gemalen walnoten in je boilie.


Plaats reactie
Derk Roelsen

04-11-2005 21:28

Hallo.

Ik kan aan een aantal kilo's walnoten komen. Ik wil die walnoten eerst goed laten drogen en daarna fijn malen en dan in de boilie verwerken. Nu is mijn vraag: Zijn walnoten niet schadelijk voor onze grote vriend de karper? of heeft er iemand ervaring mee om ermee te vissen?

Zoekfunctie al gebruikt maar ik werd er niet echt wijzer van.
Alle informatie is welkom.

Alvast bedankt voor de reacties.
Gebruikersavatar
tobie derksen
Berichten: 1514
Lid geworden op: 11-02-2005 09:44

05-11-2005 09:02

het zijn noten dus ik DENK dat je ze eerst moet weknen en koken en dan pas vermalen.
Derk Roelsen

05-11-2005 17:39

Hoelang moet ik het dan weken en koken? Gewoon 24 uur weken en een half uurtje koken?
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

05-11-2005 17:51

Volgens mij is alleen drogen afdoende.
De walnoten die wij consumeren zijn ook alleen gedroogd.

Gr,
J.
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

05-11-2005 17:55

Jeroen, ik weet niet of jij de pinda's die je bij je bier eet ook eerst weekt en kookt? :o

Daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

05-11-2005 18:01

Allo Daniel,

Die worden eerst gebrand.

Gr,
J.
Gebruikersavatar
Rick van Meegen
Berichten: 225
Lid geworden op: 15-10-2004 21:49
Locatie: Valkenswaard, Velp

05-11-2005 18:02

en van die pelpinda's dan die eet je toch ook gewoon op ? Of zijn die ook gebrand...
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

05-11-2005 18:03

Scherp jeroen.. niet aan gedacht :wink:
Die ongebrande dingen die je aan de vogels voert zijn inderdaad niet te vr*ten :lol:

Mvg. Daniel

Back on topic :wink:
Laatst gewijzigd door Daniel Takken op 05-11-2005 18:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

05-11-2005 18:07

Maakt niet uit :wink: back to the walnuts...

Gr,
J.
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

05-11-2005 18:10

Rick,

Die doppinda's die zijn ook voorbewerkt ... vraag me niet op welke manier maar zoals Daniel al aangaf rauw zijn ze niet te pruimen.

Gr,
J.
Gebruikersavatar
Rick van Meegen
Berichten: 225
Lid geworden op: 15-10-2004 21:49
Locatie: Valkenswaard, Velp

05-11-2005 18:23

ze zijn niet lekker nee, maar ik wist niet dat die ook voorbewerkt waren... :lol:
Derk Roelsen

05-11-2005 18:29

Dus ik hoef ze niet te koken en te weken?
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

05-11-2005 19:27

M.i. niet.

Gr,
J.
Wim Verbeek
Berichten: 295
Lid geworden op: 21-09-2004 16:54

05-11-2005 19:50

ik ben er niet zeker van... en zou als ik jou was zeker eerst beter onderzoek doen voordat je het inzet....
Als niemand het hier weet, dan bij iemand anders...
Zet anders eens een walnoot 1 de week, wordt ie groter?
Is een een indicator voor blauwzuur (of hoe heet die giftige stof ook alweer) Ja, die is er altijd
Kook een paar walnoten en doe er de indicator bij.
Derk Roelsen

05-11-2005 19:54

Oke wim ik zou het proberen.

Bedankt voor je reactie.
Wim Verbeek
Berichten: 295
Lid geworden op: 21-09-2004 16:54

06-11-2005 12:18

vermeld hier je bevindingen... ik ben benieuwd....
Derk Roelsen

06-11-2005 14:33

Ik heb er nu een paar 24 uur in de week gehad maar de walnoten zetten zich niet uit.
Darko Zupanic
Berichten: 48
Lid geworden op: 04-09-2005 21:30
Locatie: Doesburg
Contacteer:

06-11-2005 17:59

WALNOTEN

Jonge man:

Walnoten hoef je niet te weken.
Walnoten droog je uit en later ga je ze fijn malen. Dat is zeer vettig product, analyse van gemiddeld walnoot is:
Eiwit: 14.4,
Vet: 62.5,
Koolhydraat: 12.1,
Vezels: 4.6,
B1= 0.34
B2= 0.12
B6= 0.87
In walnoot heb je verder beta caroteen, en behoorlijk goed aminozuur patroon.
Gelet op vetpercentage zou ik hem niet voor winterboilie gebruiken.
Dat kan je beter doen in het voorjaar.
Ik zou maximaal 20 gram per 500 gram droge mix gebruiken.
Indien je karpert op een rivier dan mag dat 50 gram zijn.
Als ik je een raad mag geven dan ga je naar de bibliotheek in de plaats waar je woont en probeer volgende boek te lenen:

Ruud Jongens – Evert Aalten “Succesvol vissen op grote karper”.

Als je dat boek gelezen hebt dan komt goed met je boilievisserij!

dARKO
Derk Roelsen

06-11-2005 18:49

Aan jou heb ik nou wat Darko. :lol:

Bedankt voor je informatie en je reactie.
Gebruikersavatar
Jeroen Leuven
Berichten: 465
Lid geworden op: 13-06-2005 08:32
Locatie: Amsterdam

06-11-2005 23:03

Geloof je me niet ofzo........ :wink:

Gr,
J.
Plaats reactie