. Of daar nu een E-nummer aan hangt of niet. Maximums voor een toevoeging zijn ook voorgeschreven, maar worden door aas producenten compleet genegeerd.

Als het maar sterk ruikt denkt de producent dus en voegt maar wat extra toe, om op het topic terug te komen. Ik ruik ook aan het aas trouwens. Proeven van ready-mades daar waag ik mij niet aan. Nou een klein kruimeltje dan. Maar een home-made is ook lang niet altijd naar mijn smaak. Zowel reuk als smaak geven geen objectieve indicatie van de vangbaarheid van het aas.

Groet, Kees
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

12-04-2006 20:08

Theo, mijnerzijds ook no hard feelings. Het is jammer dat we elkaar niet kennen, anders zou jij ook niet schrijven 'maar je kan natuurlijk ook eens van je stoel afkomen' etc.
Om een lang verhaal kort te maken, ik zou je graag een keer persoonlijk willen spreken. Ben jij wel eens bij JRC in Almere?