boilies draaien...


Plaats reactie
kevin nieuwenhuis
Berichten: 42
Lid geworden op: 06-06-2005 10:24

20-11-2005 19:53

hallo ,

sorry dat ik jullie hiermee lastigval maar ik heb al een aantal keren een onderwerp geplaats over het maken van boilies. Maar van alle antwoorden word ik eerlijk gezegt niet wijzer... Ik wil graag boilies gaan maken met robin red. Maar ik krijg dan antwoorden met % e.d. Ik hoop dat er iemand is die mij een goeie samenstelling kan geven met een aantal gewichten in grammen. hierbij vanuitgaand dat ik 1 kilo gram wil gaan maken.

ik hoop dat iemand de moite wil doen mij een kleine hulp aan te bieden.

alvast bedankt,

kevin
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

20-11-2005 21:18

Kevin,

Niets lastig aan die percentages.
Als er percentages geroepen worden dan kan je er van uit gaan dat de basis 1 kilo (1000 gram) is.
Dus 15 % van één kilo mix is 150 gr, 1000 gedeeld door 100 maal 15%.
Zo doe je dat bij alle percentages et voila......je hebt een mix in grammen.

Het is ff rekenen maar dan heb je wel wat. :wink:

Gr,
J.
kevin nieuwenhuis
Berichten: 42
Lid geworden op: 06-06-2005 10:24

21-11-2005 09:00

oke hartstikke bedankt maar kan iemand me nou ook een hulp bieden met een robin red mix voor de zomer en voorjaar?
Gebruikersavatar
Sander van Schelven
Berichten: 114
Lid geworden op: 09-05-2004 23:02
Locatie: Spijkenisse

21-11-2005 09:58

Dit is een hele simpele mix met ingredienten waar je makkelijk aan kan komen in de hengelsportzaak. Ik vis er nu 2 jaar mee en hij vangt goed en over de roleigenschappen ben ik redelijk tevreden.
200 gr griesmeel
200 gr maismeel
200 gr polenta (grof) (kan e.v.t niet grof)
100 gr tarwebloem
250 gr vismeel
50 gr robin red

Het eiwit percentage is voor de echte warme dagen misschien iets te hoog (+/- 26%). Dit kan je verlagen door minder vismeel te gebruiken.
bijvoorbeeld 150 gr vismeel en dan 200 gr tarwebloem. Dan heb je een eiwitpercentage van +/- 19%. Met de koolhydraten en vetten zit je wel goed. Je hoeft niet zo nauw te kijken naar de % dit en dat. In het begin er gewoon lekker mee vissen. Hier nog wat site's als hulpmiddel
http://www.karpervissersonline.nl (boilies maken)
http://www.karperstek.be (dan bij boiliemixvalidator)

veel succes,
'instinct'
kevin nieuwenhuis
Berichten: 42
Lid geworden op: 06-06-2005 10:24

21-11-2005 15:46

hartstikke bedankt!!! :D maar moet ik nou ook nog een mix toevoegen?
of is dit alles? en maakt het uit als je een robinred boilie maakt of je er dan een andere soort flavour ingooit of is dan het hele effect van robin red weg als ik er bijv. scopex flavour bij doe?

bedankt
Gebruikersavatar
marc van amerongen
Berichten: 45
Lid geworden op: 26-10-2005 12:58
Locatie: zegveld

22-11-2005 20:43

Hoi

het is prima om er ook nog een flavour aan toe te voegen. als je robin red in je mix hebt hoef je niet per se een flavour maar het kan wel. en het heeft denk ik nog wel een positieve invloed op je boilie.

Je kan prima scopex er aan toe voegen.

Neem de mix van Sander en doe dan door je eieren een beetje flavour. veel is niet nodig. Dan heb je een prima vangende boilie.

Groeten Marc
Mark Groter
Berichten: 38
Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
Locatie: Woudenberg

26-11-2005 12:33

Sander, je hebt met jouw berekening ook ei-kip meegerekend neem ik aan?

gr. mark
Gebruikersavatar
Sander van Schelven
Berichten: 114
Lid geworden op: 09-05-2004 23:02
Locatie: Spijkenisse

27-11-2005 09:42

Nu je het zegt, goede vraag. Volgens mij werd dit m.b.v de boiliemix validator al meeberekend en werd er standaard uitgegaan van kippen eieren. Ik weet het niet helemaal zeker, misschien is er iemand die het kan bevestigen. zeker niet onbelangrijk.

Kevin, als je een zoete of een kruidige boilie wil maken vervang je de vismeel door vette (e.v.t onvette) soyameel. En dan door toevoeging van bijvoorbeeld een zoete flavour of speculaaskruiden, paprikapoeder enz. of wat ik vaak doe 5 tot 10% cacao poeder. Je kan erg veel combinaties maken. Gewoon even zoeken hoeveel van die smaakstof er in andere boilierecepten zit en die ook hier toepassen.
'instinct'
Plaats reactie