nieuwe mix!


Sjoerd de Waal
Berichten: 72
Lid geworden op: 11-05-2005 19:49
Locatie: maassluis

07-10-2005 21:10

heb een voor mij nieuwe mix samen gesteld.

nu wil van jullie weten wat vinden jullie er van?

zal hij goed rollen?
wordt hij hard genoeg?
en andere suggesties ??

2 delen vismeel
1 deel sojameel vet
1 deel griesmeel
robin red toevoegen
en heb ook nog een aardbeien flavour voor erbij

graag reacties
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

07-10-2005 21:38

Vergeet de maismeel niet ! :o
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

07-10-2005 21:57

Niels,

Maismeel?
Die maismeel hoeft ie niet toe tevoegen, want hij heeft de volle binding
al wel nodig van de griesmeel en sojabloem. Maismeel is namelijk geen
binder, net als vismeel. Dus als je ook nog maismeel toevoegd aan de
2 delen vismeel, dan heb je te weinig binding.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

08-10-2005 09:30

Sjoerd,

wil je een eerlijke reactie?
Ik zou echt iets anders kiezen... De hoeveelheid eiwitten die je nu hebt is echt gigantisch... Dat zijn er heel veel, je boilie is ook heel vet vanwege de vismeel en de vette soja...

Van mij mag je de soja er zelfs uithalen.

Nu de winter in aantocht is hoef je niet zulkue eiwitpercentages te gebruiken want je gaat denk ik ruim over de 50-60% heen.


Probeer er wat rogge en tarwemeel bij te doen, eventueel wat ei-aluminne
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

08-10-2005 10:25

Marijn,

Of ontvette soja gebruiken.
In de winter zou ik inderdaad niet met zo'n boilie aan de gang gaan! Dit
om dezelfde reden als Marijn.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

08-10-2005 12:40

Benny, ik doelde met de mais ook meer op het uitharden van de boilie.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

08-10-2005 12:53

Niels,

Ook al gebruik je het maismeel voor het uitharden, dan krijgt de mix nog
te weinig binding.
Voor het uitharden (bind ook!) zou ik 5% ei-albumine gebruiken.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Niels Schouten
Berichten: 879
Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
Locatie: Almere

08-10-2005 18:16

Hoi Benny,

Dat heb ik inderdaad al vaker gehoord over dat ei-albumine. Misschien moet ik dit toch eens in mijn mixen gaan verwerken. Scheelt dit nu echt in hardheid van de boilies ?
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

08-10-2005 18:19

Niels,

De boilie word er goed taai van!

groetjes Benny
jacco noordermeer

08-10-2005 20:37

benny lees eens wat je schrijft man!

eerst moeten de eiwitten naar beneden
dan weer omhoog met albumine :-?

zijn er dan geen andere opties

ik heb er iig 1 die heelgoed werkt zonder albumine

helaas voor jullie niet verkrijgbaar in de handel 8)
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

08-10-2005 20:45

Jacco,

Rust, rustig! :D
Ik zou inderdaad geen boilies met hoge doseringen vismeel gebruiken in
de winter, maar stel dat ie 'm in de zomer gebruikt!? Ook dan zou ik per-
soonlijk niet zulke hoge eiwit gehaltes gebruiken, maar wie ben ik om te
zeggen dat ie dat niet moet doen...?
Wat die ei-albumine betreft: Op die 5% zal het dan ook niet meer aanko-
men. Ik schrijf nergens dat ik met die ei-albumine de eiwit gehalte de
lucht in wil hebben, alleen voor het uitharden...

groetjes Benny :wink:
jacco noordermeer

08-10-2005 20:57

ik heb sinds kort een heerlijk alternatief veur weinig benny
prima spul en hard beter uit dan ieder ander gries/meel soort

ok ik zal het zachtjes fluisteren, semolina! 8)

shit verlul ik me alweer :wink:
Gebruikersavatar
levi janssens
Berichten: 36
Lid geworden op: 26-08-2005 23:06
Locatie: schaffen belgie

09-10-2005 10:48

semolina ?

lijkt wel de titel van een erothische thriller ?
ik vermoed dat het dat niet is wat is het dan wel?

groeten,
als de visser van het water is dansen de karpers
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

09-10-2005 10:50

Het is een variant op de gewone griesmeel die een veel fijnere korrelgrootte heeft. Lijkt een soort fijngemalen griesmeel.
Gebruikersavatar
levi janssens
Berichten: 36
Lid geworden op: 26-08-2005 23:06
Locatie: schaffen belgie

09-10-2005 10:54

nico,

met andere woorden gewoon meeliger ?endus minder grof in de mix.

tight lines,
als de visser van het water is dansen de karpers
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

09-10-2005 11:04

Ja een stuk minder grof in de mix wat je als voordeel of als nadeel kunt zien. En zoals Jacco zei hard het beter uit, maar dat wist ik eerlijk gezegd niet eens.
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

09-10-2005 11:47

Jacco,

Semolina is gewoon een fijne griesmeel, niks bijzonders hoor... :)

Oh ja.. Je hebt PB (om iets heel anders)
jacco noordermeer

09-10-2005 11:51

semolina is het gries van durum tarwe
ietwat geel van kleur en idd iets fijner dan normale griesmeel
hard zeker 3 keer beter uit dan normale gries
verkrijgbaar bij toko of turkse winkel

eerst gebruikte ik gries ism ei albumine
nu aleen nog maar semolina

beter en goedkoper dus!
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

09-10-2005 11:54

Een heel stuk goedkoper dan albumine!!
Gebruikersavatar
levi janssens
Berichten: 36
Lid geworden op: 26-08-2005 23:06
Locatie: schaffen belgie

09-10-2005 12:11

jacco,

zo'n vertrouwe in dat spul sjonges dat moet ik dan ook wel eens gaan uitproberen, hopelijk vind ik het hier bij de turk.

tight lines,
als de visser van het water is dansen de karpers
jacco noordermeer

09-10-2005 12:12

marijn ham schreef:Jacco,

Semolina is gewoon een fijne griesmeel, niks bijzonders hoor... :)

Oh ja.. Je hebt PB (om iets heel anders)


pbtje retour marijn :wink:
jacco noordermeer

09-10-2005 12:53

levi dit is maar 20%van mijn mix
die andere 80%moeten het doen :wink:
Sjoerd de Waal
Berichten: 72
Lid geworden op: 11-05-2005 19:49
Locatie: maassluis

09-10-2005 20:05

dus als ik het goed begrijp van jullie is dit een mix die alleen in het voorjaar en de zomer het goed zouden doen. en dan nog moet je er niet veel mee voeren anders zit er teveel eiwitten in of begijp ik het nu verkeert. als ik dan voor de laatste maanden van het jaar ook nog boillies ga maken wat voor mix raden jullie mij dan aan?

bedankt voor de reacties.
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

09-10-2005 23:41

Jacco..alweer terug uit Frankrijk?

Semonila...volgens google :D heb je twee soorten semolina
namelijk
op basis van Tarwe (griesmeel)
en
op basis van Mais (griesmeel)
Of zit Goooooogle er compleet naast?
gr
HB
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

09-10-2005 23:46

kweenie Hans. Schiet nu wel de ruit in. Is duidelijk "anders". Beter? Moeten we nog zien.

MVG

Klaas