soakers


Plaats reactie
Gebruikersavatar
beumer marc
Berichten: 71
Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
Locatie: limburg

16-09-2002 21:46

kan men soakers (dips) zelf maken want ik vind ze nogal prijzig
Gebruikersavatar
Jeroen houdijk
Berichten: 682
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Contacteer:

16-09-2002 22:01

Als je er aan kan komen: in het blad Karper no 5 staat een artikel over het zelf maken van boiliedips, geschreven door Florian Laufer.
Zelf heb ik met succes de volgende boiliedip gemaakt;

men neme 500 gram suiker, 1 liter water en brengt het geheel aan de kook. laat het water verdampen tot de gewenste stroperigheid ontstaat. Voeg dan een half busje kaneelpoeder toe en roer dit goed door.

het voordeel van zo'n grote hoeveelheid is dat je ook je voerboilies kan "dippen". ik gooi gewoon een halve kilo boilie's in deze brei en laat dat een nachtje staan. Bij het vissen is het het mooiste als je een scheutje van dit suikerwater op je stek te water laat. Neem wel een paar rollen wc papier mee want het wordt een kleverige boel.

groeten jeroen
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

16-09-2002 22:09

je kan ook honing gebruikenn of stroop evt amino verkopen ze ook in een sportschool

mvg martijn
Gebruikersavatar
Jeroen houdijk
Berichten: 682
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Contacteer:

16-09-2002 22:18

oh ja, was ik nog vergeten, als de voerboilies zo overdadig zijn gedipt kun je rekenen op een verschrikkelijk goede instant respons, bijna alle aanbeten komen binnen een uur na het ingooien. Na twee uur is de werking over en kan je beter verkassen of verversen. voor korte sessie's dus.
groeten jeroen.
Gebruikersavatar
Bart Janssen
Berichten: 1354
Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
Locatie: Tussen de Rivieren
Contacteer:

17-09-2002 04:53

Marc

Ik weet niet wat de prijzen zijn van een kant en klare dip maar Mainline heeft een neutral dip in het assortiment. Ik heb afgelopen voorjaar 4 van die potten gekocht, per stuk waren ze rond de 6 of 7 euro geloof ik. Zeer handig, voor elke boilie die je maakt kun je een bijpassende dip maken. Je gebruikt de zelfde toevoegingen, uiteraard wel de hoeveelheden aanpassen, als in de boilie en mengt die door de dip, klaar is kees.

Bart.
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

17-09-2002 09:14

De shot pot's van Solar bevallen mij ook goed, die geur blijft echt uren aan je boilie kleven. Als je 's avonds ingooit, en 's ochtends weer indraait, ruik je hem nog ( als er zich nog geen karper aan vergrepen heeft )

groetjes, Sjoerd
Karl van Bakel
Berichten: 21
Lid geworden op: 07-09-2002 02:00
Locatie: Deurne

17-09-2002 09:50

jeroen,
als je dat met suiker en water maakt he hoe krijg je dat dan weer uit de pan? of kun je dat erzo uigieten als het nog warm is?
Gebruikersavatar
Jeroen houdijk
Berichten: 682
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Contacteer:

17-09-2002 12:02

Je moet wel zorgen dat het nog vloeibaar blijft en niet te erg gaat carameliseren. Als je alleen suiker neemt moet je heel erg uitkijken, de temperatuur van gesmolten suiker is al gauw 180 graden.
enne gebruik niet het favoriete steelpannetje van je moeder/vrouw/vriendin voor je experimenten! het kan mis gaan namelijk.
groeten jeroen
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

17-09-2002 19:52

Iglo Viscuisine kan anders ook verrekte heet zijn, gdvr me linkerhand verbrand! :roll:
Karl van Bakel
Berichten: 21
Lid geworden op: 07-09-2002 02:00
Locatie: Deurne

18-09-2002 19:07

en als je alleen stroop of honing gebruikt werkt dat ook of gaat dat er dan heel vlug weer van de bolie af?
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

18-09-2002 22:46

Nee, dat blijft vrij lang zitten. Ik heb dat eens getest, omdat ik het voer voor mijn kois af en toe 'soak'.
het hangt ook sterk van de watertemperatuur af. Denk maar aan aan hoe stroop is wanneer je hem op je pannekoek doet, en hoe stroop is wanneer het eenmaal een paar minuten op je pannekoek ligt...


groetjes, Sjoerd
Gebruikersavatar
beumer marc
Berichten: 71
Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
Locatie: limburg

19-09-2002 12:42

oke bedank mannen ik ga het zeker uitproberen
Gebruikersavatar
Mike Smit
Berichten: 176
Lid geworden op: 20-06-2002 02:00
Locatie: Twente

23-09-2003 16:31

Jeroen een vraagje aan jou,
Als ik de suikeroplossing heb gekookt etc wordt het na een minuut echt HARD!
Wat heb ik fout gedaan of hoe kan ik dit voorkomen?!

MvG Mike
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

23-09-2003 18:34

water toevoegen blussen die handel
Plaats reactie