Erik,
Ik geloof niet MEER zo in de ph-waarde, omdat het op 't zelfde water per
dag en zelfs per stek kan verschillen.
Wel wordt door de "geleerden" gezegt, dat flavours met een lage ph-waar-
de een hogere respons hebben. Zo zou het succes van de Mainline Pine-
apple ook zitten in het feit, dat ie een hele lage ph-waarde heeft. Frank
Warwick schreef ook, dat flavours met een lage ph-waarde beter overdo-
seerd kunnen worden.
Ph-waarde valt volgens mij wel te meten van een flavour. Cipro vermelde
destijds ook de ph-waarde van hun flavours op de flesjes.
groetjes Benny
Aminol...
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
- Erik Rozen
- Berichten: 588
- Lid geworden op: 24-11-2003 01:00
Benny van de Werfhorst schreef:Erik,
Ik geloof niet MEER zo in de ph-waarde, omdat het op 't zelfde water per
dag en zelfs per stek kan verschillen.
Wel wordt door de "geleerden" gezegt, dat flavours met een lage ph-waar-
de een hogere respons hebben. Zo zou het succes van de Mainline Pine-
apple ook zitten in het feit, dat ie een hele lage ph-waarde heeft. Frank
Warwick schreef ook, dat flavours met een lage ph-waarde beter overdo-
seerd kunnen worden.
Ph-waarde valt volgens mij wel te meten van een flavour. Cipro vermelde
destijds ook de ph-waarde van hun flavours op de flesjes.
groetjes Benny
Hey Benny,
Ik heb zojuist het desbetreffende stuk van Der Warwick nog eens doorgelezen, en inderdaad. Lage PH kun je nauwelijks tot niet overdoseren en een hoge daarentegen wel.
Nu is het plan om wat haakboillies in pure flavour te soaken, lijkt me best wel interessant om te zien wat het effect is.
Zou dit het gewenste effect kunnen bewerkstelligen (vis in de winter op grote voerstek (aan)trekken, deze aast nauwelijks maar pakt wel net dat ene bolletje?
Of zou in dit geval een soak van aminol + leverpoeder het toch beter doen?
Elk nadeel heb z'n voordeel...
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
voordeel van flavour is dat het vaak op alcohol basis is. deze lost ook vrij snel op in koud water..
Aminol is geloof ik op water/olie basis en blijft dik bij lagere temperaturen. dus lost minder snel op..
Gr. Remko
Aminol is geloof ik op water/olie basis en blijft dik bij lagere temperaturen. dus lost minder snel op..
Gr. Remko
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
hoeveel aminol / salminol bij 10 eitjes ?
Is er een verschil voor zomer - winter ? moet de hoeveelheid aangepast worden ?
voedingswaarden van dit goedje ?
Is er een verschil voor zomer - winter ? moet de hoeveelheid aangepast worden ?
voedingswaarden van dit goedje ?
Greets Gino
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Michiels Gino schreef:hoeveel aminol / salminol bij 10 eitjes ?
Is er een verschil voor zomer - winter ? moet de hoeveelheid aangepast worden ?
voedingswaarden van dit goedje ?
50ml per 1kg droge mix is voldoende..
voor de instant visserij kun je gerust naar 100-150 gaan.. net als Melasse trouwens.
in de winter zou ik het niet te hoog aanhouden omdat het slecht uitlekt in lagere temperaturen. ik zou het dan als soak of dip gebruiken..
voedingswaarde?? geen idee.
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
bedankt remco
Greets Gino
Michiels Gino schreef:hoeveel aminol / salminol bij 10 eitjes ?
Is er een verschil voor zomer - winter ? moet de hoeveelheid aangepast worden ?
voedingswaarden van dit goedje ?
20 tot 50ml is zat in de meeste gevallen op 10 eitjes
na het drogen nog eens 10ml pkg soaken en je hebt een super instand reactie op je aasje (ook van witvis trouwens)
met salminol verwerkende groet
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
nog een vraagje hierover.
beïnvloedt grote hoeveelheden aminol/selminol/crayminol, laten we zeggen 150 ml per 10 eieren, iets aan de verdere verwerking van de boilie?
Ik bedoel hiermee of de boilie door deze grote toevoeging misschien minder bind? of minder goed uithard?
Beïnvloedt dit ook de geur van de boilie? heeft aminol of salminol of crayminol een sterke geur?
adios
Joeri
beïnvloedt grote hoeveelheden aminol/selminol/crayminol, laten we zeggen 150 ml per 10 eieren, iets aan de verdere verwerking van de boilie?
Ik bedoel hiermee of de boilie door deze grote toevoeging misschien minder bind? of minder goed uithard?
Beïnvloedt dit ook de geur van de boilie? heeft aminol of salminol of crayminol een sterke geur?
adios
Joeri
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
aminol en salminol ruikt lekker
verder moet je het eerst maar eens zelf proberen
dan weet je uit eigen ervaring hoe het werkt
verder moet je het eerst maar eens zelf proberen
dan weet je uit eigen ervaring hoe het werkt
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
mijn mix hard en bind al bijna niet al bijna niet, dus had ik het graag geweten, anders kan ik dat geld evengoed weggooien...
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Aminol bind niet..
het is vergelijkbaar met melasse qua verwerkbaarheid.
het is vergelijkbaar met melasse qua verwerkbaarheid.
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
oké dan laat ik het eruit. Ik kan ze er misschien wel in soaken.
bedankt
joeri
bedankt
joeri
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...