zout
Hoi Bob,
Je zegt dat zout toevoeging het lekken 'leak off' van de boilie gunstig beinvloed.
Werkt zout voor jou gevoel als carrier voor bepaalde stoffen?
gr Chris.
Je zegt dat zout toevoeging het lekken 'leak off' van de boilie gunstig beinvloed.
Werkt zout voor jou gevoel als carrier voor bepaalde stoffen?
gr Chris.
- Bob Klumper
- Berichten: 158
- Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
- Locatie: Amsterdam
- Contacteer:
Ja.
Simpel te testen maak een boilie met zout en een mix zonder zout zet beide boilies apart in een glas water en beoordeel het verschil in verkleuring
mvg Bob
Simpel te testen maak een boilie met zout en een mix zonder zout zet beide boilies apart in een glas water en beoordeel het verschil in verkleuring
mvg Bob
Ik snap wat je bedoeld Bob.
Glucose en andere wateroplosbare ingredienten zijn altijd drager van minuscule deeltjes tijdens uitlekken.
Doe je een boilie in een glas water dan gaat er een evenwicht plaats vinden en is na verloop van tijd het water net zo zout als de bol.
Geld ook met suiker.
gr Chris.
Glucose en andere wateroplosbare ingredienten zijn altijd drager van minuscule deeltjes tijdens uitlekken.
Doe je een boilie in een glas water dan gaat er een evenwicht plaats vinden en is na verloop van tijd het water net zo zout als de bol.
Geld ook met suiker.
gr Chris.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Het feit dat de biologen aangeven dat zout door de huid en kieuwen wordt opgenomen, verklaart waarschijnlijk dat de vissen van Loeb geen aasreactie vertoonden op het toegevoegde zout. Ze hoeven domweg niet te azen om het op te nemen.
Dat houd dan automatisch in dat de meerwaarde van zout dus ergens anders in zit. De mechanische werking, die Bob hier oppert, vind ik dan inderdaad de meest waarschijnlijke.....
mvg Mitsz
Dat houd dan automatisch in dat de meerwaarde van zout dus ergens anders in zit. De mechanische werking, die Bob hier oppert, vind ik dan inderdaad de meest waarschijnlijke.....
mvg Mitsz
- Martin Post
- Berichten: 397
- Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
- Locatie: Franeker
Misschien een beetje off-topic maar toch.
Is er iemand die weet of het Loebraport, of delen ervan, op het web zijn gepubliceerd? Ik heb al te vaak samanvattingen gelezen en wil nu het hele document weleens doorspitten.
Tevens vraag ik mij af welke gelijkwaardige/relevante onderzoeken er zijn gedaan en of daarover publicaties bekend zijn?
Shoot,
Martin
Is er iemand die weet of het Loebraport, of delen ervan, op het web zijn gepubliceerd? Ik heb al te vaak samanvattingen gelezen en wil nu het hele document weleens doorspitten.
Tevens vraag ik mij af welke gelijkwaardige/relevante onderzoeken er zijn gedaan en of daarover publicaties bekend zijn?
Shoot,
Martin
We gaan met zout uit van veronderstellingen.
Kan de vis de zoute smaak waarnemen als de bol geplet wordt?
Oke, het houdt je aas iets langer goed...dat is al een punt.
Mitsz, jij zegt:
Het feit dat de biologen aangeven dat zout door de huid en kieuwen wordt opgenomen, verklaart waarschijnlijk dat de vissen van Loeb geen aasreactie vertoonden op het toegevoegde zout. Ze hoeven domweg niet te azen om het op te nemen.
Je zegt: dan zit de meerwaarde dus ergens anders in.
Hoe moet ik het boven staande interpreteren Mitsz inkombinatie met wateroplosbare ingredienten?
Of gaan de wateroplosbare ingredienten die hij waar kan nemen alleen via de bek?
Neem aminol, er zijn maar enkele amino's die hij waarneemt, veel van de aminol naar mijn mening niet.
Eigenlijk zou je net als bepaalde mensen die amino's moeten gebruiken en de verhouding moeten kunnen vinden.
Niets mis met aminol en andere ingredienten, ik maak ook gebruik van enkele, net als zout.
gr Chris.
Kan de vis de zoute smaak waarnemen als de bol geplet wordt?
Oke, het houdt je aas iets langer goed...dat is al een punt.
Mitsz, jij zegt:
Het feit dat de biologen aangeven dat zout door de huid en kieuwen wordt opgenomen, verklaart waarschijnlijk dat de vissen van Loeb geen aasreactie vertoonden op het toegevoegde zout. Ze hoeven domweg niet te azen om het op te nemen.
Je zegt: dan zit de meerwaarde dus ergens anders in.
Hoe moet ik het boven staande interpreteren Mitsz inkombinatie met wateroplosbare ingredienten?
Of gaan de wateroplosbare ingredienten die hij waar kan nemen alleen via de bek?
Neem aminol, er zijn maar enkele amino's die hij waarneemt, veel van de aminol naar mijn mening niet.
Eigenlijk zou je net als bepaalde mensen die amino's moeten gebruiken en de verhouding moeten kunnen vinden.
Niets mis met aminol en andere ingredienten, ik maak ook gebruik van enkele, net als zout.
gr Chris.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Chris,
het gaat hier over zout. Volgens Ogino, Lovell, Loeb en nog een paar kornuiten, is de toevoeging van zout in het dieet van een karper overbodig. Het wordt opgenomen door de kieuwen en huid.
Laten we dit als bewezen beschouwen dan maar......we moeten toch ergens vanuit gaan.
Wat doet zout dus in onze bol. Zoals je zelf al aangaf is deze materie allemaal te complex om te bevatten en zijn we dus genoodzaakt om uit te gaan van veronderstellingen. Als het even kan wel de meest logische.
Over de waarname van aminol en amino's in het algemeen is me bekend, dat er slechts enkele worden waargenomen, maar wat heeft die aminol nu te maken met het zout waar we het over hadden?
Aminol bevat overigens bakken zout, maar enfin.....
Maar goed...
Blijkbaar geef je hier zelf ook al weer de antwoorden op je vragen...
Wat heeft een vis aan zout in z'n voeding Chris?
mvg Mitsz
het gaat hier over zout. Volgens Ogino, Lovell, Loeb en nog een paar kornuiten, is de toevoeging van zout in het dieet van een karper overbodig. Het wordt opgenomen door de kieuwen en huid.
Laten we dit als bewezen beschouwen dan maar......we moeten toch ergens vanuit gaan.
Wat doet zout dus in onze bol. Zoals je zelf al aangaf is deze materie allemaal te complex om te bevatten en zijn we dus genoodzaakt om uit te gaan van veronderstellingen. Als het even kan wel de meest logische.
Over de waarname van aminol en amino's in het algemeen is me bekend, dat er slechts enkele worden waargenomen, maar wat heeft die aminol nu te maken met het zout waar we het over hadden?
Aminol bevat overigens bakken zout, maar enfin.....
Maar goed...
Blijkbaar geef je hier zelf ook al weer de antwoorden op je vragen...
Wat heeft een vis aan zout in z'n voeding Chris?
mvg Mitsz
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
domme vraag ?
Ketjap manis bevat o.a veel zout en soya.
Ketjap is tevens gehydroleerd (correcte spelling?)
Nu lees ik dat aminol veel zout bevat
Lijkt ketjap manis enigzins op aminol?...heb nog nooit een flesje geroken of geproefd.
iets anders.
Mitz...ga jij naar de KSN meeting 10 januari (Rotterdam)
mvg
Hans
Ketjap manis bevat o.a veel zout en soya.
Ketjap is tevens gehydroleerd (correcte spelling?)
Nu lees ik dat aminol veel zout bevat
Lijkt ketjap manis enigzins op aminol?...heb nog nooit een flesje geroken of geproefd.
iets anders.
Mitz...ga jij naar de KSN meeting 10 januari (Rotterdam)
mvg
Hans
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Toch weer niet zo moeilijk?
Zout water heeft heel andere eigenschappen dan zoet water doordat daarin veel meer geladen deeltjes aanwezig zijn (Na+/Cl- ionen). Zout water zorgt voor oppervlakte spanning verlaging. Zou wel eens prettig kunnen zijn voor vloeistoffen die slecht oplosbaar zijn in water.
Groet, Kees
Zout water heeft heel andere eigenschappen dan zoet water doordat daarin veel meer geladen deeltjes aanwezig zijn (Na+/Cl- ionen). Zout water zorgt voor oppervlakte spanning verlaging. Zou wel eens prettig kunnen zijn voor vloeistoffen die slecht oplosbaar zijn in water.
Groet, Kees
Heren!
Nog een domme vraag dan maar:
"Wat hebben we aan al deze wetenschap van hierboven?"
Ik bedoel dus niet alleen (jo)uw posting Kees.
Hoe gaan we er in vredesnaam uitkomen zonder tienduizend Howard Loebs die allemaal verspreid door heel Nederland op diverse manieren allerlei onderzoeken in het wild gaan uitvoeren en daar vervolgens rapporten over gaan schrijven?
En dan?
Ajuus,
WB
Nog een domme vraag dan maar:
"Wat hebben we aan al deze wetenschap van hierboven?"
Ik bedoel dus niet alleen (jo)uw posting Kees.
Hoe gaan we er in vredesnaam uitkomen zonder tienduizend Howard Loebs die allemaal verspreid door heel Nederland op diverse manieren allerlei onderzoeken in het wild gaan uitvoeren en daar vervolgens rapporten over gaan schrijven?
En dan?
Ajuus,
WB
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Dan gaan we in het Kotsdorperdiep aan de slag.
Groet, Kees
Groet, Kees
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Zei ik dat we gingen vissen dan?
Nou, ik kap er ook mee. We zij eruit meen ik.
Groet, Kees
Nou, ik kap er ook mee. We zij eruit meen ik.
Groet, Kees
Nee Kees,
Dat zei je niet, dat suggereerde je.
Ik kom wel foto's maken.
Hiephoi,
WB
Dat zei je niet, dat suggereerde je.
Ik kom wel foto's maken.
Hiephoi,
WB
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Dat is mooi. Kan ik weer een kilo bagage thuis laten.
Tot dan, Kees
Tot dan, Kees
Ja, nou wordt 'ie lekker!
Ik betaal al die films niet hoor!!!
Sjongejonge...
WB
Kees Ouwehand schreef:Dat is mooi. Kan ik weer een kilo bagage thuis laten.
Tot dan, Kees
Ik betaal al die films niet hoor!!!
Sjongejonge...
WB
Mitsz, jij schrijft:
het feit dat de biologen aangeven dat zout door de huid en kieuwen wordt opgenomen, verklaart waarschijnlijk dat de vissen van Loeb geen aasreactie vertoonden op het toegevoegde zout. Ze hoeven domweg niet te azen om het op te nemen.
Dat houd dan automatisch in dat de meerwaarde van zout dus ergens anders in zit. De mechanische werking, die Bob hier oppert, vind ik dan inderdaad de meest waarschijnlijke.....
Aldus jou schrijven:
Het gaat inderdaad over zout, maar ik trek je opmerking door mbt een discussie waar ik ook iets uit wil halen.
Als de het als carrier, de mechanische werking, zoals Bob oppert, de fuctie kan zijn trek ik dat door.
Zoals aminol ed, wateroplosbaar, drager voor andere stoffen om uit te lekken, wordt immers ook door kieuwen opgenomen.
Dat extra zout overbodig is in je aas als voeding voor de vis is langer bekend, flavours is ook geen extra aanvulling.
Ik heb ook nooit een predigested vis zien rond zwemmen als voer voor de karper....
Gaat niet om het dieet van de karper, het gaat om verantwoord voer en vissen vangen.
Meestal schrijf je als reaktie op mijn schrijven dat ik de vragen zelf beantwoord en geef je een wedervraag.
Jou vraag, wat heeft een vis aan zout in de voeding:
Was meer benieuwd naar ervaringen van mensen die veel zout in hun aas doen.
Voeren zonder zout en als de bol zijn kracht verliest na een tijdje de zelfde bol introduceren met zout en of er dan weer kracht inzit.
Bovenstaande zijn mijn ervaringen en van enkele kennisen, maar zijn er meer mensen die zo gevist en gevoerd hebben?
Wat heeft de vis aan zout in zijn voeding, heel veel Mitsz,...alleen zit het al in de voeding die hij krijgt.
Wij overdoseren...goed, slecht......tja..
Je kan een boek openslaan over mineralen, eiwitten, amino's of carbonzuren.
De werking is belangrijk, reakties met elkaar.
Praktijk versus theorie....
Ik mis de bait talk een beetje in de discussies.
Praktijk praat en minder de voedingskundige aspecten ervan.
het feit dat de biologen aangeven dat zout door de huid en kieuwen wordt opgenomen, verklaart waarschijnlijk dat de vissen van Loeb geen aasreactie vertoonden op het toegevoegde zout. Ze hoeven domweg niet te azen om het op te nemen.
Dat houd dan automatisch in dat de meerwaarde van zout dus ergens anders in zit. De mechanische werking, die Bob hier oppert, vind ik dan inderdaad de meest waarschijnlijke.....
Aldus jou schrijven:
Het gaat inderdaad over zout, maar ik trek je opmerking door mbt een discussie waar ik ook iets uit wil halen.
Als de het als carrier, de mechanische werking, zoals Bob oppert, de fuctie kan zijn trek ik dat door.
Zoals aminol ed, wateroplosbaar, drager voor andere stoffen om uit te lekken, wordt immers ook door kieuwen opgenomen.
Dat extra zout overbodig is in je aas als voeding voor de vis is langer bekend, flavours is ook geen extra aanvulling.
Ik heb ook nooit een predigested vis zien rond zwemmen als voer voor de karper....
Gaat niet om het dieet van de karper, het gaat om verantwoord voer en vissen vangen.
Meestal schrijf je als reaktie op mijn schrijven dat ik de vragen zelf beantwoord en geef je een wedervraag.
Jou vraag, wat heeft een vis aan zout in de voeding:
Was meer benieuwd naar ervaringen van mensen die veel zout in hun aas doen.
Voeren zonder zout en als de bol zijn kracht verliest na een tijdje de zelfde bol introduceren met zout en of er dan weer kracht inzit.
Bovenstaande zijn mijn ervaringen en van enkele kennisen, maar zijn er meer mensen die zo gevist en gevoerd hebben?
Wat heeft de vis aan zout in zijn voeding, heel veel Mitsz,...alleen zit het al in de voeding die hij krijgt.
Wij overdoseren...goed, slecht......tja..
Je kan een boek openslaan over mineralen, eiwitten, amino's of carbonzuren.
De werking is belangrijk, reakties met elkaar.
Praktijk versus theorie....
Ik mis de bait talk een beetje in de discussies.
Praktijk praat en minder de voedingskundige aspecten ervan.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Chris,
nu heb je me nog geen antwoord gegeven. Iets dat ik van een man van jouw caliber wel had verwacht.
Ik wacht rustig af beste vent.
groetjes
Mitsz
nu heb je me nog geen antwoord gegeven. Iets dat ik van een man van jouw caliber wel had verwacht.
Ik wacht rustig af beste vent.
groetjes
Mitsz
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Heb jij ook maagsappen willem
Ik wel schijnt goed te zijn
Ik wel schijnt goed te zijn
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Ik zal ff een rapportje erop na lezen of dat wel goed is.....
Met horende groet Ruud
Met horende groet Ruud
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Zout maakt meer kapot dan je lief is
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Ja het schijnt vocht vast te houden bij mensen vandaar buikwaterzucht??
***OFF TOPIC***
Chris,
Wat doet Natriumchloride met Waterstofchloride in een boilie van willekeurige samenstelling?
Alvast bedankt,
Willem
PS: Ruud, blijven opletten!
Chris,
Wat doet Natriumchloride met Waterstofchloride in een boilie van willekeurige samenstelling?
Alvast bedankt,
Willem
PS: Ruud, blijven opletten!