olie


Plaats reactie
Maarten drenth
Berichten: 128
Lid geworden op: 30-08-2002 02:00

28-02-2006 18:56

Wie weet welke olie het beste oplosbaar is in water. Ik wil mijn boilie, nadat die gedroogd is, dippen in een zelfgemaakt kruidenolie.

Mijn doel is om de boilie extra instant aantrekkingskracht mee te geven. De olie moet dus zo goed mogelijk oplosbaar zijn in water zodat het een geurspoor achterlaat..

Of heeft iemand misschien nog een veel beter idee voor een zelfgemaakt boiliedip???
jacco noordermeer

28-02-2006 19:42

olie en water bijten elkaar :wink:
oplossen zal dus niet gaan
Gebruikersavatar
hans van keijzerswaard
Berichten: 52
Lid geworden op: 24-02-2002 01:00
Locatie: vught
Contacteer:

28-02-2006 19:59

Hoi Maarten,

Als je dit wil doen kun je wat emulgator door je olie doen, hij verdeelt zich dan beter in het water....

Hans.
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

28-02-2006 20:16

Ik dacht dat lecithine, onder andere tevinden in eigeel, een goede emulgatro is. Preciezere info heb ik niet, maar misschien kunnen de aas whizz kids hier meer over vertellen :)

vr gr Sjoerd
Gebruikersavatar
stephan kerger
Berichten: 341
Lid geworden op: 08-11-2005 17:13
Locatie: O-bl

28-02-2006 20:35

Of een emulgator echt werkt voor zo'n situatie betwijvel ik. Je gaat dan toch een soort mayonaise (emulsie) kweken die niet meer zo uitlekt als olie.
Helaas is olie niet oplosbaar in water, andersom overigens wel.
Olie kan wel als een verticale drager functioneren en afhankelijk van de structuur van je boilie, zelfs een aardige (uitlek) periode. Als dit dan zeer kleine druppeltjes zijn die uitlekken, kan het best wel eens heel lang duren voordat dit de oppervlakte van het water bereikt en door beweging in het water ook een beetje horizontaal bewegen. Dit is helemaal mooi als je op stromend water zit.
Een (olie)dip zou naar mijn mening ook wateroplosbare attractors moeten bevatten. Zo wordt de boilie van alle kanten attractief.
Zelf heb ik wel eens een dip gemaakt van olie, robin red, sweetner en een beetje flavour. Je zou het zo op je brood smeren :wink:

MVG,

Kerger!!!
Vissen is een religie, geen hobby!
Gebruikersavatar
Arno Spruit
Berichten: 619
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

01-03-2006 10:36

Maarten,

Zet eens een fles olijfolie weg met daarin een aantal rode pepers en flink wat tenen knoflook. Als dan straks het water wat warmer is kun je deze prima gebruiken in je boilie of als dip.
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

01-03-2006 11:03

Ik gebruik soja lecithine.
Is een goede emulgator, verbindt het water met de olie.
Uitelekken is prima van de olie icm de lecithine.
Maarten drenth
Berichten: 128
Lid geworden op: 30-08-2002 02:00

01-03-2006 12:53

Ik heb gisteren een en ander getest met diverse olieen (olijf en zonnebloem), ketjap, en baukje smaakstoffen (vanille en citroen)...Wbt de ketjap en de baukje smaakstoffen was ik wel tevreden.. Deze zorgde voor een behoorlijke vertroebeling van het water. Mijn inziens betekend dit dus dat het zich goed mengt met water...

Ik zit er nu dus aan te denken om een soort van dip te maken van enkel alleen deze producten of een mengsel te maken met een kleine hoeveelheid water... Ook heb ik al een een ander gelezen op dit board over het maken van dips/soakers door water met kruiden licht te verwarmen... Dit ga ik van de week nog eens verder testen...

Olie zie ik op dit moment dus niet meer zo zitten, ook omdat ik bang ben dat mijn boilies dan te vet worden. Ik voeg nml al een kleine hoeveelheid olie toe aan mijn mix zodat deze beter rolbaar wordt.

Als iemand anders nog een idee heeft voor een vloeibare stof die goed te gebruiken is voor het maken van diups/soakers dan hoor ik het graag...
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

01-03-2006 15:53

spuug
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

01-03-2006 18:53

Voor jou wel ;)
geert baillievier
Berichten: 62
Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
Locatie: Zwevegem/ Belgie

01-03-2006 20:27

oxo, vloeibare melasse, worchester saus, oestersaus puur of vermend met andere lokkers zijn dit alle goede dips!
That's live!
Gebruikersavatar
Marck de Jongh
Berichten: 491
Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
Locatie: Blaricum/Velp
Contacteer:

02-03-2006 15:21

Remia sauzen?.... :o :lol: :wink: Ennuh spuug is nog zon gek idee niet! Die zorgt er voor dat de eiwitlaag om je boilie verteerd word, of aangetast raakt, en zo verspreid de geur en smaak van je boilie zich beter door het water;) kan wel degelijk effect hebben dus!
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...

Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

02-03-2006 16:03

Ken je klassiekers Marijn.

We ( mijn pa) tufte vroeger al op zijn pluim. Toen speelde loeb nog met zijn toges.

MVG

Klaas
jacco noordermeer

02-03-2006 16:06

:lol:

kijk maar naar de oudjes aan de waterkant
zij doen het nog steeds
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

02-03-2006 16:07

:):):):):)

Ik weet het Klaas, maar het klopt wel!
Gebruikersavatar
Marck de Jongh
Berichten: 491
Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
Locatie: Blaricum/Velp
Contacteer:

02-03-2006 16:11

Juistem, bij het witvissen heb ik het inderdaad van mijn opa geleerd! Maar bij het karpervissen had ik er nog niet aan gedacht dat het misschien wellis kon werken...
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...

Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Plaats reactie