Pittige bollen oftewel Vlamballen !


Plaats reactie
Robbie Faber
Berichten: 1008
Lid geworden op: 09-04-2005 22:39

10-03-2006 03:45

Wat denken jullie:zou dit dressuurdoorbrekend kunnen werken of juist niet ?

Kun je een boilie te pittig maken,en wanneer is een boilie te pittig ?

Welke pittige ingrediënten gebruiken jullie zoal ?

Een aantal hete vraagjes en ik hoop op warme antwoorden. :D

Alvast bedankt.

Mvg...
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

10-03-2006 07:35

3 ml zwarte peperolie per kg en een scheut cayenne?

morgen.... :D
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

10-03-2006 08:00

Waarom niet?
Denk wel dat er catagorieen karpers zijn die het wellicht links zullen laten liggen.
Net zo goed als er catagorien karpers die een voorkeur hebben voor vismeel/zoute boillies of zoete boillies..dus waarom ook geen pittige boillies :wink: .
Wanneer een boillie te pittig is?..geen idee, zal wel de standaard aanbevolen kruid-hoeveelheden aanhouden zoals die geadviseerd word bij de meel verkoeprs.

voorbeeld Pittige ingredienten?
Knoflook
worchestershire saus
robin red
paprika poeder
garnalenpasta
etc etc etc
dennis hellings
Berichten: 317
Lid geworden op: 10-01-2004 17:24

10-03-2006 12:52

heb het vroeger ook al eens geprobeerd, met pili pili dan.
Straf spul niet normaal, dus beetje voorzichtich mee doseren.
resultaten waren matig.

mvg
Rinus Gaasbeek
Berichten: 273
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Enschede

10-03-2006 15:33

Hoi,

Heb geen geweldige ervaringen met scherp spul als toevoeging aan het aas.
Viste vroeger veel met de pen en gebruikte als aas
van die kaasblokjes van dat " lachende koetje" ( la vache qui rite). Altijd top mee gevangen, totdat ik een keer de verkeerde blokjes nam van het zelfde merk. Toegevoegd was poivre vert of te wel groen peper. Shake het maar... geen tik.
Dus voor mij nooit weer een toevoeging van iets met peper o.i.d.
Groetjes
Rinus
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

10-03-2006 15:37

grappig verschil niet waar?
Gebruikersavatar
marc boudewijn
Berichten: 42
Lid geworden op: 30-11-2005 15:58
Locatie: ijmuiden

10-03-2006 22:12

5% kerrie poeder doet het ook erg goed
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

10-03-2006 23:35

Mooie avater Marc :D
luuk houtgraaf
Berichten: 616
Lid geworden op: 15-10-2005 18:11
Locatie: zaanstad
Contacteer:

11-03-2006 10:10

knoflook :wink:
alleen mijn moeder word af en toe een beetje boos :lol:
plassen zijn perfeckte viswateren,
Gebruikersavatar
Nick Verhagen
Berichten: 391
Lid geworden op: 18-12-2004 16:06
Locatie: Schijndel

11-03-2006 16:32

Hey Robbie,

Mischien een beetje sambabai erin?

Mvg..
Wie het kleinen niet eerd, die is het groten niet weerd.
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

11-03-2006 17:54

vermalen theelepeltjes met gedroogde chili's..

Ik vond ze zo nu en dan met het proeven wel heet!! Maar heb er zelf nooit mee gevist. Een collega visser in belgie viste met deze toevoeging en tsja hard to say maar hij ving toen wel stukken beter dan wij....
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

12-03-2006 13:08

hey, jordy...
hoe moet ik m,n theelepeltjes malen??? :D :D
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

12-03-2006 17:01

mm jip idd.

een lepeltje met vermalen gedroogde chili's
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
Robert Valkeneer
Berichten: 261
Lid geworden op: 30-03-2005 14:19
Locatie: Lelystad

13-03-2006 13:36

Wat vindt onze vriend de karper van die scherpe zaken in zijn maag. Kan me niet voorstellen dat ie dat gewend is. 8)
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

13-03-2006 14:09

Tja Robert, er wordt heel wat aangerotzooid wat dit betreft. En alleen maar de dikte en grootte van de onthaakmat lijkt van buitensporig belang...
Robbie Faber
Berichten: 1008
Lid geworden op: 09-04-2005 22:39

13-03-2006 16:43

Aart Lokhorst schreef:Tja Robert, er wordt heel wat aangerotzooid wat dit betreft. En alleen maar de dikte en grootte van de onthaakmat lijkt van buitensporig belang...


:-? ..Vandaar dat ik het ook vraag.


Mvg...
jurrien stam
Berichten: 304
Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
Locatie: haarlem

16-03-2006 12:27

knoflookpoeder in combinatie met ketjap!!!!!!!! Werkt voor mij als de beste!
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
Gebruikersavatar
Peter Alter
Berichten: 161
Lid geworden op: 15-03-2006 17:19

17-03-2006 16:33

Vraag me dan wel af hoe dat allemaal smaakt.
Ik proef anders altijd van mijn boilies, maar denk dat ik hier maar eens ga passen...
richard van der veen
Berichten: 115
Lid geworden op: 15-08-2002 02:00
Locatie: groningen

22-03-2006 22:43

Robert Valkeneer schreef:Wat vindt onze vriend de karper van die scherpe zaken in zijn maag. Kan me niet voorstellen dat ie dat gewend is. 8)



Nee boilies liggen van nature op de bodem van het water :P
Plaats reactie