mais bewaren?


Plaats reactie
Jim Adams
Berichten: 4
Lid geworden op: 25-01-2006 15:48
Contacteer:

25-01-2006 15:52

kan je mais na koken en weken ook buiten de vriezer bewaren?
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

25-01-2006 16:50

Dat kan wel, maar het zal gaan verzuren en verschimmelen op den duur. Ik kook particles altijd in grote aantallen en vries het gewoon in porties in. Nu het buiten wat kouder is zal het langer duren voor het bederft als je de mais buiten bewaard, maar logischerwijs gaat het toch op den duur stinken.
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

25-01-2006 17:01

Idd in no time minder !

Mais uit een blikje is 's zomers na één dag ook al niet meer echt okselfris :-?
CarpeR Diem
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

25-01-2006 17:04

Klopt. Ook al is het nog niet zuur na 1 dag na opening, het ruikt toch anders dan als je een vers blik lostrekt. Ik gebruik het daarom ook niet graag op die manier. Dan maar een nieuw blikje. Of gelijk invriezen als je het niet gebruikt. Ik vind wel dat ingevroren blikmais niet goed stevig meer is om als haakaas te gebruiken. Korrels zijn niet zo fijn meer. Maar als ik een spodmix samenstel gaat er niet teveel mais in. Dus dan meestal een half blikje op een emmer spodvoer. De rest de vriezer in, dan maakt t ook niet zoveel uit.
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

25-01-2006 17:09

Mais uit de vriezer als haakaas heb ik nog nooit geprobeerd, lijkt me idd dat het al snel een zacht snotje word.
Gebruiken als spodmix of los bijvoeren kan natuurlijk altijd wel.

Ach,
ik koop gewoon een tray met die middelmaat blikjes, trek er één open en maak 'm gewoon op !
CarpeR Diem
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

25-01-2006 17:19

Blikmaïs invriezen? open maken en gebruiken heb je over gewoon voeren.
Wat maakt het uit wie het dan opvreet, kost immers bijna niks.
Invriezen is duurder :D :D
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

25-01-2006 17:21

Voor mij niet :wink:

(Het zijn mijn ouders die de rekening krijgen) :P En ach ja, de diepvries staat toch al aan he...
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

25-01-2006 17:50

Tsja,
hier staan er twee vriezers :D
en de rekening ?, die krijg ik ook.

Mais voeren ?, gooi het idd het restant gewoon in de plomp, ook al ga ik er nooit meer vissen.
CarpeR Diem
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

25-01-2006 17:52

"Luccen" met blikmais! :D
Patrick de Kort
Berichten: 219
Lid geworden op: 06-12-2005 12:08
Locatie: Oisterwijk

26-01-2006 09:14

Persoonlijk kook ik mijn paticles altijd daags van te voren. Ik heb het idee dat dit gewoon beter werkt. Ik zeg niet dat dit regel is maar mijn ervaring hiermee is gewoon goed.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2006 09:21

Luccen met blikmais?

grote karperboek van Rini Groothuis pagina 177...werd in 1977 al gedaan en mag het Luccen van mij betreft tot "Rinien" worden omgedoopt....
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

26-01-2006 09:50

Ja Mitsz,het Luccen bestond al voordat Luc ermee begon.

Alleen hij heeft het een naam gegeven :lol:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2006 11:02

Stimmt Herr Jeurninck.........
Gebruikersavatar
bjorn kolfschoten
Berichten: 33
Lid geworden op: 12-09-2005 08:37

26-01-2006 20:12

probeer is een keer om je mais 24 uur te laten weken , dan een half uurtje koken , en daarna 2weken in het water laten weken :)
Als je de mais uit t water haalt , wel een wasknijper op je neus want het ruikt dan naar kots :o
Maar het vangt als een tierelier :P
(het is nogal zuur , dus voer er niet teveel van)

suc6
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-01-2006 20:14

twee dagen is genoeg hoor. En dan invriezen in het kookvocht. Al die zure zooi......moet ik liters aardbeienflavour voor inkopen
Gebruikersavatar
Marc Schrikkema
Berichten: 3034
Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
Locatie: Heerhugowaard

27-01-2006 08:03

Rick Boerboom schreef:Klopt. Ook al is het nog niet zuur na 1 dag na opening, het ruikt toch anders dan als je een vers blik lostrekt. Ik gebruik het daarom ook niet graag op die manier. Dan maar een nieuw blikje. Of gelijk invriezen als je het niet gebruikt. Ik vind wel dat ingevroren blikmais niet goed stevig meer is om als haakaas te gebruiken. Korrels zijn niet zo fijn meer. Maar als ik een spodmix samenstel gaat er niet teveel mais in. Dus dan meestal een half blikje op een emmer spodvoer. De rest de vriezer in, dan maakt t ook niet zoveel uit.


De mais raakt doorweekt (wel handig als je weekt toch?) met vocht, lees water. Bevriezend water heeft de unieke eigenschap groter te worden dan de vloeibare versie waardoor je de structuur van je mais om zeep helpt. Hierdoor zal de mais een stuk minder stevig worden en waarschijnlijk minder geschikt zijn om als haakaas te gebruiken.

M.
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken :-)
Plaats reactie