Aminol...


Plaats reactie
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

04-02-2006 20:18

Die aap van je lijkt een beetje ziek, nog een keer en ik maak hem...... :wink:
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

04-02-2006 20:22

Die aap heeft van de aminol gesnoept... vandaar die bek die een beetje raar wegtrekt.


Ooit een beetje aminol geproeft?
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

04-02-2006 20:23

Marijn
100 ml op een kg lijkt me veel, ben zelf nu tot 50 ml gegaan.
Denk je dat 100 beter werkt dan 50 ml zal het ook zelf eens proberen !
Kan er ook verschil in concentratie van verschillende merken zijn.
50 ml de een is niet 50 ml van ander (bijv. verdund of iets dergelijks)
Geloof dat jij het ook in bulk koopt wat kost het jou ?
Hoeveel wordt er tijdens 1 min koken afgebroken aan Aminol ?

Groeten Merlin (Beurs Carp 2006 was zeer de moeite waard)
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

04-02-2006 20:41

Merlin,

Ik gebruik die 100 ml aminol per kilo boilies in mijn instant boilies.
Daarin zoek ik graag naar veel wateroplosbaarheid.
Ik gebruik 10% predigsted en 15% gesproeidroogd leverpoeder in die boilies wat alles bij elkaar een grote wolk van amino's verspreid.

Overigens zitten er veel hittbestenige amino's in en kook je het geheel niet kapot.

Overigens gaat de haakboilie ook nog in een dipje aminol...
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

04-02-2006 20:45

Hitte bestendige Aminos, kijk nou leren we ook nog wat !
Gebruikersavatar
Stefan Gooijert
Berichten: 330
Lid geworden op: 03-01-2005 11:07

04-02-2006 20:47

Ik hoor het wel weer. om de Aminol geheel tot zijn recht te laten komen dienen er dus ook andere bestanddelen toegevoegd te worden, het liefst de duurdere. Gaat mijn hele idee van goedkope bol met hoge aantrekkingskracht :cry:

Denk dat ik toch maar overstap op een zoete bol en dan een amino dipje ga gebruiken...
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

04-02-2006 20:50

Volgens mij kom je zelf in een dipje :lol:
Waarom niet gewoon eens naar een toko, paardefukker(voer), bakker,
of met een zakje ....... naar de molen. Hoeft allemaal geen aminol te zijn.
Gebruikersavatar
Stefan Gooijert
Berichten: 330
Lid geworden op: 03-01-2005 11:07

04-02-2006 20:52

Nee, maar ik wou de kosten zo laag mogelijk houden. En door de amino verlies ik de animo hierin :P En ik denk dat voor mijn situatie ik met een dip ook wel over mijn dip heen kom :P als het goed is is de vis toch wel op de stek terug te vinden... door dat dipje springt mijn haakaas er dus net iets meer uit...
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

04-02-2006 20:53

Marijn kan ik een jerrycan (50 liter) via je regelen
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

04-02-2006 21:06

Je hebt die andere ingredienten prima achterwege laten als je aminol gebruikt.

Ze zijn niet noodzakelijk om de aminol tot z'n recht te laten komen.

Dit is een goede voor goedkoop gebruik van aminol en een voudige recepturen, voor met name in het buitenland. Als je je bollen uitdroogt om mee te nemen naar het buitenland en ze zijn dus echt gortdroog, kun je ze met aminol een goede boost geven. Verdun de aminol hiervoor een beetje met het water waar je in vist, totdat je een mooie dikte hebt, die het toelaat om in de bollen te trekken. Leg je boilies dus in die oplossing totdat ze "gerehydrateerd" zijn. Als je ze dan nog een fikse lading attractie mee wilt geven, kun je ze nog eens paneren met een wolkje leverpeoder of L-zero-30.

Als je dan gaat kijken naar de prijs valt 't wel mee. Een kilo Aminol kost je €20,- en met 20 gram per kg doe je al heel wat op deze methode. Als je je bollen dan ook nog een beetje bestuift met 10 gram leverpoeder, dan kun je zelf wel nagaan dat het met de uiteindelijke meerprijs wel meevalt.

De uiteindelijke meerwaarde is echter bijzonder veel meer.... :D

Ook dat soort receptjes zoals Marijn ze laat zien, lijken in eerste instantie heel erg duur, maar daar kun je bedrogen mee uitkomen.....

Sinds ik meer geld uitgeef aan mijn aas, is de prijs die ik per karper uitgeef zelfs gedaald. Kortom: ik vang domweg meer vissen.......

Een fijne avond Mitsz
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

04-02-2006 21:30

Wat kunnen we beter gebruiken poeder of vloeibare aminol.

Wat is uw mening dhr. van der Kamp over hitte bestendige aminozuren, zijn ze echt niet kapot te krijgen, of vallen er een aantal weg bij verschillende tempraturen (koken, stomen, etc.
Kan me voorstellen dat de een het langer volhoud dan een ander
Het zijn immers strengen moleculen verbonden aan elkeaar, de een zal compacter dus steviger zijn dan een ander.

Is de samenstelling van aminol bij elke leverancier gelijk ?
Welke aminozuren zorgen voor welke prikkel bij onze vriend.
(geen sexuele prikkel, maar de vreetorgieprikkel !)

Veel vragen maar wie helpt de Hoogeveners verder !
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

04-02-2006 21:33

Waar is Harnold Kikkert, komt toch ook uit Hoogeveen, samenscholing (kan ie nog wat leren :wink: )
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

05-02-2006 18:24

Merlin Bruinenberg schreef:Waar is Harnold Kikkert, komt toch ook uit Hoogeveen, samenscholing (kan ie nog wat leren :wink: )


Ik vis met de produkten van Mitsz :wink: , hij zoekt ook nog stekken voor me, dus hou ik tijd over vor andere dingen, weet je wel?

gr Harnold

Ps. Heb afgelopen jaar heel wat bijgeleerd, zou jij ook moeten doen :wink:
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

05-02-2006 18:33

das goed gesproken, alleen ben er geen jaar voor nodig 8)
Sommigen hebben altijd al een beetje moeite gehad met leren.
geeft niets iedereen komt er wel, ook jij Harnold :lol: :wink:
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

05-02-2006 18:34

Aanvaluhhhhhhhhhhh...........................beste verdediging !
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

05-02-2006 18:46

is dat in het vissen ook zo?
Melvin Schoonenberg
Berichten: 210
Lid geworden op: 26-12-2005 14:51
Contacteer:

05-02-2006 18:49

Absoluut, het mooiste is in de rug aanvalluhh niet helemaal netjes maar vangen, vangen en nog eens vangen.......ja ze zien je niet aankomen he :lol:
Matthijs Meerkerk
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

05-02-2006 19:37

Hoi mitz, ik gebruik nutraminol in mijn boilies. Ik vroeg me alleen af hoe lang je dit kan bewaren? En ik snap nog iets niet helemaal. Als je water kookt ontstaat er stoom. Stoom ontstaat pas als de temperatuur boven de 100 graden celsius komt. Waarom zou je iets dus koken. De temperatuur is heus niet lager... En wordt je boilie hierdoor wel hard genoeg??

groet
Hans Hanegraaf
Berichten: 160
Lid geworden op: 30-01-2002 01:00
Locatie: den bosch

07-02-2006 17:00

ja,dat vraag ik me ook af? of is dat spul jaren houdbaar en wordt het alleen maar beter?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

07-02-2006 19:45

Heren,

aminol heeft een houdbaarheid van 2 jaar op den emmer. De producent beloofde me echter 4 jaar effectieve houdbaarheid, dus het is sowieso een geconserveerd product en als je dus écht vers aas wil, dan behoor je bij het gbruik van Aminol gewetensbezwaren te hebben.

Toch eten de vissen er lekker van en gebruik ik het met liefde.....letwel...niet tijdens :oops:

Matthijs,

Ik heb aardig wat kilootjes boilies gestoomd en één van mijn favoriete karpervissers, doet niet anders dan.....Je boilies worden hard genoeg, gegeven, dat je recept hiervoor geschikt is. Het voordeel met stomen is, dat je vloeistoffen niet uit je bol lekken en dat is natuurlijk mooi...

Elk voordeel heeft natuurlijk een voordeel....
Mark Groter
Berichten: 38
Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
Locatie: Woudenberg

07-02-2006 21:25

Even voor de nieuwsgierigheid. Is aminol ook niet geconserveerd te krijgen Mitsz?

gr. Mark
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

07-02-2006 21:31

mitsz van der kamp schreef:Heren,

aminol heeft een houdbaarheid van 2 jaar op den emmer. De producent beloofde me echter 4 jaar effectieve houdbaarheid, dus het is sowieso een geconserveerd product en als je dus écht vers aas wil, dan behoor je bij het gbruik van Aminol gewetensbezwaren te hebben.


Waarschijnlijk is er geen NIET geconserveerde uitvoering.
Laatst gewijzigd door Henk ter Maat op 07-02-2006 21:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Stefan Gooijert
Berichten: 330
Lid geworden op: 03-01-2005 11:07

07-02-2006 21:32

Mitsz, heb je mijn mix nog ff bekeken?

Stefan
Matthijs Meerkerk
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

07-02-2006 21:34

Hoi Mitz, ja misschien een hele stomme vraag, maar hoe stoom je die boilies? Kan dit boven de pan, of boven een waterkoker? Ik weet namelijk niet hoe je dit het beste kunt doen... :oops:

alvast bedankt