hoy,
ik lees net de topic van het goed houden van boilies en zie dat er niet veel gebruik gamaakt word van conserveermiddel?
mijn vraag is wat jullie ervaringen zijn met het toevoegen van consrveermiddelen aan je boilies??
ik heb zelf altijd het gevoel dat een boilie zonder conserveermiddel beter loopt dan een met conserveermiddel!!
ik heb tot nu toe al flink wat conserveermiddelen uitgeprobeerd en ben tot nu toe aleen nog maar tevreden over de preserverbait van nutrabaits maar die is weer peperduur!!!
groeten rob
conserveren van boilies????????
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 22-09-2002 02:00
- Locatie: Wolphaartsdijk
Hoi, ik gebruik zelf liever geen preserver, maar ik gebruik het af en toe wel eens.
Ik gebruik hiervoor de preserver van proline, bij Vlemmix te verkrijgen (als je mzzl hebt) werkt perfect, de boilies bederven dus echt het eerste jaar niet.
ik gebruik het nog niet lang genoeg om aan te kunnen geven of het gebruik van deze preserver een negatieve invloed heeft op je boilie.
Dus geen garantie's van mijn kant, maar conserveren doet het spul prima.
suc6
Ik gebruik hiervoor de preserver van proline, bij Vlemmix te verkrijgen (als je mzzl hebt) werkt perfect, de boilies bederven dus echt het eerste jaar niet.
ik gebruik het nog niet lang genoeg om aan te kunnen geven of het gebruik van deze preserver een negatieve invloed heeft op je boilie.
Dus geen garantie's van mijn kant, maar conserveren doet het spul prima.
suc6
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 11-01-2002 01:00
- Locatie: Almen
Het schijnt als je zout aan je boillies toevoegd, je bollen ook langer bewaard blijven.
Zit best iets in want vroeger gebruikten de mensen dit ook als conserverings middelen, bijv. voor de stokvis.
gegroet
Hugo
Zit best iets in want vroeger gebruikten de mensen dit ook als conserverings middelen, bijv. voor de stokvis.
gegroet
Hugo
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Boilies tenminste 1 week drogen. Daarna 1 kg zout op 1 kg boilies in een afgesloten emmer. Werkt prima voor een Frankrijk trip.
Kees
Kees
- Jeroen houdijk
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
- Contacteer:
Suiker is ook een natuurlijk conserveermiddel.
Wat chemische conserveermiddellen betreft kan ik een weinig geconcentreerde aanraden, omdat je dan niet gauw teveel doseert en er een betere menging optreedt.
De opgegeven dosering van de preserver die ik gebruik is 40-65 ml per 500gr mix.
Het beste is om geen conserveringsmiddel te gebruiken maar als je geen beschikking hebt over een vriezer is het een optie.
groeten Jeroen
Wat chemische conserveermiddellen betreft kan ik een weinig geconcentreerde aanraden, omdat je dan niet gauw teveel doseert en er een betere menging optreedt.
De opgegeven dosering van de preserver die ik gebruik is 40-65 ml per 500gr mix.
Het beste is om geen conserveringsmiddel te gebruiken maar als je geen beschikking hebt over een vriezer is het een optie.
groeten Jeroen
- Rob Borjans
- Berichten: 857
- Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
- Locatie: Landgraaf
hoy,
ik gebruik zelf liever ook geen preserver, maar er zijn momenten waarop je niet aners kunt!
goed rogen doe ik altijd zeker een week of 2!
in de vrieskast heb ik geen plaats meer voor de boilies, en em ruzie met mijn moeder te voorkomen doe ik ze liever niet meer in de vriezer!!
greoten rob
ik gebruik zelf liever ook geen preserver, maar er zijn momenten waarop je niet aners kunt!
goed rogen doe ik altijd zeker een week of 2!
in de vrieskast heb ik geen plaats meer voor de boilies, en em ruzie met mijn moeder te voorkomen doe ik ze liever niet meer in de vriezer!!
greoten rob
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Op 2002-09-24 23:12, schreef Hugo Huzen:
Het schijnt als je zout aan je boillies toevoegd, je bollen ook langer bewaard blijven.
Zit best iets in want vroeger gebruikten de mensen dit ook als conserverings middelen, bijv. voor de stokvis.
gegroet
Hugo
Zout zorgt er alleen voor dat het vocht uit de bolies trekt. Geen vocht betekend geen bederf, maar geen vocht is onmogelijk.
Bolies 2 weken laten drogen? Dat ligt er net aan wat voor ingredienten je hebt. Vorige week een mix gemaakt, die na 36 uur begon te scheuren. Ik heb ze vlug in de vriezer gestopt.
Het beste is gewoon < dat ik weet > Goed drogen, en daarna vacumeren, en de vriezer in.
Dat gebeurd in de Horeca ook zo
Met draaiende groet J0H@N
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Boilies in zout is een prima korte termijn oplossing. Het houdt je boilies zeker 3 weken vers. Zoals ik al zei, goed voor een Frankrijk trip.
Overigens gebruik ik nooit een conserveermiddel als toevoeging. Ik vis altijd met verse boilies. Maak dus elke week wel een kleinere hoeveelheid die direct wordt opgebruikt. Geen vriezer nodig, alleen wat discipline. Maar wat is nou een uurtje draaien?
Groeten, Kees
Overigens gebruik ik nooit een conserveermiddel als toevoeging. Ik vis altijd met verse boilies. Maak dus elke week wel een kleinere hoeveelheid die direct wordt opgebruikt. Geen vriezer nodig, alleen wat discipline. Maar wat is nou een uurtje draaien?
Groeten, Kees
-
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 31-05-2002 02:00
Zelf gebruik ik ook altijd zout en zal ook nooit conserveermiddelen gebruiken. Totdat er natuurlijk een op de markt komt die echt verantwoord is om mee te vissen tot nu toe is er nog geen conserveermiddel waarmee dat echt mopgelijk is. Kijk maar even hier: http://www.karperwereld.nl/artikel/cg1.php
(meeste van jullie zullen dit artikel wel kennen)
In dit artikel staat veel informatie over het verantwoord wel of niet kunnen gebruiken vn conserveermiddelen.
Mvg,
Bart
(meeste van jullie zullen dit artikel wel kennen)
In dit artikel staat veel informatie over het verantwoord wel of niet kunnen gebruiken vn conserveermiddelen.
Mvg,
Bart
Eat... Sleep... Go Fishing...
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
BOILIES CONSERVEREN??
Lees maar weer...
Conserveringsmiddelen en andere additieven,
Auteur,; Chris Gabriele.
http://home.wxs.nl/%7Ewitt0199/Nieuwesi ... vering.htm
Sportieve groeten Henk
Lees maar weer...
Conserveringsmiddelen en andere additieven,
Auteur,; Chris Gabriele.
http://home.wxs.nl/%7Ewitt0199/Nieuwesi ... vering.htm
Sportieve groeten Henk