freezer baits


Gebruikersavatar
Wim hanegraaf
Berichten: 855
Lid geworden op: 18-05-2003 02:00

02-02-2006 08:45

Hoe lang zijn freezer baits uit de diepvries, houdbaar??
Dit i.v.m. frankrijktrip. Ik wil proline bestellen.
iemand?
To The Boat!
Gebruikersavatar
Jan Wijma-O
Berichten: 200
Lid geworden op: 02-08-2003 02:00
Locatie: Utrecht

02-02-2006 09:44

Dat hangt af van je freezers, in het geval van pro-line zou ik gewoon ff proline vragen. Verder is het denk ik ook erg afhankelijk van de manier van transport. Een koelboxje op sigarettenaansteker?
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

02-02-2006 10:19

Wim,

Je weet zelf ook wel ,dat als je naar La france gaat,je ze direct in een dry air bag moet stoppen.Dan gaan ze zeker nog een week mee.Mits je ze in koele droge plek hangt,niet in de zon en waar de wint lekker waait.

Gr Danny
Gebruikersavatar
Arno Spruit
Berichten: 619
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

02-02-2006 11:30

Wim,

Ze onbevroren laten bezorgen bij je winkelier. Ze dan vervolgens zelf een week tot 10 dagen drogen thuis. Dan meenemen of, als je nog niet gaat, zelf invriezen. Een week van tevoren uit de vriezer halen en laten drogen op een plaats waar luchtcirculatie is (tocht of gewoon een ventilator neerzetten). Op de plaats van bestemming droog en luchtig bewaren. Ik weet zeker dat ze de hele trip meegaan zonder bederf.
Gebruikersavatar
Wim hanegraaf
Berichten: 855
Lid geworden op: 18-05-2003 02:00

03-02-2006 08:18

Thanks, Maar als je ze uit de diepvries haalt net voor je gaat en ze dan in een dry airbag stopt op plaats van bestemming. gaan ze dan ook niet gewoon een week mee??. Als je 25 kilo te drogen moet neerleggen is mijn huiskamer denk ik te klein, niet te spreken over de lucht!

gr wim
To The Boat!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 08:29

Hahaha...die van mij zijn drie weken houdbaar in de zak :D

leuk he?
Chris Gabriele

03-02-2006 09:00

Dan heb je inderdaad een primeur Mitsz!

Je bent de eerste t.o.v. alle grote merken die verse eiwitjes erin heeft en in een zak 3 weken houdbaar zijn.

Is dit onder alle omstandigheden?

Dit lukt mij alleen dmv licht te konserveren...vertel, wat is je truck.
Denk dat iedereen die zelf boilies maakt dit ook wil kunnen.

mvg Chris.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 09:45

Tis ook maar drie weken Chris...langer niet en dan gaan ze echt schimmelen hoor en eh....

tja.....ik ga liever niet in op de vraag, hóé ik het doe natuurlijk.....ik ben niet echt een geheimschrijver, maar er zijn grenzen Chris....

Overigens...heb ik nog een aantal primeurs de komende tijd hoor.... :D
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 09:52

Zeg CHris,

misschien kun jij even je recepten op 't board zetten...

Denk dat iedereen die zelf boilies maakt dit ook wil kunnen.
Chris Gabriele

03-02-2006 10:07

Als het 3 weken onder alle omstandigheden is dan is het onder gunstige omstandigheden een stuk langer dan 3 weken.

De consument opend graag een zakje om te ruiken en sluit deze weer.


Overigens...heb ik nog een aantal primeurs de komende tijd hoor.... zeg je.

Voor vele mensen is het onbekend gebied en een primeur waar je mee komt.
Maar voor sommige niet en gebruikte al jaren geleden diverse primeurs van nu.

Maar voor de visser is het klasse, veel meer keus dadelijk op de markt!

gr Chris.










Zeg CHris,

misschien kun jij even je recepten op 't board zetten...

Denk dat iedereen die zelf boilies maakt dit ook wil kunnen.
_________________
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 10:17

Het is een ietwat warrige bijdrage van je en ik hoop dat ik het begrijp.

Mijn consumenten (karpers) heb ik hier nog nooit over gehoord :D

Als de jongens even willen ruiken aan de goederen, dan heb ik daarvoor een apart zakkie dat steeds open en dicht gaat, dat in de vriezer ligt Chris. Het hoeft dus niet steeds open en dicht.

Onder de gunstigste omstandigheden ( bevroren) zijn ze inderdaad een suk langer houdbaar.....dat zal een ieder bekend zijn.

Meer keus zal er niet zijn...die is er al genoeg hoor.

een vriendelijke groet

Mitsz
Chris Gabriele

03-02-2006 10:30

Mitsz, met consumenten bedoel ik vissers, klanten die voor elk bedrijf belangrijk zijn.
Met onder alle omstandigheden bedoel ik de temperatuur...in France kan het warm zijn en in Nederland ook.

Maar als ik het goed begrijp is het product onder alle omstandigheden 3 weken lang houdbaar.
Ideaal voor France en de warme zomers voor als je lange sessies maakt.

gr Chris.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 10:33

klopt
Chris Gabriele

03-02-2006 10:44

dan mag je die primeur op de zak zetten Mitsz.
zou ik ook doen.
Chris Gabriele

03-02-2006 10:45

zonder chemische conservering!
Gebruikersavatar
Ruud Visser
Berichten: 2987
Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
Locatie: Mokum
Contacteer:

03-02-2006 10:46

6 weken heb ik gehaald voordat ze wit begonnen uit te slaan...


Groetjes,


Ruud
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

03-02-2006 10:54

Chris

Zonder chemische conserveer. ( net als bij MSB )


wel vol met citroenzuur. Werkt ook PH verlagend.
Chris Gabriele

03-02-2006 10:55

Ray toch!!!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

03-02-2006 10:59

Denk ut niet..Ray 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 11:01

:D
Gebruikersavatar
Simon Dekker
Berichten: 558
Lid geworden op: 11-12-2002 01:00
Locatie: Odijk

03-02-2006 11:16

Koop een stel speciale zakken, ga naar een slager met een bos bloemen voor z`n vrouw en vraag of hij (of jijzelf) ze even vacuum mag trekken!
Heb hier goede ervaringen mee!
Chris Gabriele

03-02-2006 11:42

Mitsz, wel eens van kiemgetal gehoord?

Microbieel bederf is het proces waarbij micro-organismen, bacteriën, schimmels en gisten, de productkwaliteit negatief beinvloeden. Dit is veruit de meest voorkomende, en ook de meest gevaarlijke vorm van bederf.

Mitsz, levensmiddelen bevatten voor de meeste micro-organismen genoeg voedingsstoffen.
Er bestaan duizenden soorten micro-organismen en welk type zal groeien in een specifiek levensmiddel is dus ook moeilijk te voorspellen. De groei hangt af van het type levensmiddel, het type micro-organisme, de temperatuur en vele andere factoren.
Maar ook van het product.
Een schrale bol heeft minder te lijden dan een bol met vrije amino's en speciale ingredienten en zeker omdat het kwaliteit moet blijven.

Droge producten, brood en koekjes, zijn te droog voor bacteriën om op te groeien. Vandaar dat deze producten altijd bederven door schimmels.
Andere producten zijn zuur, zout of bevatten veel suiker. De meeste micro-organismen kunnen niet groeien onder die omstandigheden, dus ontstaat er een specifieke bederfflora van micro-organismen die nog net wel kunnen groeien, maar je remt het zeer zeker.
Vandaar dat Ray de link legt...terecht of onterecht...

Een nadeel is dat microbieel bederf soms helemaal niet merkbaar is. Er kunnen meer dan 1 miljoen bacteri‰n per gram materiaal voorkomen, zonder dat we ze zien.

Dan heb je nog de invloed van licht: vitamine B2 is bv erg lichtgevoelig, de kwaliteit loopt door licht zowiezo achteruit...dat hou je niet makkelijk tegen.

Hoe langer iets bij hoge temperatuur staat , bv aan de waterkant, hoe sneller het zal bederven. ...of dat we niet zien dat de kwaliteit achteruit gaat.

Als 3 weken in een gesloten zak absoluut onder alle omstandigheden haalbaar is heb ik nog een tip.
Zet de boilies onder een ventilator en laat ze drogen, de droog tijd overleven ze dan ook zeker...hoppa vacuum en houdbaar tot de zak open gaat.



gr Chris.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 11:43

:D
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

03-02-2006 11:51

mitz


er stond net een bericht dat ik lieg, en dat ik voor gek wordt verklaard.( niet erg slim overigens om dit soort personelijke gerichte uitspraken te doen)

Ik reageer op een open discussie.

Toch is het logisch dat er van mij en andere zulke reacties komen als je interesant wil doen over iets waar je eigenlijk niet te veel wil los laten.

Begrijp het wel je wilt toch mensen nieuwsgierig maken naar je produkten, maar je weet ook als je teveel reclame maakt voor je bedrijf wordt een discussie stop gezet.

meer zeg ik er niet over, wordt toch al een beetje misselijk van al die sluipreclame van je de laatste tijd.


Ik heb ook een eigen bedrijf in de hengelsport en ik ga nooit op dit board in dicussie over wat er nieuw is of de vraag , "kennen jullie dit of dat produkt" en dan een maand later zeggen dat het te koop is in mijn web winkel.


integriteit is soms ver te zoeken.
Laatst gewijzigd door Ray v/d Bos op 03-02-2006 11:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-02-2006 11:51

Chris,

ik zal er voor één keer nog op ingaan, maar dan vind ik het mooi geweest.

Na jaren als (chef-)kok te hebben gewerkt, ben ik inderdaad op de hoogte van bacteriengroei en hoe deze te voorkomen.

Misschien is het voorts wat beleefder de topicstarter aan te spreken, gezien die de vragen hier stelt. Ik heb er geen gesteld...

een fijne dag

Mitsz