Zout


Plaats reactie
Hugo Huzen
Berichten: 44
Lid geworden op: 11-01-2002 01:00
Locatie: Almen

18-09-2002 22:05

Hallo mensen.
Ik heb een vraagje over het toevoegen van zout in de boillie mix.
ik wil dit erin gaan verwerken, omdat zo de boillies beter geconserveerd worden.
Heeft iemand een idee, hoeveel gram per kilo?
Met vriendelijke groet,
Hugo
Gebruikersavatar
Bart Janssen
Berichten: 1354
Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
Locatie: Tussen de Rivieren
Contacteer:

18-09-2002 22:23

Op de rotary van de vbk site heeft Patrick Bouwens hier wat over geschreven. Ik meen bij favoriete ingredienten. Hij gebruikt 50 gram op een kilo. Maar je kunt dit het beste zelf even lezen. Staan een hoop interresante dingen bij! http://www.vbk.be

Groet
Bart.

_________________
FM-Baits. Daar houden de karpers van!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bart Janssen op 2002-09-18 22:24 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bart Janssen op 2002-09-18 22:24 ]</font>
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

22-09-2002 09:07

Zout kan in vele hoeveelheden toegevoegt worden.
In menselijke consumtie middelen liggen de verhoudingen grofweg als volgt,(let wel ik noem alleen vleesproducten omdat ik hier ervaring mee heb ivm mijn beroep),producten die warm gegeten worden hebben meestal een zout gehalte van 15-16 gram per kg.,soms word
18 gr gebruikt.
Producten die koud gegeten worden hebben een zout gehalte tussen 17 en 20 gr per kg.
Droogworst heeft een zoutgehalte tussen de 28 en 32 gr per kg.
Let wel op suikers verlagen de smaak van zout
in een produkt(alleen de smaak dus niet de hoeveelheid of verdere werking van zout)
Zout is een smaakversterker die een product(dus ook je boilie)net dat beetje extra geeft.
Zelf gebruik ik altijd zout en persoonlijk gebruik ik meestal 30 gram per kg droge mix wat neerkomt op ongeveer 20 gram per kg boilies eindprodukt.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt,en verder probeer wat uit ik heb tot 100 gr per kg gebruikt en gevangen dus je zit er niet snel naast.
Hugo Huzen
Berichten: 44
Lid geworden op: 11-01-2002 01:00
Locatie: Almen

22-09-2002 12:52

Mensen! bedankt voor de info! ik ga woensdag weer draaien en zal het zeker gaan gebruiken!
groetjes hugo
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

22-09-2002 13:49

Ten eerste: Is 100 gram per kilo niet schadelijk voor een karper, wanneer hij er veel van eet? ( bijv. een kilo's grote voerplek )

Ten tweede: Maakt het uit dat je vismeel/trouvit in je mix gebruikt voor het percentage zout dat je toevoegt? Ik heb trouvit nooit geproefd, maar het zou kunnen dat dat ook ook aardig zout is. Weet iemand hier iets meer van?

Met gezouten groet, Sjoerd
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

22-09-2002 13:53

Sjoerd, wie zegt dat 100 gram zout schadelijk is? Of niet schadelijk.?
Roel Stuurop
Berichten: 74
Lid geworden op: 03-06-2002 02:00
Locatie: Appeltern
Contacteer:

22-09-2002 14:06

Sjoerd beweerd ook niet dat 100gr de kilo schadelijk is, dat vraagt hij. :smile:
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

22-09-2002 14:08

Geen idee, daar probeer ik nou juist achter te komen :razz:

Op elke honderd gram vlees tien gram zout lijkt mij niet echt smakelijk en gezond.

Als dat slecht is voor ons, misschien is het dan ook wel slecht voor de karper. Ik weet niet of karpers ook nieren hebben, maar als ze die wel hebben, lijkt het me niet echt goed voor hun nieren... Vandaar dat ik vroeg of iemand daar wat vanaf weet.

Groetjes, Sjoerd
dave karels
Berichten: 72
Lid geworden op: 12-03-2002 01:00

22-09-2002 21:57

Hoi Sjoerd,

In vismeel zit van zichzelf al wat zout verwerkt, vandaar bij een vismix minder zout gebruiken bv 50 gram zout bij een zoete/normale mix en bv 30 gr bij een vismix.

De groeten,
Dave
Plaats reactie