boilies bewaren


Plaats reactie
Gebruikersavatar
benjamin Mazereeuw
Berichten: 1141
Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
Locatie: Enkhuizen NH
Contacteer:

10-09-2002 09:47

hoi ik hep ff un vraagju kan je boilies ook zonder in te vriezen bewaren en hoe moet dat dan
hoe lang kun je ze dan bewaren

groetjes aan karpervissend nederland
Meer is beter
Beer van een meter
-------------------------------
Rookworst zonder R is ook worst
Gebruikersavatar
Michiel Pilaar
Berichten: 962
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Kapelle
Contacteer:

10-09-2002 15:45

Je kan je boilies vacuum laten trekken bij de slager! Supersysteem, zkr voor lange sessies: als je ze niet in de zon legt, of in een hoekje waar het 38 graden is kun je ze lang goed houden. Ik heb laatst nog met een zak gevist die ruim 6 weken terug vacuum getrokken was. De boilies waren nog gewoon goed. En het waren gewone home-made (vismeel).

Dus ff naar de slager om info!

Succes,

Michiel
Het leven is te mooi om er niet ten volle van te genieten!
dave karels
Berichten: 72
Lid geworden op: 12-03-2002 01:00

12-09-2002 11:00

Hoi Benjamin,

Was niet je vraag maar hoop dat je hier toch iets aan hebt.
Je hebt de via-via (partikulier krantje met 2e-handsspullen),daar kun je heel goedkoop een diepvrieskist kopen,hier kun je je boilies een paar maanden in bewaren...
Gebruikersavatar
benjamin Mazereeuw
Berichten: 1141
Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
Locatie: Enkhuizen NH
Contacteer:

12-09-2002 11:27

dat van die vriezer vind ik wel een goed idee maaru wat kost zo'n ding aan stroom

:wink:
Gebruikersavatar
Lesley van Dinter
Berichten: 1642
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Twente

13-09-2002 11:26

Minder dan een paar zakkies ready-mades...
©
dave karels
Berichten: 72
Lid geworden op: 12-03-2002 01:00

13-09-2002 11:30

Hoi Benjamin,

Het is altijd goedkoper dan conserveermiddel door je boilie doen...
de groeten,
dave
Jurjen Maathuis
Berichten: 9
Lid geworden op: 22-08-2002 02:00
Locatie: Veendam

23-09-2002 22:47

Ik heb voor het drogen van mijn boilies een droogkast gemaakt en laat de boilies hier twee weken in drogen op deze manier kan ik ze zeker een jaar bewaren in een niet luchtdichte zak (b.v. jutte zak).
Ze zijn dan wel kiehard maar ik vang er goed mee ,moet er wel eerst een gaatje in boren.
Wanneer je dit wilt proberen voeg dan wel iets meer tarwebloem (of vergelijkbaar) toe aan je mix omdat de boilies anders gaan scheuren tevens voeg ik ook nog wat olijfolie toe.
Gebruikersavatar
Bart Janssen
Berichten: 1354
Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
Locatie: Tussen de Rivieren
Contacteer:

24-09-2002 00:22

Als je ze echt lang wilt kunnen bewaren moet je ze inderdaad drogen. Het beste kun je ze uitleggen op bijv: een oud bedspiraal of iets dergelijks als er maar lucht door heen kan. Wat ik doe is er 24 uur een ventilater op zetten zodat het vocht er goed uittrekt. Daarnaar laat ik ze nog twee of drie dagen uitdrogen en doe ze in kratten. Nu kun je ze zeker een half jaar tot een jaar goed houden. Als je de boilies droogd verliezen ze wel veel gewicht, als je bijv: 5 kg mix wegdraaid zul je ongeveer 3,5 kg boilies overhouden. Als je de boilies invriest zul van 5 kg mix zo'n 6,5 kg boilies overhouden.

Groet
Bart.
Gebruikersavatar
Lesley van Dinter
Berichten: 1642
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Twente

24-09-2002 08:05

Bart, hoe kan iets met een soortelijk gewicht van bijv. 5 kilo na een droogproces ineens 3,5 kilo wegen?? Als je praat over deeg (vochtig) kan ik geloven dat er vocht verdampt dus het gewicht afneemt, maar als je praat over 'mix' (droog) lijkt mij dit onwaarschijnlijk..

LvDinter.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

24-09-2002 11:40

Een droge mix van 5 kg blijft 5 kg. Alleen het extra gewicht van het toegevoegde vocht neemt af bij het drogen door verdamping. Ik denk dat Bart het een beetje slordig opschrijft, maar goed bedoeld.

In het water, als aas, neemt de boilie weer vocht op. Door drogen verlies je dus eigenlijk helemaal niets.

Groeten, Kees

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Kees Ouwehand op 2002-09-24 11:50 ]</font>
Rob Jacobs
Berichten: 57
Lid geworden op: 21-01-2002 01:00
Locatie: Ridderkerk/Helmond
Contacteer:

24-09-2002 17:13

Ik ben eerlijk niet gezegd niet zo kapot van bollies drogen .
Bij mij verliest het dan een groot deel van de geur. Doe ik dan iets fout of gebruiken jullie nog extra flavours voor het vissen?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

24-09-2002 19:52

Ron, als de smaak maar goed blijft.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

24-09-2002 19:56

Voor de snuivers: Je kunt naflavouren.

Kees
Gebruikersavatar
Bart Janssen
Berichten: 1354
Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
Locatie: Tussen de Rivieren
Contacteer:

24-09-2002 23:37

Lesley

Het was inderdaad een voorbeeld. ietwat overdreven misschien. Maar ik heb het niet over droge mix, ik heb het over mix + toevoegingen. Daarna koken en drogen. Het vocht zal er uittrekken. Als je hetzelfde deeg gebruikt maar naar het draaien invriest zul meer gewicht aan boilies over houden. Bij het drogen krimpen je boilies ook nog wat. Ik hoop dat je me nu beter begrijpt.

groet
Bart
Plaats reactie