boilie


Plaats reactie
Gebruikersavatar
aaron vervaecke
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
Locatie: Veldegem(belgië)

19-11-2005 12:07

Gegroet beste karpervrienden.

Ik vis nu al een paar jaar op karper, en bijna altijd met een fruit flavour.
Daar wil ik nu eens verandering in brengen, want ik wil een ZACHTE boilie die vlug "OPEND" en zijn smaak en geur afgeeft en dit is me nog niet goed gelukt! :cry: :cry: :cry:

Ik zou graag deze ingrediënten gebruiken, maar ik weet de hoeveelheid er niet van :oops: kunnen jullie mijn helpen?

griesmeel
soyabloem
polenta
garnaalmeel
vismeel

en een squid octtopus flavour

alvast bedankt
greetz aaron
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

19-11-2005 12:27

max 10-15 % garnalen meel anders krijg je pop up boillies
Gebruikersavatar
aaron vervaecke
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
Locatie: Veldegem(belgië)

19-11-2005 17:27

gegroet,
Na wat opzoeking werk , kwam ik aan de volgende mix;

20% griesmeel
20% tarwegriesmeel
15% vette sojameel
15% maismeel
10% garnaalmeel
12% vismeel
8% trouvit

+ squid octtopus flavour en een visolie

Wat denken jullie hiervan?
Zitn er niet teveel uitharders in? Hoe zachter hoe liever!!
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

19-11-2005 17:32

waarom en tarwe griesmeel en griesmeel
Gebruikersavatar
Frank bosman
Berichten: 1607
Lid geworden op: 12-03-2002 01:00
Locatie: Varsseveld

19-11-2005 17:45

als je een vluchtige boilie wilt zou ik er iets meer grove delen doorheen verwerken.
beetje bij beetje
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

19-11-2005 18:08

Vogelvoer bijvoorbeeld.
Gebruikersavatar
aaron vervaecke
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
Locatie: Veldegem(belgië)

19-11-2005 18:33

in plaats van tarwegriesmeel zou ik dan gewoon tarwemeel nemen,of is dit een uitharder?
Hoeveel vogelvoer mag je hierbij bij doen?
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

19-11-2005 18:59

Wat ik meestal doe is 200 gram vogelvoer op een kilo droge mix in totaal.
Ook in vismeeboilies mag ik graag wat vogelvoer gebruiken voor de structuur. Ik gebruik dan vaak een (goedkope) visolie als flavour. Die komt beter vrij door de structuur.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

19-11-2005 20:35

Aaron,
u hebt al een paar PBtjes,
echter met overeenkomsten uit bovenstaande antwoorden.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

19-11-2005 21:24

Aaron,

Vogelvoer is inderdaad een oplossing! Maakt je boilie wat groffer, en laat
eventuele attractoren beter uitlekken.
Andere ingredienten die voor een wat zachter boilie zorgen, zijn: Brood-
meel (Engels wit) en beschuitmeel. Voeg van 1 beiden eens 10 a 15% toe.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

20-11-2005 09:42

Bart,

veel te veel garnalenmeel, sommige garnalenmeel gaan al drijven bij gebruik van 5%...
15 % is sowieso heel erg veel, verder dan 5% zou ik niet gaan...
En wat voor meerwaarde heeft de garnalenmeel tov vismeel?

bart pieck schreef:max 10-15 % garnalen meel anders krijg je pop up boillies
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

20-11-2005 11:14

Aaron,

Probeer je mix anders eens zo:

20% tarwegriesmeel
20% sojabloem vet
20% polentabloem
20% kanarie snoepzaad
10% broodmeel (Engels wit)
10% trouvitmeel

groetjes Benny
Gebruikersavatar
aaron vervaecke
Berichten: 36
Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
Locatie: Veldegem(belgië)

20-11-2005 12:56

hallo

ok, bedankt voor jullie advies.
Ik zal deze mix zeker proberen :D
bedankt
Alex Kroezen

22-11-2005 20:21

Ik wil niet zeuren maar doe het toch: er staan percentages opgegeven maar maak het dan ff duidelijk waarvan je een percentage gebruikt: gewicht of delen (volume). Voor de schrijver vanzelfsprekend maar een vrager kan zich erin vergissen.

Ik neem aan dat die mix van Benny gewichts percentages zijn anders is die "open structuur" wel erg "dicht".

Broodmeel kun je ook tarwemeel voor gebruiken en dat is wel degelijk iets anders dan griesmeel.
Wil je echt een grove structuur gebruik soyameel maar, draai er wel mee proef als je dit vervangt voor soyabloem. Ik denk dat die mix nog wel draait hoor maar ben er niet zeker van.
Succes!
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

22-11-2005 21:10

Uitgaan van één kilo dan komt alles goed.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

22-11-2005 22:56

Alex,

Gaat inderdaad om gewicht. :wink:
Tarwemeel is inderdaad wat anders als griesmeel.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

23-11-2005 12:18

Griesmeel heet voluit eigenlijk tarwegriesmeel, vandaar soms de verwarring met gewoon tarwemeel. Naast tarwegriesmeel is er ook nog rijst-griesmeel en maisgriesmeel (= polenta). Rijstgriesmeel wordt minder vaak gebruikt, is ook minder goed verkrijgbaar.
Plaats reactie