conserveren van boilies????????


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rob Borjans
Berichten: 857
Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
Locatie: Landgraaf

24-09-2002 10:03

hoy,

ik lees net de topic van het goed houden van boilies en zie dat er niet veel gebruik gamaakt word van conserveermiddel?

mijn vraag is wat jullie ervaringen zijn met het toevoegen van consrveermiddelen aan je boilies??
ik heb zelf altijd het gevoel dat een boilie zonder conserveermiddel beter loopt dan een met conserveermiddel!!

ik heb tot nu toe al flink wat conserveermiddelen uitgeprobeerd en ben tot nu toe aleen nog maar tevreden over de preserverbait van nutrabaits maar die is weer peperduur!!!

groeten rob
Ferry van de Griek
Berichten: 12
Lid geworden op: 22-09-2002 02:00
Locatie: Wolphaartsdijk

24-09-2002 22:51

Hoi, ik gebruik zelf liever geen preserver, maar ik gebruik het af en toe wel eens.

Ik gebruik hiervoor de preserver van proline, bij Vlemmix te verkrijgen (als je mzzl hebt) werkt perfect, de boilies bederven dus echt het eerste jaar niet.

ik gebruik het nog niet lang genoeg om aan te kunnen geven of het gebruik van deze preserver een negatieve invloed heeft op je boilie.

Dus geen garantie's van mijn kant, maar conserveren doet het spul prima.

suc6
Hugo Huzen
Berichten: 44
Lid geworden op: 11-01-2002 01:00
Locatie: Almen

24-09-2002 23:12

Het schijnt als je zout aan je boillies toevoegd, je bollen ook langer bewaard blijven.
Zit best iets in want vroeger gebruikten de mensen dit ook als conserverings middelen, bijv. voor de stokvis.
gegroet
Hugo
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

24-09-2002 23:25

Boilies tenminste 1 week drogen. Daarna 1 kg zout op 1 kg boilies in een afgesloten emmer. Werkt prima voor een Frankrijk trip.

Kees
Gebruikersavatar
Jeroen houdijk
Berichten: 682
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Contacteer:

24-09-2002 23:46

Suiker is ook een natuurlijk conserveermiddel.
Wat chemische conserveermiddellen betreft kan ik een weinig geconcentreerde aanraden, omdat je dan niet gauw teveel doseert en er een betere menging optreedt.
De opgegeven dosering van de preserver die ik gebruik is 40-65 ml per 500gr mix.

Het beste is om geen conserveringsmiddel te gebruiken maar als je geen beschikking hebt over een vriezer is het een optie.

groeten Jeroen
Gebruikersavatar
Rob Borjans
Berichten: 857
Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
Locatie: Landgraaf

25-09-2002 08:54

hoy,

ik gebruik zelf liever ook geen preserver, maar er zijn momenten waarop je niet aners kunt!
goed rogen doe ik altijd zeker een week of 2!
in de vrieskast heb ik geen plaats meer voor de boilies, en em ruzie met mijn moeder te voorkomen doe ik ze liever niet meer in de vriezer!!

greoten rob
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

26-09-2002 01:04

Op 2002-09-24 23:12, schreef Hugo Huzen:
Het schijnt als je zout aan je boillies toevoegd, je bollen ook langer bewaard blijven.
Zit best iets in want vroeger gebruikten de mensen dit ook als conserverings middelen, bijv. voor de stokvis.
gegroet
Hugo


Zout zorgt er alleen voor dat het vocht uit de bolies trekt. Geen vocht betekend geen bederf, maar geen vocht is onmogelijk.

Bolies 2 weken laten drogen? Dat ligt er net aan wat voor ingredienten je hebt. Vorige week een mix gemaakt, die na 36 uur begon te scheuren. Ik heb ze vlug in de vriezer gestopt.

Het beste is gewoon < dat ik weet > Goed drogen, en daarna vacumeren, en de vriezer in.

Dat gebeurd in de Horeca ook zo :smile:

Met draaiende groet J0H@N
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

26-09-2002 09:01

Boilies in zout is een prima korte termijn oplossing. Het houdt je boilies zeker 3 weken vers. Zoals ik al zei, goed voor een Frankrijk trip.

Overigens gebruik ik nooit een conserveermiddel als toevoeging. Ik vis altijd met verse boilies. Maak dus elke week wel een kleinere hoeveelheid die direct wordt opgebruikt. Geen vriezer nodig, alleen wat discipline. Maar wat is nou een uurtje draaien?

Groeten, Kees
Bart Smeets
Berichten: 73
Lid geworden op: 31-05-2002 02:00

29-09-2002 13:18

Zelf gebruik ik ook altijd zout en zal ook nooit conserveermiddelen gebruiken. Totdat er natuurlijk een op de markt komt die echt verantwoord is om mee te vissen tot nu toe is er nog geen conserveermiddel waarmee dat echt mopgelijk is. Kijk maar even hier: http://www.karperwereld.nl/artikel/cg1.php
(meeste van jullie zullen dit artikel wel kennen)
In dit artikel staat veel informatie over het verantwoord wel of niet kunnen gebruiken vn conserveermiddelen.

Mvg,
Bart
Eat... Sleep... Go Fishing...
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

02-10-2002 16:07

BOILIES CONSERVEREN??
Lees maar weer...
Conserveringsmiddelen en andere additieven,
Auteur,; Chris Gabriele.

http://home.wxs.nl/%7Ewitt0199/Nieuwesi ... vering.htm

Sportieve groeten Henk
Plaats reactie