Koolhydraten, Eiwitten en Vetten??


Plaats reactie
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

18-09-2002 17:37

ik heb momenteel een recept wat het volgende betreft :

GEWICHT 0.70 KG
EIWIT 8.6 %
KOOLHYDRAAT 59,4 %
VET 5.1 %
HARDHEID 57.5 %
VERWERKBAARHEID 84.2 %
INSTANT 84,6 %

is dit goed? of moeten die vetten ver omlaag?
wat is de veiligste rig voor gevlochten lijnen?
Gebruikersavatar
Tim Beeren
Berichten: 529
Lid geworden op: 29-07-2002 02:00
Locatie: Overveen (vlak bij Haarlem)
Contacteer:

18-09-2002 18:19

ligt eraan welk jaargetijde het is. in de winter zou ik de vetten zo laten en in de zomer zou ik ze iets minder doen.
Regen zijn de tranen van god, omdat hij geen karpervisser is...
Hans van Moorsel
Berichten: 712
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Geldrop

18-09-2002 18:27

walter,

wat probeer je te maken? een kruising tussen een zomer en een winter boilie volgens de EA norm of is het helemaal een eigen brouwseltje? :smile:
Hierbij een tabel waar je bij het maken van norm boilies rekening kunt houden.

Zomer:
Eiwit 10 - 18%
neb 68 - 70
Vet 10 - 20%
koolhyd. 66 - 73%
Vezel 3 - 3,5%

Winter:
Eiwit 23 - 28%
neb 70 - 80
Vet 20 - 25%
Koolhyd. 47 - 60%
Vezel 3,5 - 4%

neb = natuurlijke energie behoefte

Hopelijk kun je hier wat mee.

Sportieve groeten,

Hans
Gebruikersavatar
Bart Janssen
Berichten: 1354
Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
Locatie: Tussen de Rivieren
Contacteer:

18-09-2002 18:44

Beste Tim

In de zomer kunnen de vetten juist omhoog en in de winter omlaag. Anders is de vis veel te snel verzadigd. In de zomer, warm water, komen de vetten eerder vrij in koud water niet.

Walter

In de zomertijd zou ik wat meer eiwitten gebruiken, het natuurlijk voedsel (behoorlijk eiwit rijk) is dan wel meer dan voldoende aanwezig maar wat je nu hebt is wel erg weinig. Tussen de 25% en 35 % is een goed uitgangspunt. Wil je appart doen gebruik dan meer koolhydraten in de zomer. In de winter is het natuurlijk voedsel afgestorven dus kun je meer eiwitten gebruiken, kijk uit dat de vis niet verzadigd raakt.

Succes
Bart
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

19-09-2002 11:47

Walter,

De allerbeste resultaten krijg je met een instant van 100%.

Suc6

Klaas
Mike van Zijl
Berichten: 324
Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam

19-09-2002 23:06

Klaas.

Wel "wateroplosbare" instant dan hè.
:grin:

Met uitgekiende groet,

Mike
Plaats reactie