ik heb momenteel een recept wat het volgende betreft :
GEWICHT 0.70 KG
EIWIT 8.6 %
KOOLHYDRAAT 59,4 %
VET 5.1 %
HARDHEID 57.5 %
VERWERKBAARHEID 84.2 %
INSTANT 84,6 %
is dit goed? of moeten die vetten ver omlaag?
Koolhydraten, Eiwitten en Vetten??
-
- Berichten: 77
- Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
- Locatie: hendrik ido ambacht
wat is de veiligste rig voor gevlochten lijnen?
- Tim Beeren
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 29-07-2002 02:00
- Locatie: Overveen (vlak bij Haarlem)
- Contacteer:
ligt eraan welk jaargetijde het is. in de winter zou ik de vetten zo laten en in de zomer zou ik ze iets minder doen.
Regen zijn de tranen van god, omdat hij geen karpervisser is...
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
walter,
wat probeer je te maken? een kruising tussen een zomer en een winter boilie volgens de EA norm of is het helemaal een eigen brouwseltje?
Hierbij een tabel waar je bij het maken van norm boilies rekening kunt houden.
Zomer:
Eiwit 10 - 18%
neb 68 - 70
Vet 10 - 20%
koolhyd. 66 - 73%
Vezel 3 - 3,5%
Winter:
Eiwit 23 - 28%
neb 70 - 80
Vet 20 - 25%
Koolhyd. 47 - 60%
Vezel 3,5 - 4%
neb = natuurlijke energie behoefte
Hopelijk kun je hier wat mee.
Sportieve groeten,
Hans
wat probeer je te maken? een kruising tussen een zomer en een winter boilie volgens de EA norm of is het helemaal een eigen brouwseltje?
Hierbij een tabel waar je bij het maken van norm boilies rekening kunt houden.
Zomer:
Eiwit 10 - 18%
neb 68 - 70
Vet 10 - 20%
koolhyd. 66 - 73%
Vezel 3 - 3,5%
Winter:
Eiwit 23 - 28%
neb 70 - 80
Vet 20 - 25%
Koolhyd. 47 - 60%
Vezel 3,5 - 4%
neb = natuurlijke energie behoefte
Hopelijk kun je hier wat mee.
Sportieve groeten,
Hans
- Bart Janssen
- Berichten: 1354
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Tussen de Rivieren
- Contacteer:
Beste Tim
In de zomer kunnen de vetten juist omhoog en in de winter omlaag. Anders is de vis veel te snel verzadigd. In de zomer, warm water, komen de vetten eerder vrij in koud water niet.
Walter
In de zomertijd zou ik wat meer eiwitten gebruiken, het natuurlijk voedsel (behoorlijk eiwit rijk) is dan wel meer dan voldoende aanwezig maar wat je nu hebt is wel erg weinig. Tussen de 25% en 35 % is een goed uitgangspunt. Wil je appart doen gebruik dan meer koolhydraten in de zomer. In de winter is het natuurlijk voedsel afgestorven dus kun je meer eiwitten gebruiken, kijk uit dat de vis niet verzadigd raakt.
Succes
Bart
In de zomer kunnen de vetten juist omhoog en in de winter omlaag. Anders is de vis veel te snel verzadigd. In de zomer, warm water, komen de vetten eerder vrij in koud water niet.
Walter
In de zomertijd zou ik wat meer eiwitten gebruiken, het natuurlijk voedsel (behoorlijk eiwit rijk) is dan wel meer dan voldoende aanwezig maar wat je nu hebt is wel erg weinig. Tussen de 25% en 35 % is een goed uitgangspunt. Wil je appart doen gebruik dan meer koolhydraten in de zomer. In de winter is het natuurlijk voedsel afgestorven dus kun je meer eiwitten gebruiken, kijk uit dat de vis niet verzadigd raakt.
Succes
Bart
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Walter,
De allerbeste resultaten krijg je met een instant van 100%.
Suc6
Klaas
De allerbeste resultaten krijg je met een instant van 100%.
Suc6
Klaas
-
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
- Locatie: Amsterdam
Klaas.
Wel "wateroplosbare" instant dan hè.
Met uitgekiende groet,
Mike
Wel "wateroplosbare" instant dan hè.
Met uitgekiende groet,
Mike